Artikkelin tunnus: 323166 - Näytä tuotteet, joita tämä artikkeli koskee.
Laajenna kaikki | Kutista kaikki

Tällä sivulla

Johdanto

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten päivityksiä ladataan Windows Update Catalogista. Windows Update Catalog tarjoaa päivityksiä kaikille Microsoftin tällä hetkellä tukemille käyttöjärjestelmille. Seuraavassa on esimerkkejä näistä päivityksistä:
 • laiteohjaimet
 • hotfix-korjaukset
 • päivitetyt järjestelmätiedostot
 • Service Pack -paketit
 • Windowsin uudet ominaisuudet.
Tässä artikkelissa sinua ohjataan päivitysten Windows Update Catalogista etsimisen vaiheissa. Tämän jälkeen voit ladata päivitykset asennettaviksi Microsoft Windows -tietokoneita sisältävään koti- tai yritysverkkoon.

Artikkelissa käsitellään myös sitä, miten tietotekniikan asiantuntijat voivat käyttää Software Update Services -palveluita, kuten Windows Updatea ja Automaattisia päivityksiä.

Tärkeää Tämä sisältö on tarkoitettu kokeneille tietokoneiden käyttäjille. Microsoft suosittelee, että vain kokeneet käyttäjät ja järjestelmänvalvojat lataavat päivityksiä Windows Update Catalogista. Jos et ole kokenut käyttäjä tai järjestelmänvalvoja, lataa päivitykset suoraan seuraavasta Microsoftin WWW-sivustosta:
http://www.update.microsoft.com/microsoftupdate/v6/vistadefault.aspx?ln=fi-fi

Päivitysten Windows Update Catalogista lataamisen vaiheet

Jos haluat ladata päivityksiä Windows Update Catalogista, toimi seuraavasti:

Vaihe 1: Windows Update Catalog -sivuston käyttäminen

Voit käyttää Windows Update Catalogia käymällä seuraavassa Microsoftin WWW-sivustossa:
http://catalog.update.microsoft.com/v7/site/Home.aspx
Luettelo usein kysytyistä kysymyksistä Windows Update Catalogista on seuraavassa Microsoftin WWW-sivustossa:
http://catalog.update.microsoft.com/v7/site/Faq.aspx

Vaihe 2: Päivitysten hakeminen Windows Update Catalogista

Jos haluat hakea päivityksiä Windows Update Catalogista, toimi seuraavasti:
 1. Kirjoita hakusanat Etsi-tekstiruutuun. Kirjoita esimerkiksi Windows Vista Security.
 2. Valitse Search tai paina ENTER-näppäintä.
 3. Valitse ladattavat päivitykset näyttöön tulevasta luettelosta.
 4. Lisää kukin haluamasi kohde ladattavien kohteiden joukkoon valitsemalla Add.
 5. Jos haluat etsiä muita ladattavia päivityksiä, toista vaiheet 2a?2d.

Vaihe 3: Päivitysten lataaminen

Jos haluat ladata päivityksiä Windows Update Catalogista, toimi seuraavasti:
 1. Jos haluat tarkastella ladattavia kohteita, valitse Search-ruudun vieressä view basket.
 2. Tarkista päivitysten luettelo ja valitse sitten Download.

  Huomautus Jos näyttöön tulee kehote, hyväksy käyttöoikeussopimus valitsemalla Accept.
 3. Valitse sijainti, johon haluat tallentaa päivitykset. Voit joko kirjoittaa kansion täydellisen polun tai etsiä kansion valitsemalla Selaa.
 4. Aloita lataaminen valitsemalla Continue.
 5. Kun lataaminen on valmis, sulje lataamisikkuna valitsemalla Close.
 6. Sulje Windows Update Catalog -ikkuna.
 7. Etsi vaiheessa 3c määrittämäsi sijainti.
  Huomautus Jos olet ladannut laiteohjaimia asentamista varten, siirry Ohjainten asentaminen -osaan.
 8. Kaksoisnapsauta kutakin päivitystä ja noudata sitten päivityksen asentamisen ohjeita. Jos päivitykset on tarkoitettu toista tietokonetta varten, kopioi päivitykset kyseiseen tietokoneeseen ja asenna päivitykset sitten kaksoisnapsauttamalla niitä.
Jos kaikki ladattavien kohteiden joukkoon lisätyt kohteet on asennettu onnistuneesti, sinun ei tarvitse tehdä muita toimia.

Jos haluat lisätietoja muista päivityspalveluista, lue Software Update Services -palvelut tietotekniikan asiantuntijoita varten -osa.

