Problémák lépnek fel az Agp440.sys szolgáltatás Windows XP rendszerbeli betöltésekor

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 324764 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

A Windows XP rendszer telepítésekor az alábbi problémák bármelyikét tapasztalhatja:
 • A számítógép újraindításakor a legutolsó helyes konfiguráció használatát kérheti a program. E konfiguráció használata során a számítógép esetleg lefagy az újraindításakor, majd az azt követő újraindítások során is.
 • A rendszer a ScanDisk eszköz elindítását kérheti. Eközben a számítógép esetleg lefagyhat. A ScanDisk eszköz futtatása nélkül a számítógép valószínűleg helyesen fog indulni. Mindezek ellenére a számítógép minden egyes indításakor a ScanDisk eszköz futtatását kéri a rendszer, de az eszköz indításakor lefagy a számítógép.
 • Az újraindításkor a számítógép esetleg lefagyhat.
 • Ha a számítógépet csökkentett módban próbálja meg újraindítani, a gép lefagyhat, amikor a Windows XP rendszer megpróbálja betölteni az Agp440.sys szolgáltatást.

Oka

A probléma oka az lehet, hogy a Windows XP rendszer az indítás közben nem kompatibilis videokártya-illesztőt próbál használni.

A megoldás

A probléma megoldásához tiltsa le az Agp440.sys szolgáltatást.

Fontos! A következő eljárás végrehajtásához a rendszergazdai jelszóra lesz szüksége. Ha nem tudja a rendszergazdai jelszót, kérje a rendszergazda segítségét. Az eljárás végrehajtása után a program letiltja az összes telepített videokártya-illesztőt, és a Windows XP rendszer az alapértelmezett VGA-illesztőprogramokat fogja használni.
 1. Helyezze a Windows XP rendszer CD-ROM-ját a számítógép CD-ROM- vagy DVD-ROM-meghajtójába, majd indítsa újra a számítógépet a CD-ROM-ról.

  Megjegyzés: Egyes számítógépek esetében szükség lehet a BIOS beállításainak módosítására ahhoz, hogy a számítógépet CD-ROM-ról indíthassa el. A BIOS beállításainak megváltoztatásáról a számítógép dokumentációja nyújt részletes felvilágosítást.
 2. A telepítő üdvözlőképernyőjének megjelenésekor nyomja meg a J billentyűt a helyreállítási konzol indításához.
 3. Írja be a helyreállítandó Windows rendszernek megfelelő számot, majd nyomja meg az ENTER billentyűt.
 4. Írja be a megfelelő rendszergazdai jelszót, majd nyomja meg az ENTER billentyűt. A képernyőn a meghajtó:WINDOWS> parancssor jelenik meg (a meghajtó összetevő az a meghajtó, amelyre a Windows rendszer telepítve van).
 5. Írja be a listsvc parancsot, majd nyomja meg az ENTER billentyűt.
 6. Győződjön meg arról, hogy az Agp440 szolgáltatás szerepel a listában, és hogy az indítási típus Boot.
 7. Nyomja meg az ESC billentyűt.
 8. Írja be a disable agp440 parancsot, majd nyomja meg az ENTER billentyűt.
 9. A rendszer üzenetben tájékoztatja arról, hogy megtalálta a szolgáltatás rendszerleíró adatbázisban szereplő beállítását, és annak aktuális indítási állapota service_disabled.
 10. Írja be az exit parancsot, majd nyomja meg az ENTER billentyűt.
 11. Ha a rendszer csökkentett vagy normál módú rendszerindítást kér, indítsa el a rendszert normál módban.
 12. Jelentkezzen be a rendszerbe.
A Windows XP rendszer olyan alapértelmezett videokártya-illesztőket is tartalmaz, amelyek biztosítják a számítógéphez csatlakoztatott monitor működését. Ezek az alapértelmezett illesztők azonban egyes esetekben nem a várt módon működnek együtt bizonyos szolgáltatásokkal. Érdemes rendszeres időközönként frissíteni a videokártya-illesztőprogramokat. Ehhez látogassa meg a számítógép gyártójának webhelyét, és töltse le a videokártyához kiadott legújabb illesztőprogramokat.

További információ

A kapcsolódó témakörökről további információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
307654 Útmutató: A helyreállítási konzol telepítése és használata Windows XP rendszerben

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 324764 - Utolsó ellenőrzés: 2005. szeptember 6. - Verziószám: 1.3
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Kulcsszavak: 
kbenv kbprb kbdisplay KB324764
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com