Cikk azonosítója: 322755 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

Ez a cikk lépésről lépésre haladva ismerteti a rendszerleíró adatbázis biztonsági mentését, szerkesztését és visszaállítását Windows 2000 rendszerben. A Microsoft azt javasolja, hogy a rendszerleíró adatbázis szerkesztése előtt készítsen arról biztonsági másolatot, és tájékozódjon a visszaállítás mikéntjéről probléma esetére.

A rendszerleíró adatbázis biztonsági mentése

A rendszerleíró adatbázis módosítása előtt exportálja a szerkeszteni kívánt kulcsokat, vagy készítsen biztonsági másolatot a teljes rendszerleíró adatbázisról. Probléma esetén kövesse a jelen cikk A rendszerleíró adatbázis visszaállítása című részében leírt lépéseket a rendszerleíró adatbázis előző állapotának visszaállításához.

A rendszerleíró kulcsok exportálása

Az alábbi lépések elvégzésével szerkesztés előtt exportálhatja a rendszerleíró kulcsot:

MEGJEGYZÉS: Teljes rendszerleíróadatbázis-struktúra (például a HKEY_CURRENT_USER struktúra) exportálásához ne hajtsa végre ezeket a lépéseket. Amennyiben egy teljes struktúra mentésére van szükség, mentse inkább a teljes rendszerleíró adatbázist.
 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára.
 2. A Megnyitás mezőbe írja be a regedt32 parancsot, és kattintson az OK gombra.
 3. Keresse meg a szerkeszteni kívánt kulcsot, és kattintson rá.
 4. A Rendszerleíró adatbázis menüben kattintson a Kulcs mentése parancsra.
 5. A Hely mezőben jelölje ki azt a helyet, ahová a .reg fájlt menteni szeretné, a Fájlnév mezőbe írja be a fájl nevét, majd kattintson a Mentés gombra.

A teljes rendszerleíró adatbázis biztonsági mentése

A teljes rendszerleíró adatbázis biztonsági mentéséhez hozzon létre egy helyreállító lemezt a Biztonsági másolat segédprogrammal, vagy készítsen biztonsági másolatot a rendszer állapotáról (amely tartalmazza a rendszerleíró adatbázist, a COM+ osztályok regisztrációs adatbázisát és a rendszerindító fájlokat is). További információt a helyreállító lemez Biztonsági másolat segédprogrammal történő létrehozásáról a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
231777 Helyreállító lemez létrehozása Windows 2000 rendszerben (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
Ha többet szeretne tudni a rendszerállapot Biztonsági másolat eszközzel történő biztonsági mentéséről, a következő hivatkozásra kattintva olvassa el a Microsoft Tudásbázis vonatkozó cikkét:
240363 A rendszer állapotának mentése és visszaállítása a Biztonsági másolat segédprogrammal Windows 2000 rendszerben (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

A rendszerleíró adatbázis szerkesztése

A Microsoft azt tanácsolja, hogy a rendszerleíró adatbázis szerkesztéséhez csak a Microsoft dokumentációjában leírt lépéseket használja. Amennyiben lehetséges, a rendszerleíró adatbázis közvetlen módosítása helyett használja a Windows felhasználói felületét.

A Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő helytelen használata komoly problémákhoz vezethet, amelyek az operációs rendszer újratelepítését tehetik szükségessé. A Microsoft nem garantálja, hogy a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő helytelen használatából fakadó problémák megoldhatók. A Rendszerleíróadatbázis-szerkesztőt saját kockázatára használhatja.

A rendszerleíró adatbázis szerkesztésére vonatkozó további tudnivalók megkereséséhez hajtsa végre az alábbi lépéseket a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztőben:
 1. Kattintson a Súgó menü Témakörök parancsára.
 2. A Tartalom lapon kattintson duplán a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő (Regedt32.exe) elemre.
 3. Kattintson duplán a kívánt témakörre.

A rendszerleíró adatbázis visszaállítása

A rendszerleíró kulcsok visszaállítása

Az exportált rendszerleíró kulcsok visszaállításához kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára.
 2. Írja be a regedt32 parancsot, majd kattintson az OK gombra.
 3. A Rendszerleíró adatbázis menüben kattintson a Visszaállítás parancsra.
 4. Jelölje ki a mentett fájlt, majd kattintson a Megnyitás gombra.
 5. A folytatáshoz kattintson az Igen gombra.

A teljes rendszerleíró adatbázis visszaállítása

A teljes rendszerleíró adatbázis visszaállításához állítsa vissza a rendszerállapotot egy biztonsági másolatból. Ha többet szeretne tudni a rendszerállapot Biztonsági másolat eszközzel történő visszaállításáról, a következő hivatkozásra kattintva olvassa el a Microsoft Tudásbázis vonatkozó cikkét:
240363 A rendszer állapotának mentése és visszaállítása a Biztonsági másolat segédprogrammal Windows 2000 rendszerben (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
Ne feledje, hogy ha a helyreállító lemez létrehozásakor használja a rendszerállapot biztonsági mentési lehetőségét, a %SystemRoot%\Repair\Regback mappában található rendszerleíróadatbázis-fájlokról is készül biztonsági másolat. Ha a rendszerleíró adatbázis szerkesztése után nem tudja elindítani a Windows 2000 rendszert, a Helyreállítási konzol segítségével manuálisan cserélje a rendszerleíró adatbázis a %SystemRoot%\System32\Config mappában lévő fájljait a %SystemRoot%\Repair\Regback mappában található fájlokra.

Hivatkozások

További információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkeiben talál a cikkek számára kattintva:
240363 A rendszerállapot mentése és visszaállítása a Biztonsági mentés segédprogrammal, Windows 2000 rendszerben (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
231777 Helyreállító lemez létrehozása Windows 2000 rendszerben (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 322755 - Utolsó ellenőrzés: 2005. január 10. - Verziószám: 4.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows 2000 Server
 • Microsoft Windows 2000 Advanced Server
 • Microsoft Windows 2000 Professional Edition
 • Microsoft Windows 2000 Datacenter Server
Kulcsszavak: 
kbhowtomaster KB322755
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com