Μπορείτε να αλλάξετε τη ρύθμιση ταπετσαρίας της επιφάνειας εργασίας ακόμη κι αν ο διαχειριστής έχει ενεργοποιήσει την επιλογή "Αποτροπή αλλαγής ταπετσαρίας" στην Πολιτική ομάδας

Μεταφράσεις άρθρων Μεταφράσεις άρθρων
Αναγν. άρθρου: 327998 - Δείτε τα προϊόντα στα οποία αναφέρεται το συγκεκριμένο άρθρο.
Ανάπτυξη όλων | Σύμπτυξη όλων

Συμπτώματα

Εάν οι χρήστες κάνουν δεξί κλικ σε μια εικόνα και, στη συνέχεια, κάνουν κλικ στην επιλογή Ορισμός ως φόντου επιφάνειας εργασίας (Set as Desktop Background), είναι σε θέση να αλλάξουν την ταπετσαρία της επιφάνειας εργασίας ακόμη και αν εσείς (ο διαχειριστής) έχετε ενεργοποιήσει την ιδιότητα Αποτροπή αλλαγής ταπετσαρίας (Prevent changing wallpaper) στην Πολιτική ομάδας.

Αιτία

Η Πολιτική ομάδας Αποτροπή αλλαγής ταπετσαρίας (Prevent changing wallpaper) εμποδίζει τους χρήστες να αλλάξουν την ταπετσαρία της επιφάνειας εργασίας χρησιμοποιώντας το παράθυρο διαλόγου "Ιδιότητες οθόνης". Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να αλλάξετε τη ρύθμιση της ταπετσαρίας, όπως μέσω του παραθύρου "Προεπισκόπηση εικόνας", οι οποίοι δεν εμπλέκουν το παράθυρο διαλόγου "Ιδιότητες οθόνης". Με αυτές τις άλλες μεθόδους, οι χρήστες δεν αντιμετωπίζουν τους περιορισμούς που ισχύουν στο παράθυρο διαλόγου "Ιδιότητες οθόνης". Πρέπει να καθορίσετε την ταπετσαρία του Active Desktop στην Πολιτική ομάδας, ώστε να μην επιτρέπετε στους χρήστες να αλλάζουν την ταπετσαρία της επιφάνειας εργασίας χωρίς να χρησιμοποιούν το παράθυρο διαλόγου "Ιδιότητες οθόνης".

Προτεινόμενη αντιμετώπιση

Για να επιδιορθώσουμε αυτό το πρόβλημα για λογαριασμό σας, μεταβείτε στην ενότητα "Αυτόματη επίλυση". Εάν προτιμάτε να επιδιορθώσετε το πρόβλημα μόνοι σας, μεταβείτε στην ενότητα "Επίλυση από τον χρήστη".

Αυτόματη επίλυσηΓια να γίνει αυτόματη επιδιόρθωση αυτού του προβλήματος, κάντε κλικ στο κουμπί ή στη σύνδεση Επίλυση Fix it. Κάντε κλικ στην επιλογή Εκτέλεση (Run) στο παράθυρο διαλόγου Λήψη αρχείου (File Download) και, στη συνέχεια, ακολουθήστε τα βήματα που περιγράφονται στον οδηγό Επίλυσης.

Επιδιόρθωση αυτού του προβλήματος
Microsoft Fix it 50547


Σημειώσεις
 • Αυτός ο οδηγός ενδέχεται να είναι διαθέσιμος μόνο στα αγγλικά. Ωστόσο, η αυτόματη επιδιόρθωση λειτουργεί και για εκδόσεις των Windows σε άλλες γλώσσες.
 • Εάν δεν βρίσκεστε στον υπολογιστή που έχει το πρόβλημα, αποθηκεύστε την Επίλυση σε μια μονάδα flash ή σε κάποιο CD και, στη συνέχεια, μπορείτε να την εκτελέσετε στον υπολογιστή που εμφανίζεται το πρόβλημα.

Έπειτα, μεταβείτε στην ενότητα "Επιδιορθώθηκε το πρόβλημα;".Επίλυση από τον χρήστη

Για να επιλύσετε αυτό το ζήτημα, προσδιορίστε τη ρύθμιση της ταπετσαρίας του Active Desktop στην Πολιτική ομάδας. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα εξής βήματα:
 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη, κάντε κλικ στην επιλογή Εκτέλεση και, στη συνέχεια, πληκτρολογήστε gpedit.msc.
 2. Στην ενότητα Πολιτική τοπικού υπολογιστή, αναπτύξτε τα στοιχεία Ρυθμίσεις παραμέτρων του χρήστη, Πρότυπα διαχείρισης και Επιφάνεια εργασίας και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο στοιχείο Active Desktop.
 3. Κάντε διπλό κλικ στο στοιχείο Ταπετσαρία του Active Desktop.
 4. Στην καρτέλα Ρύθμιση, κάντε κλικ στο στοιχείο Ενεργοποιημένο, πληκτρολογήστε τη διαδρομή για την ταπετσαρία της επιφάνειας εργασίας που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί OK.

Κατάσταση

Αυτή η συμπεριφορά οφείλεται στη σχεδίαση.


Επιδιορθώθηκε το πρόβλημα;

 • Ελέγξτε εάν το πρόβλημα επιδιορθώθηκε. Εάν το πρόβλημα έχει επιδιορθωθεί, έχετε τελειώσει με αυτή την ενότητα. Εάν το πρόβλημα δεν έχει επιδιορθωθεί, μπορείτε να έρθετε σε επικοινωνία με την υποστήριξη.
 • Εκτιμούμε ιδιαίτερα τα σχόλιά σας. Για να στείλετε σχόλια ή να αναφέρετε τυχόν ζητήματα που αφορούν αυτή τη λύση, αφήστε το σχόλιό σας στο ιστολόγιο "Αυτόματη επίλυση" ή στείλτε μας ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ιδιότητες

Αναγν. άρθρου: 327998 - Τελευταία αναθεώρηση: Δευτέρα, 16 Μαΐου 2011 - Αναθεώρηση: 4.0
Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο ισχύουν για:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Windows Vista Business
 • Windows Vista Enterprise
 • Windows Vista Home Basic
 • Windows Vista Home Premium
 • Windows Vista Starter
 • Windows Vista Ultimate
 • Windows Server 2008 Datacenter
 • Windows Server 2008 Enterprise
 • Windows Server 2008 Standard
Λέξεις-κλειδιά: 
kbbug kbnofix kbfixme kbmsifixme KB327998

Αποστολή σχολίων

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com