Hogyan használja az FKERES függvényt

Cikk azonosítója: 324985 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

Az FKERES függvény egy táblázat balszélső oszlopában keres, és az oszlop_szám-mal megadott oszlop azonos sorából tér vissza egy értékkel. Amikor az összehasonlítási értékek a kikeresni kívánt adattól balra egy oszlopban helyezkednek el, akkor az FKERES-t használja a VKERES függvény helyett.

Az F az FKERES névben a Függőlegest jelöli.

Az FKERES szintaxisa

FKERES(keresési_érték,tábla,oszlop_szám,tartományban_keres)
 • keresési_érték A tömb első oszlopában megkeresendő érték.; keresési_érték lehet érték, hivatkozás vagy karaktersorozat.
 • tábla Az a tábla, amelyben a keresést végre kell hajtani. Tartományhivatkozás vagy egy tartomány neve adható itt meg (például "Adatbázis" vagy "Lista")
  • Ha a tartományban_keres értéke IGAZ, akkor a tábla első oszlopában lévő értékeknek növekvő sorrendben kell elhelyezkedniük (..., -2, -1, 0, 1, 2, ... , A-Z, HAMIS, IGAZ stb.), mert különben az FKERES hibás eredményt adhat. Ha a tartományban_keres értéke HAMIS, akkor a tábla adatainak nem szükséges rendezettnek lenniük.
  • Értékek növekvő sorrendbe rendezéséhez válasszuk az Adatok menü Sorba rendezés parancsát, majd az Emelkedő beállítást.
  • A tábla első oszlopában szöveg, számok vagy logikai értékek szerepelhetnek.
  • A függvény Nem tesz különbséget a kis- és a nagybetűk között.
 • Oszlop_szám A tábla azon oszlopának a táblán belüli sorszáma, amelyből az eredményt meg kívánjuk kapni. Ha az oszlop_szám értéke 1, akkor a tábla első oszlopában lévő értéket kapjuk eredményül, ha az oszlop_szám értéke 2, akkor a tábla második oszlopában lévő értéket, és így tovább. Ha az oszlop_szám Ha az oszlop_szám értéke egynél kisebb, akkor az FKERES az #ÉRTÉK! hibaértéket adja eredményül. ha az oszlop_szám nagyobb, mint a tábla oszlopainak száma, akkor #HIV! hibaértéket kapunk.
 • Tartományban_keres Logikai érték, amellyel az FKERES függvény pontos vagy közelítő keresését adhatjuk meg. Ha értéke IGAZ vagy hiányzik, akkor a visszaadott érték közelítő lehet, azaz ha pontos egyezést nem talált a függvény, akkor a következő legnagyobb, de a keresési_érték argumentumnál kisebb értéket adja vissza. Ha a Tartományban_keres argumentum értéke HAMIS, akkor az FKERES pontos egyezést keres, és ha ilyen nincs, akkor a #HIÁNYZIK hibaértéket adja eredményül.
Megjegyzés:
 • Ha az FKERES nem találja a keresési_értéket és a tartományban_keres argumentum értéke IGAZ, akkor a keresési_érték-nél kisebb vagy egyenlő legnagyobb értéket használja.
 • Ha a keresési_érték kisebb, mint a tábla legkisebb értéke, akkor az FKERES a #HIÁNYZIK hibaértéket adja eredményül.
 • Ha az FKERES nem találja a keresési_értéket és a tartományban_keres argumentum értéke HAMIS, akkor a #HIÁNYZIK hibaértéket adja vissza.

Példa:

A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
ABC
1SűrűségViszkozitásHőmérséklet
20.4573.55500
30.5253.25400
40.6162.93300
50.6752.75250
60.7462.57200
70.8352.38150
80.9462.17100
91.091.9550
101.291.710
A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
KépletLeírás (Eredmény)
=FKERES(1,A2:C10,2) Megkeresi az 1 értéket az A oszlopban és a B oszlopból, ugyan abban a sorban található értéket adja vissza (2.17).
=FKERES(1,A2:C10,3,IGAZ) Megkeresi az 1 értéket az A oszlopban és a B oszlopból, ugyan abban a sorban található értéket adja vissza (100).
=FKERES(.7,A2:C10,3,HAMIS)Megkeresi a 0.746 értéket az A oszlopban. Mivel nincs konkrét találat az A oszlopban, hibaértéket ad vissza (#HIÁNYZIK).
=FKERES(0.1,A2:C10,2,IGAZ) Megkeresi a 0.1 értéket az A oszlopban. Mivel a 0.1kisebb, mint a legkisebb érték az A oszlopban, hibaértéket ad vissza (#HIÁNYZIK).
=FKERES(2,A2:C10,2,IGAZ) Megkeresi a 2-őt az A oszlopban és a B oszlopból, ugyan abban a sorban található értéket adja vissza (1.71).

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 324985 - Utolsó ellenőrzés: 2003. november 15. - Verziószám: 2.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Office Excel 2003
 • Microsoft Excel 2002 Standard Edition
Kulcsszavak: 
kbhowto KB324985
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com