Artikkelin tunnus: 322755 - Näytä tuotteet, joita tämä artikkeli koskee.
Ilmoitus
Lisätietoja yleisistä Windows 2000:een liittyvistä ongelmista löydät seuraavalta sivulta.

Windows 2000:n tuen päättymisen ratkaisukeskus.
Laajenna kaikki | Kutista kaikki

Tällä sivulla

Yhteenveto

Tässä vaiheittaiset ohjeet sisältävässä artikkelissa kuvataan rekisterin varmuuskopioiminen, muokkaaminen ja palauttaminen Windows 2000 -käyttöjärjestelmässä. Microsoft suosittelee, että varmuuskopioit rekisterin ja selvität ongelmatilanteiden varalta sen palauttamiseksi vaadittavat toimet ennen rekisterin muokkaamista.

Rekisterin varmuuskopioiminen

Vie muokattavat rekisterin avaimet tai varmuuskopioi koko rekisteri ennen rekisterin muokkaamista. Jos ongelma ilmenee, voit palauttaa rekisterin sen aiempaan tilaan noudattamalla tämän artikkelin Rekisterin palauttaminen -kohdan ohjeita.

Rekisteriavainten vieminen

Näiden vaiheiden avulla voit viedä rekisteriavaimen ennen sen muokkaamista.

HUOMAUTUS: Älä vie koko rekisterirakennetta (esimerkiksi HKEY_CURRENT_USER) näiden ohjeiden avulla. Jos sinun on varmuuskopioitava koko rekisterirakenne, varmuuskopioi koko rekisteri sen rakenteiden sijaan.
 1. Napsauta Käynnistä-painiketta ja valitse sitten Suorita.
 2. Kirjoita Avaa-ruutuun regedt32 ja valitse sitten OK.
 3. Etsi ja valitse avain, joka sisältää muokattavat arvot.
 4. Valitse Rekisteri-valikosta Tallenna avain.
 5. Valitse Kohde-ruudussa .reg-tiedoston tallennussijainti, kirjoita tiedostonimi Tiedostonimi-ruutuun ja valitse sitten Tallenna.

Koko rekisterin varmuuskopioiminen

Jos haluat varmuuskopioida koko rekisterin, luo korjauslevyke (ERD) Varmuuskopiointi-apuohjelmalla tai varmuuskopioi järjestelmän tila (mukaan lukien rekisteri, COM+-luokkarekisteröintitietokanta ja käynnistystiedostot). Saat lisätietoja korjauslevykkeen luomisesta Varmuuskopiointi-apuohjelmalla napsauttamalla seuraavaa artikkelin numeroa, jolloin pääset lukemaan artikkelin Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
231777 Korjauslevykkeen (ERD) luominen Windows 2000:ssa (tämä artikkeli saattaa olla englanninkielinen)
Saat lisätietoja järjestelmän tilan varmuuskopioimisesta Varmuuskopiointi-apuohjelmalla napsauttamalla seuraavaa artikkelin numeroa, jolloin pääset lukemaan artikkelin Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
240363 Windows 2000 -tietokoneen järjestelmän tilan varmuuskopioiminen ja palauttaminen Varmuuskopiointi-apuohjelman avulla (tämä artikkeli saattaa olla englanninkielinen)

Rekisterin muokkaaminen

Jos haluat muokata rekisteriä, Microsoft suosittelee, että noudatat vain Microsoftin ohjeissa olevia ohjeita. Käytä mieluummin Windowsin käyttöliittymää rekisterin suoran muokkaamisen sijaan, mikäli mahdollista.

Rekisterieditorin virheellinen käyttö saattaa aiheuttaa vakavia ongelmia, joiden vuoksi käyttöjärjestelmä on ehkä asennettava uudelleen. Microsoft ei takaa, että virheellisestä Rekisterieditorin käyttämisestä aiheutuvat ongelmat voidaan ratkaista. Käytät Rekisterieditoria omalla vastuullasi.

Saat lisätietoja rekisterin muokkaamisesta tekemällä Rekisterieditorissa seuraavasti:
 1. Valitse Ohje-valikosta Sisällys.
 2. Kaksoisnapsauta Sisällys-välilehdessä Rekisterieditori (Regedt32.exe).
 3. Kaksoisnapsauta aihetta, jonka haluat lukea.

Rekisterin palauttaminen

Rekisteriavainten palauttaminen

Voit palauttaa viemäsi rekisteriavaimet seuraavasti:
 1. Napsauta Käynnistä-painiketta ja valitse sitten Suorita.
 2. Kirjoita regedt32 ja valitse sitten OK.
 3. Valitse Rekisteri-valikosta Palauta.
 4. Valitse tallentamasi tiedosto ja valitse Avaa.
 5. Jatka valitsemalla Kyllä.

Koko rekisterin palauttaminen

Voit palauttaa koko rekisterin palauttamalla järjestelmän tilan varmuuskopiosta. Saat lisätietoja järjestelmän tilan palauttamisesta Varmuuskopiointi-apuohjelmalla napsauttamalla seuraavaa artikkelin numeroa, jolloin pääset lukemaan artikkelin Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
240363 Windows 2000 -tietokoneen järjestelmän tilan varmuuskopioiminen ja palauttaminen Varmuuskopiointi-apuohjelman avulla (tämä artikkeli saattaa olla englanninkielinen)
Huomaa, että jos valitset rekisterin varmuuskopioinnin korjauslevykkeen luomisen aikana, Varmuuskopiointi luo myös päivitetyt kopiot rekisteritiedostoista %SystemRoot%\Repair\Regback-kansioon. Jos et pysty käynnistämään Windows 2000:ta rekisterin muokkaamisen jälkeen, voit korvata %SystemRoot%\System32\Config-kansion rekisteritiedostot manuaalisesti %SystemRoot%\Repair\Regback-kansiossa olevilla kopioilla palautuskonsolin avulla.

Suositukset

Saat lisätietoja napsauttamalla seuraavia artikkeleiden numeroita, jolloin pääset lukemaan artikkelit Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
240363 Windows 2000 -tietokoneen järjestelmän tilan varmuuskopioiminen ja palauttaminen Varmuuskopiointi-apuohjelman avulla (tämä artikkeli saattaa olla englanninkielinen)
231777 Korjauslevykkeen (ERD) luominen Windows 2000:ssa (tämä artikkeli saattaa olla englanninkielinen)

Ominaisuudet

Artikkelin tunnus: 322755 - Viimeisin tarkistus: 11. syyskuuta 2011 - Versio: 5.0
Artikkelin tiedot koskevat seuraavia tuotteita:
 • Microsoft Windows 2000 Server
 • Microsoft Windows 2000 Advanced Server
 • Microsoft Windows 2000 Professional Edition
Hakusanat: 
kbhowtomaster KB322755

Anna palautetta

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com