A csoportházirend „Tapéta megváltoztatásának megakadályozása” beállításának rendszergazdai engedélyezését követően is módosítható az asztali tapéta

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 327998 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

Ha egy felhasználó a jobb gombbal egy képre kattint, és a helyi menü Beállítás az asztalon háttérként parancsára kattint, annak ellenére módosíthatja asztalának tapétáját, hogy a csoportházirendben engedélyezett a Tapéta megváltoztatásának megakadályozása beállítás.

Oka

A Tapéta megváltoztatásának megakadályozása csoportházirendi beállítás megakadályozza, hogy a felhasználók a Megjelenítés tulajdonságai párbeszédpanelen módosítsák az asztal hátterében megjelenő tapétát. A tapéta azonban másféleképp is módosítható, például a képmegjelenítő funkcióval, mely megkerüli az említett párbeszédpanelt. Ezekben az esetekben a felhasználókat nem akadályozza meg a műveletben a Megjelenítés tulajdonságai párbeszédpanelen érvényben lévő korlátozás. Ha azt szeretné, hogy a felhasználók a párbeszédpanelt megkerülve se módosíthassák a tapétát, konfigurálni kell az Active Desktop-tapéta beállítást a csoportházirendben.

A megoldás

A probléma automatikus javításához folytassa a cikket az Automatikus javítás szakasszal. A probléma saját kezű javításáról a Kézi javítás szakaszban tájékozódhat.

Automatikus javításA probléma automatikus javításához kattintson A probléma javítása hivatkozásra vagy a fölötte látható gombra. Ezután kattintson a Futtatás gombra a Fájl letöltése párbeszédpanelen, és kövesse az automatikus javítási varázsló lépéseit.

A probléma javítása
Microsoft Fix it 50547


Megjegyzések
 • Előfordulhat, hogy a varázsló csak angol nyelven érhető el, az automatikus javítás ugyanakkor a Windows többi nyelvi verziójában is működik.
 • Ha a jelen cikket nem azon a számítógépen tekinti meg, amelyen a problémát tapasztalja, mentse az automatikus javítást egy USB-meghajtóra vagy CD-re, majd futtassa azon a számítógépen, amelyen a hiba jelentkezik.

A cikket folytassa a Megoldódott a probléma? szakasszal.Kézi javítás

A probléma megoldásához adjon meg egy tapétát a csoportházirend Active Desktop-tapéta beállításában. Ehhez hajtsa végre a következő lépéseket:
 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, és írja be a mezőbe a gpedit.msc parancsot.
 2. Bontsa ki a Házirend: helyi számítógép ág Felhasználó konfigurációja csomópontját, majd sorra a Felügyeleti sablonok, az Asztal és az Active Desktop csomópontot.
 3. Kattintson duplán az Active Desktop-tapéta beállításra.
 4. A Beállítás lapon jelölje be az Engedélyezve választógombot, írja be a beállítandó asztali tapéta elérési útját, és kattintson az OK gombra.

Állapot

A jelenség a rendszer várt működésének következménye.


Megoldódott a probléma?

 • Ellenőrizze, hogy megoldódott-e a probléma. Ha igen, nincs más teendője. Ha a probléma nem szűnt meg, lépjen kapcsolatba a támogatási szolgálattal.
 • Örömmel várjuk visszajelzését. Ha az itt ismertetett megoldással kapcsolatban visszajelzést küldene, illetve problémát szeretne bejelenteni, szóljon hozzá az automatikus javítással foglalkozó bloghoz, vagy küldjön egy e-mailt.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 327998 - Utolsó ellenőrzés: 2011. szeptember 27. - Verziószám: 3.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Windows Vista Business
 • Windows Vista Enterprise
 • Windows Vista Home Basic
 • Windows Vista Home Premium
 • Windows Vista Starter
 • Windows Vista Ultimate
 • Windows Server 2008 Datacenter
 • Windows Server 2008 Enterprise
 • Windows Server 2008 Standard
Kulcsszavak: 
kbbug kbnofix kbfixme kbmsifixme KB327998
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com