Δεν είναι δυνατή η αλλαγή ταυτοτήτων στο Outlook Express μετά την εγκατάσταση του Windows XP SP1

Μεταφράσεις άρθρων Μεταφράσεις άρθρων
Αναγν. άρθρου: 329084 - Δείτε τα προϊόντα στα οποία αναφέρεται το συγκεκριμένο άρθρο.
Αυτό το άρθρο, στο παρελθόν ήταν δημοσιευμένο με αριθμό GR329084
Ανάπτυξη όλων | Σύμπτυξη όλων

Συμπτώματα

Δεν μπορείτε να αλλάξετε ταυτότητες στο Microsoft Outlook Express μετά την εγκατάσταση του Service Pack 1 (SP1) των Windows XP. Για παράδειγμα, αν κάνετε κλικ στην εντολή Εναλλαγή ταυτότητας (Switch Identities) από το μενού Αρχείο (File), κάνετε κλικ στην ταυτότητα που θέλετε να ανοίξετε και κατόπιν στο κουμπί OK, θα ανοίξει η κύρια ταυτότητα αντί εκείνης που θέλετε να ανοίξετε.

Προτεινόμενη αντιμετώπιση

Για να επιλύσετε αυτό το ζήτημα, εγκαταστήστε την Αθροιστική ενημερωμένη έκδοση για το Outlook Express 6.0 SP1. Για πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με αυτήν την ενημερωμένη έκδοση, κάντε κλικ στον αριθμό του άρθρου παρακάτω, για να προβάλετε το άρθρο της Γνωσιακής Βάσης της Microsoft (Knowledge Base):
331923 OLEXP: Επισκόπηση της αθροιστικής ενημερωμένης έκδοσης για το Outlook Express 6.0 Service Pack 1

Εναλλακτικός τρόπος αντιμετώπισης

Για να αντιμετωπίσετε αυτό το ζήτημα, ρυθμίστε το Outlook Express ώστε να σας ζητά να εισάγετε μια ταυτότητα κατά την εκκίνηση:
  1. Στο Outlook Express, κάντε κλικ στο μενού Αρχείο (File), τοποθετήστε το δείκτη το ποντικιού στην εντολή Ταυτότητες (Identities) και στη συνέχεια κάντε κλικ στην εντολή Διαχείριση ταυτοτήτων (Manage Identities).
  2. Κάντε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου Χρήση αυτής της ταυτότητας κατά την εκκίνηση προγράμματος (Use this identity when starting a program), για να καταργήσετε την επιλογή του.
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί Κλείσιμο (Close).
Σημείωση Αφού ολοκληρώσετε αυτήν τη διαδικασία, κάθε φορά που θα κάνετε εκκίνηση του Outlook Express θα σας ζητείται να επιλέξετε μια ταυτότητα. Τώρα, μπορείτε να αλλάξετε ταυτότητες. Ωστόσο, σας ζητείται δύο φορές να κάνετε εναλλαγή σε μια νέα ταυτότητα.

Κατάσταση

Η Microsoft έχει επιβεβαιώσει ότι πρόκειται για ένα θέμα το οποίο παρουσιάζεται στα προϊόντα της που αναφέρονται στην ενότητα "Ισχύει για".

Ιδιότητες

Αναγν. άρθρου: 329084 - Τελευταία αναθεώρηση: Παρασκευή, 28 Απριλίου 2006 - Αναθεώρηση: 3.1
Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο ισχύουν για:
  • Microsoft Windows XP Professional
  • Microsoft Windows XP Home Edition
  • Microsoft Outlook Express 6.0
Λέξεις-κλειδιά: 
kbenv kbprb KB329084

Αποστολή σχολίων

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com