ID articol: 324801 - View products that this article applies to.
Măriți totul | Reduceți totul

În această pagină

REZUMAT

Acest articol descrie cum se transferă rolurile FSMO (Flexible Single Master Operations) (cunoscute și ca roluri ale coordonatorului de operațiuni) utilizând instrumentele utilitarului de completare snap-in Active Directory din MMC (Microsoft Management Console) în Windows Server 2003.

Rolurile FSMO

Într-o pădure, există cel puțin cinci roluri FSMO care sunt atribuite unui controler de domeniu sau mai multor controleri de domeniu. Cele cinci roluri FSMO sunt:
 • Coordonator de schemă: Controlerul de domeniu al coordonatorului de schemă controlează toate actualizările și modificările din schemă. Pentru a actualiza schema unei păduri, trebuie să aveți acces la coordonatorul de schemă. Există un singur coordonator de schemă pentru toată pădurea.
 • Coordonator de denumire de domeniu: Controlerul de domeniu al coordonatorului de denumire de domeniu controlează adăugarea sau eliminarea de domenii din pădure. Poate exista un singur coordonator de denumire de domeniu pentru toată pădurea.
 • Coordonator de infrastructură: Infrastructura este responsabilă cu actualizarea referințelor de la obiectele din domeniu său la obiectele din alte domenii. La un moment dat, poate exista un singur controler de domeniu care funcționează pe post de coordonator de infrastructură pentru fiecare domeniu.
 • Coordonator RID (ID relativ): Coordonatorul RID este responsabil cu procesarea solicitărilor de grup RID de la toți controlerii de domeniu dintr-un anumit domeniu. La un moment dat, poate exista un singur controler de domeniu care funcționează pe post de coordonator RID în domeniu.
 • Emulator PDC: Emulatorul PDC este un controler de domeniu care se anunță ca fiind controler de domeniu principal (PDC) către stații de lucru, servere membre și controlerii de domeniu care execută versiuni anterioare de Windows. De exemplu, dacă domeniul conține computere care nu execută software client Microsoft Windows XP Professional sau Microsoft Windows 2000 sau dacă domeniul conține copii de rezervă pentru controleri de domeniu Microsoft Windows NT, emulatorul PDC coordonator se comportă ca un PDC Windows NT. De asemenea, acesta este Domain Master Browser și tratează discrepanțele de parole. La un moment dat, poate exista un singur controler de domeniu care funcționează pe post de emulator PDC coordonator pentru fiecare domeniu dintr-o pădure.
Aveți posibilitatea să transferați roluri FSMO utilizând utilitarul de linie de comandă Ntdsutil.exe sau utilizând un instrument din utilitarul de completare snap-in MMC. În funcție de rolul FSMO pe care doriți să-l transferați, aveți posibilitatea să utilizați unul dintre următoarele trei instrumente ale utilitarului de completare snap-in MMC:
utilitarul de completare snap-in Active Directory Schema
Utilitarul de completare snap-in Active Directory Domains and Trusts
Utilitarul de completare snap-in Active Directory Users and Computers
Dacă un computer nu mai există, rolul trebuie să fie asumat. Pentru a asuma un rol, utilizați utilitarul Ntdsutil.exe.

Transferul rolului de coordonator de schemă

Pentru a transfera rolul de coordonator de schemă, utilizați utilitarul de completare snap-in Active Directory Schema Master. Înainte să utilizați acest utilitar de completare, trebuie să înregistrați fișierul Schmmgmt.dll.

Înregistrarea Schmmgmt.dll

 1. Faceți clic pe Start, apoi pe Run.
 2. Tastați regsvr32 schmmgmt.dll în caseta Open, apoi faceți clic pe OK.
 3. Faceți clic pe OK când primiți mesajul că operațiunea s-a efectuat cu succes.

