Automatikus bejelentkezés engedélyezése Windows rendszerben

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 324737 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
A cikk Microsoft Windows 2000 rendszerre vonatkozó változata a Tudásbázis következő számú cikke: 310584 (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.).
Fontos: A cikk a beállításjegyzék (korábbi nevén rendszerleíró adatbázis) módosításával is foglalkozik. A beállításjegyzékről módosítása előtt készítsen biztonsági másolatot, illetve győződjön meg arról, hogy szükség esetén helyre tudja állítani azt. A beállításjegyzék biztonsági mentéséről, visszaállításáról és módosításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
256986 A Microsoft Windows beállításjegyzékének ismertetése
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

Ez a cikk ismerteti, hogy miként automatizálható a Windows rendszer bejelentkezési folyamata a jelszó és az egyéb fontos adatok beállításjegyzékbe történő mentésével. Ezzel más felhasználók is elindíthatják a számítógépet, és automatikusan bejelentkezhetnek a rendszerbe az e célra létrehozott felhasználói fiókkal.

Fontos: Az automatikus bejelentkezés használata kényelmes ugyan, de biztonsági kockázatokat is rejt magában. Ha automatikus bejelentkezést állít be, a számítógéphez fizikailag hozzáférő személyek a rajta tárolt összes adathoz is hozzáférhetnek, beleértve a számítógépet magukba foglaló hálózatokat is. Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy az automatikus bejelentkezés engedélyezésével a rendszer egyszerű szöveges formátumban tárolja a jelszót a beállításjegyzékben, és az ezt az értéket tároló beállításkulcsot a Hitelesített felhasználók csoport tagjai távolról is olvashatják. Ezzel a lehetőséggel csak akkor tanácsos élni, ha a számítógép fizikai biztonsága szavatolt, illetve ha biztosított az, hogy a nem megbízható felhasználók távolról nem férhetnek hozzá a beállításjegyzékhez.

Az automatikus bejelentkezés engedélyezése a Beállításszerkesztő segédprogrammal

Figyelmeztetés: A beállításszerkesztővel (Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő) vagy más eszközzel helytelenül módosított beállításjegyzék komoly problémákat okozhat, amelyek akár az operációs rendszer újratelepítését is szükségessé tehetik. A Microsoft nem garantálja az ilyen jellegű problémák megoldhatóságát, ezért a beállításjegyzéket csak saját felelősségére módosíthatja.
Az automatikus bejelentkezés Beállításszerkesztő segédprogrammal (Regedt32.exe) történő engedélyezéséhez kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára.
 2. A Megnyitás mezőbe írja be a Regedt32.exe parancsot, majd nyomja le az ENTER billentyűt.
 3. Keresse meg a beállításjegyzék következő kulcsát:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon
 4. Kattintson duplán a DefaultUserName bejegyzésre, írja be a felhasználónevet, majd kattintson az OK gombra.
 5. Kattintson duplán a DefaultPassword bejegyzésre, írja be a jelszót, majd kattintson az OK gombra. Megjegyzés: Ha a DefaultPassword érték nem létezik, akkor létre kell hozni. Létrehozásához hajtsa végre a következő lépéseket:

  1. Mutasson a Szerkesztés menü Új parancsára, majd kattintson a Karakterlánc pontra.
  2. Írja be a DefaultPassword azonosítónevet, majd nyomja le az ENTER billentyűt.
  3. Kattintson duplán a DefaultPassword bejegyzésre.
  4. Adja meg a jelszót a Karakterlánc szerkesztése párbeszédpanelen, majd kattintson az OK gombra.
  Megjegyzés: Ha nincs DefaultPassword karakterlánc megadva, akkor a Windows az AutoAdminLogon kulcs értékét 1 (igaz) értékről automatikusan 0 (hamis) értékre állítja, letiltva ezzel az automatikus rendszergazdai bejelentkezést.

 6. Mutasson a Szerkesztés menü Új pontjára, majd kattintson a Karakterlánc parancsra.
 7. Írja be az AutoAdminLogon azonosítónevet, majd nyomja le az ENTER billentyűt.
 8. Kattintson duplán a következő bejegyzésre: AutoAdminLogon.
 9. A Karakterlánc szerkesztése párbeszédpanelen írja be az 1 értéket, majd kattintson az OK gombra.
 10. Lépjen ki a beállításszerkesztőből.
 11. Kattintson a Start menü Leállítás parancsára, majd a Megjegyzés mezőbe írja be az okot.
 12. A számítógép kikapcsolásához kattintson az OK gombra.
 13. Indítsa újra a számítógépet. Most már be lehet automatikusan jelentkezni.
Megjegyzések: Az automatikus rendszergazdai bejelentkezés kikerüléséhez és más néven való bejelentkezéshez kijelentkezéskor vagy a Windows újraindításakor tartsa lenyomva a SHIFT billentyűt.

A beállításjegyzék módosítása nem vezet eredményre, ha a bejelentkező képernyőt csoportházirend-objektum vagy helyi házirend definiálja a kiszolgálón. Ha a házirend módosítása nincs hatással a kiszolgálóra, akkor a szolgáltatás megfelelően működik.

Ha egy interaktív konzolbejelentkezés során eltérő felhasználónevet adnak meg, akkor a DefaultUserName rendszerbeállítási bejegyzés értéke az utoljára bejelentkezett felhasználó nevére változik. Mivel az automatikus rendszergazdai bejelentkezés a DefaultUserName bejegyzés segítségével ellenőrzi a felhasználónevet és a jelszót, ezért előfordulhat, hogy a bejelentkezés sikertelen lesz. Ilyen esetben szükség lehet egy rendszerleállítási parancsfájl létrehozására, amely beállítja a DefaultUserName bejegyzés értékét az automatikus rendszergazdai bejelentkezés számára. A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikke:
119364 Az automatikus rendszergazdai bejelentkezéshez használt alapértelmezett felhasználónév elvész (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 324737 - Utolsó ellenőrzés: 2007. december 3. - Verziószám: 9.2
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Standard Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Web Edition
 • Microsoft Windows Server 2003, 64-Bit Datacenter Edition
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise x64 Edition
 • Microsoft Windows Small Business Server 2003 Premium Edition
 • Microsoft Windows Small Business Server 2003 Standard Edition
Kulcsszavak: 
kbhowtomaster kbmgmtservices KB324737
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com