Aangepaste gebeurtenissen maken

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 324145 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

Samenvatting

In dit artikel wordt beschreven hoe u aangepaste gebeurtenissen maken. U kunt aangepaste gebeurtenissen in een gebeurtenislogboek maken met het hulpprogramma Eventcreate. Dit kan handig zijn als een diagnostisch hulpprogramma voor scripts zijn wanneer u een fout of gebeurtenis rechtstreeks in de logboeken zonder de gebeurtenis met VBScript of een andere taal.

Het hulpprogramma Eventcreate

Eventcreate is een opdrachtregelprogramma dat u vanaf de opdrachtprompt of door te klikken starten kuntStarten vervolgens te typen deUitvoerenhet dialoogvenster. De volgende schakelopties zijn beschikbaar voor de opdracht:
 • /s computer
  Geeft de naam of het IP-adres van een externe computer waarmee de gebeurtenis. Standaard wordt de lokale computer.
 • /udomein\gebruiker
  De opdracht wordt uitgevoerd met de machtigingen van de opgegeven gebruiker. De standaardgebruiker is de huidige gebruiker.
 • /p wachtwoord
  Het wachtwoord van de gebruikersaccount die is opgegeven in de/uparameter.
 • /l
  Geeft de naam van het logboek waarin de gebeurtenis wordt gemaakt. Alleen de toepassing of systeem toegestaan.
 • /SOnaam gegevensbron
  De naam van de bron die de gebeurtenis genereert en dit kan een tekenreeks, maar meestal is het programma.
 • /t
  Geeft het type gebeurtenis te maken. De geldige typen zijn fout, waarschuwing en informatie.
 • /idGebeurtenis-id
  Hiermee geeft u de gebeurtenis-ID voor de gebeurtenis. Dit moet een geheel getal tussen 1 en 1000. Id hoeft niet uniek en is het verstandig gebruik identificeerbare foutnummer zoals de afsluitcode uit een programma opnemen.
 • /d beschrijving
  Hiermee geeft u de beschrijving voor de gemaakte gebeurtenis. Gebruik aanhalingstekens (") multi-word tekenreeks opgeven.
 • /?
  Hiermee geeft u help bij de opdrachtprompt.
OPMERKING: U moet waarden opgeeft voor de/t,/iden/dopties en een andere waarde voor de/lof/SOoptie.

In het toepassingslogboek een gebeurtenis maken

Foutgebeurtenis in het logboek met de omschrijving "Toepassing mislukt" maken, gebruiken deeventcreate /t error /id 1000 /l toepassing /d "toepassing mislukt"opdracht.

Een gebeurtenis voor een bepaald programma maken in het toepassingslogboek

Informatiegebeurtenis maken in het programma voor Winword.exe met de beschrijving 'Tien documenten afgedrukt', gebruikt u deeventcreate /t informatie /id 1 /l toepassing /so winword /d "Tien afgedrukte documenten"opdracht.

Een gebeurtenis maken op een of meer externe computers

U kunt de/soverschakelen naar een logboek schrijven op een externe computer. Bijvoorbeeld de vorige gebeurtenis in het toepassingslogboek op de server met de naam "testserver" schrijven, uitvoeren deeventcreate /s testserver /t informatie /id 1 /l toepassing /so winword /d "Tien afgedrukte documenten"opdracht. Standaard gebruikt de Eventcreate gebruikersreferenties van de huidige gebruiker voor de gebeurtenis. Als de gebruiker de juiste rechten heeft, wordt de opdracht niet werken. Andere referenties opgeven, gebruikt u de/uen/pschakelopties opgeven van de gebruiker, domein en wachtwoord gebruiken. Bijvoorbeeld 'logwriter' van de gebruiker in het domein 'Microsoft' wachtwoord 'writelog' gebruiken, voeren deeventcreate /s sentient /u Microsoft\logwriter /p writelog /t informatie /id 1 /l toepassing /so winword /d "tien documenten afgedrukt'opdracht. U kunt ook schrijven naar meerdere logboeken geven extra/sparameters. U kunt bijvoorbeeld uitvoeren deeventcreate /s sentient /s intelligent /u Microsoft\logwriter /p writelog /t informatie /id 1 /l toepassing /so winword /d "tien documenten afgedrukt'opdracht te doen.OPMERKING: Voor deze procedures goed moeten gebruikersnaam en wachtwoord geldig zijn voor alle deze computers. Als de gebruiker en wachtwoord combinaties verschillen voor elke computer, moet u afzonderlijke eventcreate opdrachten.

Eigenschappen

Artikel ID: 324145 - Laatste beoordeling: woensdag 2 maart 2011 - Wijziging: 2.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Microsoft Windows XP Professional
Trefwoorden: 
kbhowto kbhowtomaster kbmt KB324145 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door de vertaalmachine software van Microsoft in plaats van door een professionele vertaler. Microsoft biedt u professioneel vertaalde artikelen en artikelen vertaald door de vertaalmachine, zodat u toegang heeft tot al onze knowledge base artikelen in uw eigen taal. Artikelen vertaald door de vertaalmachine zijn niet altijd perfect vertaald. Deze artikelen kunnen fouten bevatten in de vocabulaire, zinsopbouw en grammatica en kunnen lijken op hoe een anderstalige de taal spreekt en schrijft. Microsoft is niet verantwoordelijk voor onnauwkeurigheden, fouten en schade ontstaan door een incorrecte vertaling van de content of het gebruik ervan door onze klanten. Microsoft past continue de kwaliteit van de vertaalmachine software aan door deze te updaten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende:324145

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com