Transferarea rolului de coordonator de schemă

 1. Faceți clic pe Start, pe Run, tastați mmc în caseta Open, apoi faceți clic pe OK.
 2. În meniul File, faceți clic pe Add/Remove Snap-in.
 3. Faceți clic pe Add.
 4. Faceți clic pe Active Directory Schema, pe Add, pe Close, apoi pe OK.
 5. În arborele consolei, faceți clic cu butonul din dreapta pe Active Directory Schema, apoi faceți clic pe Change Domain Controller.
 6. Faceți clic pe Specify Name, tastați numele controlerului de domeniu care va fi noul deținător de rol, apoi faceți clic pe OK.
 7. În arborele consolei, faceți clic cu butonul din dreapta pe Active Directory Schema, apoi faceți clic pe Operations Master.
 8. Faceți clic pe Change.
 9. Faceți clic pe OK pentru a confirma că ați transferat rolul, apoi faceți clic pe Close.

Transferarea rolului de coordonator de denumiri de domeniu

 1. Faceți clic pe Start, indicați spre Administrative Tools, apoi faceți clic pe Active Directory Domains and Trusts.
 2. Faceți clic cu butonul din dreapta pe Active Directory Domains and Trusts, apoi faceți clic pe Connect to Domain Controller.

  NOTĂ: Trebuie să efectuați acest pas dacă nu sunteți pe controlerul de domeniu la care doriți să transferați rolul. Acest pas nu trebuie efectuat dacă sunteți deja conectat la controlerul de domeniu al cărui rol doriți să-l transferați.
 3. Alegeți una din următoarele variante:
  • În caseta Enter the name of another domain controller, tastați numele controlerului de domeniu care va fi noul deținător de rol, apoi faceți clic pe OK.

   - sau -
  • În lista Or, select an available domain controller, faceți clic pe controlerul de domeniu care va fi noul deținător de rol, apoi faceți clic pe OK.
 4. În arborele consolei, faceți clic cu butonul din dreapta pe Active Directory Domains and Trusts, apoi faceți clic pe Operations Master.
 5. Faceți clic pe Change.
 6. Faceți clic pe OK pentru a confirma că ați transferat rolul, apoi faceți clic pe Close.

Transferarea rolurilor de coordonator RID, emulator PDC și coordonator al infrastructurii

 1. Faceți clic pe Start, indicați spre Administrative Tools, apoi faceți clic pe Active Users and Computers.
 2. Faceți clic cu butonul din dreapta pe Active Directory Users and Computers, apoi faceți clic pe Connect to Domain Controller.

  NOTĂ: Trebuie să efectuați acest pas dacă nu sunteți pe controlerul de domeniu la care doriți să transferați rolul. Acest pas nu trebuie efectuat dacă sunteți deja conectat la controlerul de domeniu al cărui rol doriți să-l transferați.
 3. Alegeți una din următoarele variante:
  • În caseta Enter the name of another domain controller, tastați numele controlerului de domeniu care va fi noul deținător de rol, apoi faceți clic pe OK.

   - sau -
  • În lista Or, select an available domain controller, faceți clic pe controlerul de domeniu care va fi noul deținător de rol, apoi faceți clic pe OK.
 4. În arborele consolei, faceți clic cu butonul din dreapta pe Active Directory Users and Computers, indicați spre All Tasks, apoi faceți clic pe Operations Master.
 5. Faceți clic pe fila potrivită pentru rolul pe care doriți să-l transferați (RID, PDC sau Infrastructure), apoi faceți clic pe Change.
 6. Faceți clic pe OK pentru a confirma că ați transferat rolul, apoi faceți clic pe Close.

REFERINȚE

Pentru informații suplimentare despre un subiect asemănător, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a vedea articolul în Baza de cunoștințe Microsoft:
255690 Cum se vizualizează și se transferă rolurile FSMO în interfața grafică cu utilizatorul

Proprietă?i

ID articol: 324801 - Ultima examinare: 3 decembrie 2007 - Revizie: 9.5
SE APLICĂ LA
 • Microsoft Windows Server 2003, 64-Bit Datacenter Edition
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise x64 Edition
 • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Standard Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Small Business Server 2003 Premium Edition
 • Microsoft Windows Small Business Server 2003 Standard Edition
Cuvinte cheie: 
kbhowtomaster kbactivedirectory kbenv KB324801

Trimite?i feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com