Beveiligde EAP (PEAP)-ondersteuning toegevoegd aan Windows XP SP1 en Windows Server 2003

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 325725 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Samenvatting

RFC 2284 is een EAP (Extensible Authentication Protocol) dat ondersteuning biedt voor meerdere verificatiemethoden. Hoewel EAP is ontwikkeld voor gebruik met PPP (Point-to-Point Protocol), wordt het ook gebruikt met IEEE 802.1x-netwerkpoortverificatie.

Er is een aantal problemen ontdekt in EAP sinds dit wordt gebruikt. Het gaat om de volgende problemen:
 • Gebrek aan beveiliging van de gebruikersidentiteit of de EAP-onderhandeling.
 • Geen standaardmethode voor sleuteluitwisseling.
 • Geen ingebouwde ondersteuning voor fragmentatie en samenvoegen.
 • Gebrek aan ondersteuning voor snel opnieuw verbinding maken.
Beveiligde EAP (PEAP) lost deze problemen op door het EAP-protocol te wikkelen in TLS (Transport Layer Security). Elke EAP-methode die wordt uitgevoerd in PEAP bevat ingebouwde ondersteuning voor sleuteluitwisseling, sessievoorzetting en fragmentatie en samenvoegen.

Meer informatie

PEAP met MS-CHAP v2 wordt geleverd met Windows XP Service Pack 1 (SP1) als deel van verbeterde EAP- en IEEE 802.1x-ondersteuning. Hierdoor kunnen draadloze clients van Windows XP PEAP gebruiken met MS-CHAP v2 voor veilige draadloze toegang met wachtwoorden in plaats van certificaten.

Het IAS-netwerkonderdeel (Internet Authentication Service) van Windows Server 2003 ondersteunt ook PEAP met MS-CHAP v2, waardoor een IAS-server draadloze clients kan verifiëren die Windows XP SP1 gebruiken. IEEE 802.1x-verificatie met PEAP-ondersteuning is ook beschikbaar voor Windows 2000-clients en het IAS-onderdeel. Voor meer informatie over het toevoegen van IEEE 802.1x met PEAP-ondersteuning voor Windows 2000-clients en IAS-servers, klikt u het volgende artikelnummer in de Microsoft Knowledge Base:
313664 802.1x-verificatie op computers met Windows 2000
Zie Q313664 voor meer informatie. Voor PEAP met MS-CHAP v2 zijn certificaten vereist op de IAS-servers maar niet op de draadloze clients. Op IAS-servers moet een certificaat zijn geïnstalleerd in het certificaatarchief van de lokale computer. In plaats van een infrastructuur van openbare sleutels (PKI) uit te voeren, kunt u losse certificaten kopen van een certificeringsinstantie van derden om deze te installeren op de IAS-servers. Het basiscertificaat van de certificeringsinstantie die de IAS-servercertificaten uitgeeft moet op elke draadloze client zijn geïnstalleerd als draadloze clients de certificaatketen van de IAS-server willen verifiëren.

Windows XP bevat de basiscertificaten van veel andere certificeringsinstanties. Als IAS-servercertificaten worden gekocht bij een certificeringsinstantie van derden die overeenkomt met een opgenomen basiscertificaat, is er geen extra clientconfiguratie vereist. Als u IAS-servercertificaten bij een certificeringsinstantie van derden koopt waarvoor Windows XP geen overeenkomstig basiscertificaat bevat, moet u het basiscertificaat op elke draadloze client installeren.

Eigenschappen

Artikel ID: 325725 - Laatste beoordeling: donderdag 23 oktober 2003 - Wijziging: 3.4
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Standard Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Web Edition
 • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter x64 Edition
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise x64 Edition
Trefwoorden: 
kbinfo KB325725

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com