Ohjainten asentaminen

 1. Avaa komentokehote Käynnistä-valikosta.
 2. Voit purkaa ohjaintiedostot kirjoittamalla komentokehotteeseen seuraavan komennon ja painamalla sitten ENTER-näppäintä:
  expand <CAB-TIEDOSTON NIMI> -F:* <KOHDE>
 3. Jos haluat vaiheistaa ohjaimen Plug and Play -asennusta varten tai ohjattua tulostimen asennusta varten, käytä PnPutil-apuohjelmaa seuraavassa Microsoft Knowledge Base -tietokannan artikkelissa kuvatulla tavalla:
  937793 Ohjainpakettien vaiheistaminen ja asentaminen PnP-apuohjelman (Pnputil.exe) avulla Windows Vistassa (tämä artikkeli saattaa olla englanninkielinen) (Tämä artikkeli saattaa olla englanninkielinen)
  Huomautus Jos haluat asentaa arkkitehtuurien välisen tulostusohjaimen, sinulla on jo oltava asennettuna paikallisen arkkitehtuurin ohjain ja tarvitset silti Ntprint.inf-tiedoston arkkitehtuurien välisen kopion toisesta järjestelmästä. Saat lisätietoja napsauttamalla seuraavaa artikkelin numeroa, jolloin pääset lukemaan artikkelin Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
  952065 Muiden valmistajien tulostinohjaimia ei voi asentaa arkkitehtuurien välistä tukea varten Windows Vistassa tai Windows Server 2008:ssa (tämä artikkeli saattaa olla englanninkielinen) (Tämä artikkeli saattaa olla englanninkielinen)
  .

Software Update Services -palvelut tietotekniikan asiantuntijoita varten

Yleistietoja Software Update Services -palveluista on seuraavassa Microsoftin WWW-sivustossa:
http://technet.microsoft.com/fi-fi/wsus/bb466186.aspx

Windows Update

Tietotekniikan ammattilaiset voivat Windows Update -palvelun avulla määrittää yritysverkkoonsa palvelimen, joka tarjoaa päivityksiä yrityksen palvelimille ja asiakaskoneille. Tästä voi olla hyötyä ympäristöissä, joissa osassa asiakaskoneista ja palvelimista ei ole Internet-yhteyttä. Tästä voi olla hyötyä myös silloin, kun ympäristö on erittäin hallittu ja yrityksen järjestelmänvalvojan on testattava päivitykset ennen niiden ottamista käyttöön.

Seuraavassa Microsoft TechNetin WWW-sivustosta saat tietoja yrityksenlaajuisen ohjainpäivityksen tekemisestä Windows Updaten avulla:
http://technet.microsoft.com/fi-fi/library/cc768045.aspx

Automaattiset päivitykset

Tietotekniikan asiantuntijat voivat Automaattiset päivitykset -palvelun avulla pitää tietokoneet ajan tasalla asentamalla niihin uusimmat kriittiset päivitykset Software Update Services -palveluita suorittavasta yrityspalvelimesta.

Automaattiset päivitykset -toiminto toimii seuraavien käyttöjärjestelmien kanssa:
 • Microsoft Windows 2000 Professional
 • Windows 2000 Server
 • Windows 2000 Advanced Server (Service Pack 2 tai uudemmat versiot)
 • Windows XP Professional
 • Windows XP Home Edition.
Saat lisätietoja Automaattiset päivitykset -toiminnon käyttämisestä Windows XP:ssä napsauttamalla seuraavaa artikkelin numeroa, jolloin pääset lukemaan artikkelin Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
306525 Automaattiset päivitykset -toiminnon määrittäminen ja käyttäminen Windows XP:ssä
Saat lisätietoja Automaattiset päivitykset -toiminnon käyttämisestä Windows 2000:ssä napsauttamalla seuraavaa artikkelin numeroa, jolloin pääset lukemaan artikkelin Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
327850 Automaattiset päivitykset -toiminnon määrittäminen ja käyttäminen Windows 2000:ssa (tämä artikkeli saattaa olla englanninkielinen)

Vianmääritys

Saatat kohdata jonkin tai jotkin seuraavista ongelmista käyttäessäsi Windows Update- tai Microsoft Update -sivustoa:
 • Näyttöön saattaa tulla seuraavankaltainen virhesanoma:
  Epätäydellinen ohjelmistopäivitys. Windows Update -ohjelmiston päivitys ei onnistunut.
  Saat lisätietoja tästä ongelmasta napsauttamalla seuraavaa artikkelin numeroa, jolloin pääset lukemaan artikkelin Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
  319585 Epätäydellinen ohjelmistopäivitys -virhesanoma käytäessä Windows Update -sivustossa
 • Näyttöön saattaa tulla seuraavankaltainen virhesanoma:
  Vain järjestelmänvalvojat (-2146828218) Jos haluat asentaa kohteita Windows Updatesta, sinun pitää olla kirjautuneena tietokoneeseen järjestelmänvalvojana tai Järjestelmänvalvojat-ryhmän jäsenenä. Jos tietokone on yhteydessä verkkoon, verkon käytäntöasetukset saattavat estää sinua suorittamasta näitä toimia.
  Saat lisätietoja tästä ongelmasta napsauttamalla seuraavaa artikkelin numeroa, jolloin pääset lukemaan artikkelin Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
  316524 Vain järjestelmänvalvojille -virhesanoma tulee näyttöön yritettäessä käyttää Windows Update- tai Microsoft Update -Web-sivustoa
 • Et välttämättä pysty tarkastelemaan Windows Update- tai Microsoft Update -sivustoa, jos muodostat yhteyden sivustoon integroitua (NTLM) välityspalvelintodennusta käyttävän WWW-välityspalvelimen kautta.

