Az Access 2002 csökkenő indexei növekvő indexekké változnak az SQL-re történő módosításkor az Office XP SP-2 vagy Office XP SP-3 telepítése után is

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 328019 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
A cikket archiválták. A továbbiakban a tartalma már nem frissül, csak jelenlegi állapotában lesz elérhető.
Fontos: Ebben a cikkben a rendszerleíró adatbázis módosításával kapcsolatos tudnivalók olvashatók. A rendszerleíró adatbázis módosítása előtt feltétlenül készítsen biztonsági másolatot arról, és csak akkor fogjon hozzá, ha tisztában van a rendszerleíró adatbázis visszaállításának módjával probléma esetén. További információt a rendszerleíró adatbázis biztonsági mentéséről, visszaállításáról és szerkesztéséről a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
256986 A Microsoft Windows rendszerleíró adatbázisának ismertetése
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

Ha a Microsoft Access 2002 Továbbfejlesztő varázslója segítségével SQL Server alapú adatbázissá fejleszt valamely adatbázist, az eredményül kapott adatbázisban a csökkenő indexek növekvővé változnak.

Megjegyzés: Ez a probléma a Microsoft Office XP Service Pack 2 (SP-2) vagy Microsoft Office XP Service Pack 3 (SP3) szervizcsomag telepítése esetén is jelentkezik. A hiba javítását az Office XP SP-2 szervizcsomag tartalmazza a termék dokumentációja szerint. További tájékoztatást a cikk „A jelenség” című részében leírt problémáról a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
325670 ACC2002: Az Access 2002 alkalmazás Office XP Service Pack 2 szervizcsomaggal javított problémái (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

Oka

Ez a probléma a Továbbfejlesztő varázsló futtatása, majd az Office XP SP-2 vagy Office XP SP3 szervizcsomag ezt követő telepítése esetén jelentkezik. Az Office XP SP-2 vagy Office XP SP3 frissítési folyamata során a felhasználók által nem módosított, verzióval rendelkező fájlok frissülnek. A Továbbfejlesztő varázsló futtatása esetén módosítja a hozzá társított, verzióval rendelkező fájlokat, amelyeket az Office XP SP-2 és SP3 szervizcsomag verzióval nem rendelkező, felhasználó által módosított fájloknak tekint: így előfordulhat, hogy ezen fájlok frissítése elmarad.

A megoldás

A probléma megoldásához töltse le és telepítse az Access 2002 program KB833857 jelzésű frissítését. Ha további információra van szüksége az Access 2002 program KB833857 jelzésű frissítéséről, olvassa el a Microsoft Tudásbázis következő cikkét a cikk számára kattintva:
833857 Az Access 2002 program 2004. március 23-án kiadott frissítésének bemutatása (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

Információk rendszergazdáknak

Rendszergazdaként más módszerekkel is megoldhatja ezt a problémát. Az adatbázis-rendszergazdák az Office Resource Kit (ORK) csomagban olvasható szervizcsomag-tájékoztató útmutatása szerint telepíthetik központilag az Office XP Service Pack 2 vagy Office XP Service Pack 3 szervizcsomagot, majd végrehajthatják ezeket a lépéseket az Access 2002 programot futtató rendszereken.

Figyelem: A Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő helytelen használata komoly problémákhoz vezethet, amelyek az operációs rendszer újratelepítését tehetik szükségessé. A Microsoft nem garantálja a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő nem megfelelő használata miatt fellépő problémák megoldhatóságát. A Rendszerleíróadatbázis-szerkesztőt saját kockázatára használhatja. Keresse meg a GUID számát, majd futtassa az Msiexec.exe fájlt. Ehhez hajtsa végre a következő lépéseket:
 1. Lépjen ki minden futó programból.
 2. Keresse meg a frissíteni kívánt Microsoft Office termékhez tartozó alfanumerikus GUID számot. Ehhez hajtsa végre a következő lépéseket:
  1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára.
  2. A Megnyitás mezőbe írja be a Regedit parancsot, majd kattintson az OK gombra.
  3. Keresse meg, majd bontsa ki a rendszerleíró adatbázis következő kulcsát:

   HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall
  4. Jelölje ki a listában első helyen szereplő 32 karakteres {GUID} mappát, majd a jobb oldali ablaktáblában keressen a DisplayName bejegyzésben olyan értékeket, amelyek a frissítendő Office-példányra vonatkoznak. Ha a DisplayName értékek nem egyeznek a telepített Office-példánnyal, folytassa az Uninstall mappa következő {GUID} számával.
  5. Ha megtalálta a megfelelő {GUID} kulcsot, a kulcsnevet jobb gombbal a kulcsra kattintva, majd a Kulcsnév másolása parancsot választva másolhatja a vágólapra.
  6. Indítsa el a Jegyzettömb alkalmazást vagy valamely más szövegszerkesztőt, majd illessze be a kulcsnevet a dokumentumba.
  7. Jelölje ki csak a GUID számot a kulcsnévből, majd másolja a vágólapra.
 3. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára.

  Írja be a következő parancsot a Megnyitás mezőbe, majd kattintson az OK gombra:
  msiexec /i guid REINSTALL=AccessFiles,AccessWizards REINSTALLMODE=dmu
  ahol guid a termékhez tartozó, 32-karakterből álló alfanumerikus GUID szám.
 4. Kattintson az OK gombra, ha üzenet érkezik arról, hogy a telepítőprogram megfelelően végrehajtotta a telepítést.
 5. Kattintson az Igen gombra, ha a rendszer a számítógép újraindítását kéri.

Állapot

A Microsoft megerősítette a probléma létezését a cikk elején felsorolt Microsoft-termékekben.

További információ

Az Office XP SP-2 szervizcsomag telepítését és az Access 2002 varázslófájljainak Msiexec.exe segédprogrammal való frissítését követően a varázslófájloknak az alábbi (vagy későbbi) fájlattribútumokkal kell rendelkezni:
  Dátum     Idő        Méret  Fájlnév
  ----------------------------------------------------
  2001. dec. 5. 04:46      1 662 976 Acwzlib.mde
  2001. dec. 5. 04:46      5 345 280 Acwzmain.mde
  2002. ápr. 25. 02:03      8 019 968 Acwztool.mde
				

Hivatkozások

További információt a GUID számokról és az Msiexec.exe segédprogramról a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
302663 OFFXP: A termékkódban szereplő GUID számozási sémája (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
Ha további, az Office Resource Kit (ORK) szervizcsomag-útmutatójában szereplő információt szeretne az Office XP Service Pack 2 szervizcsomagról, látogasson el a Microsoft következő webhelyére:
http://www.microsoft.com/office/ork/xp/journ/oxpsp2a.htm
Ha további, az Office Resource Kit (ORK) szervizcsomag-útmutatójában szereplő információt szeretne az Office XP Service Pack 3 szervizcsomagról, látogasson el a Microsoft következő webhelyére:
http://www.microsoft.com/office/ork/2003/admin/xp/oxpsp3a.htm

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 328019 - Utolsó ellenőrzés: 2014. január 29. - Verziószám: 5.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Access 2002 Standard Edition
Kulcsszavak: 
kbnosurvey kbarchive kbbug kbfix KB328019
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com