Samanlaisia ongelmia ja ratkaisuja

Seuraavissa osissa kuvatuissa Microsoftin WWW-sivustoista saat lisätietoja ladattavien kohteiden hankkimisesta Windows Updatesta tai Microsoft Updatesta ja jakelemisesta.

Useiden päivitysten asentaminen käyttäen vain yhtä uudelleenkäynnistystä

Hotfix-korjausten asennusohjelma, joka sisältyy Windows XP:n ja Windows 2000 Service Pack 3:n (SP3) jälkeisiin päivityksiin, sisältää useiden hotfix-korjausten asennuksen tuen. Jos kyseessä on Windows 2000:n aiempi versio, QChain.exe-komentorivityökalu on ladattavissa. Saat lisätietoja useiden päivitysten tai korjaustiedostojen asentamisesta niin, että tietokonetta ei tarvitse käynnistää uudelleen kunkin asennuksen jälkeen, napsauttamalla seuraavaa artikkelin numeroa, jolloin pääset lukemaan artikkelin Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
296861 Useiden Windowsin päivitysten tai korjaustiedostojen asentaminen niin, että tarvitaan vain yksi uudelleenkäynnistys

Microsoftin suojausresurssit

Uusimmat Microsoftin suojausresurssit, kuten suojaustyökalut, suojaustiedotteet, virushälytykset ja yleiset suojausohjeet, ovat seuraavassa Microsoftin verkkosivustossa:
http://technet.microsoft.com/fi-fi/security/default.aspx
Lisätietoja MBSA (Microsoft Baseline Security Analyzer) -työkalusta on seuraavassa Microsoftin verkkosivustossa:
http://technet.microsoft.com/fi-fi/security/cc184924.aspx

Microsoft Download Center

Lisätietoja tiedostojen lataamisesta Microsoft Download Centeristä saat napsauttamalla seuraavaa artikkelin numeroa, jolloin pääset lukemaan artikkelin Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
119591 Microsoft-tukitiedostojen hankkiminen online-palveluista

Tuotekohtaiset lataussivut

Windows XP

Voit ladata Windows XP -tiedostoja seuraavasta Microsoftin verkkosivustosta:
http://windows.microsoft.com/fi-fi/windows/xp-downloads#2TC=featured

Windows 2000

Voit ladata Windows 2000 -tiedostoja seuraavasta Microsoftin WWW-sivustosta:
http://technet.microsoft.com/fi-fi/library/hh534433.aspx

Internet Explorer

Voit ladata Internet Explorer -tiedostoja seuraavasta Microsoftin verkkosivustosta:
http://www.microsoft.com/finland/windows/downloads/ie/getitnow.mspx

Windows Media Player

Voit ladata Windows Media Player -tiedostoja seuraavasta Microsoftin verkkosivustosta:
http://windows.microsoft.com/fi-fi/windows/windows-media-player

Office-päivitykset

Voit ladata Office-päivitykset seuraavasta Microsoftin verkkosivustosta:
http://office.microsoft.com/fi-fi/downloads/default.aspx
Huomautus Tämä on niin sanottu nopeasti julkaistava (?fast publish?) artikkeli, joka on laadittu suoraan Microsoftin tukiorganisaatiossa. Tässä olevat tiedot toimitetaan sellaisenaan vastauksena esiin tulleisiin ongelmiin. Koska aineisto on tuotu saataville nopeasti, se saattaa sisältää painovirheitä ja tietoja saatetaan muokata milloin tahansa ilman erillistä ilmoitusta. Lue muut huomioon otettavat seikat käyttöehdoista.

Ominaisuudet

Artikkelin tunnus: 323166 - Viimeisin tarkistus: 30. huhtikuuta 2013 - Versio: 2.0
Artikkelin tiedot koskevat seuraavia tuotteita:
 • Microsoft Update
 • Microsoft Windows Update
Hakusanat: 
kbexpertiseadvanced kbresolve kbwindowsupdatev6 kbwindowsupdatev4 kbdownload kbenv kbmgmtservices kbhowtomaster KB323166

Anna palautetta

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com