Artikkelin tunnus: 329284 - Näytä tuotteet, joita tämä artikkeli koskee.
Tämän artikkelin Microsoft Windows NT 4.0- ja Microsoft Windows 2000 -käyttöjärjestelmiä käsittelevä versio on 162363 (tämä artikkeli saattaa olla englanninkielinen).
Laajenna kaikki | Kutista kaikki

Oire

Näyttöön saattaa tulla seuraava Stop-virhesanoma:
STOP: 0x0000009C (0x00000004, 0x00000000, 0xb2000000, 0x00020151)
"MACHINE_CHECK_EXCEPTION"
Sulkeissa olevat neljä parametria saattavat vaihdella.

Syy

Tämä ongelma ilmenee, koska tietokoneen suoritin tunnisti vakavan laitteistovirheen ja raportoi sen Windows XP:lle. Suoritin teki tämän käyttämällä Pentium-suoritinten Machine Check Exception (MCE) -ominaisuuden tai joidenkin Pentium Pro -suoritinten Machine Check Architecture (MCA) -ominaisuuden avulla. Seuraavat tekijät saattavat aiheuttaa tämän virhesanoman:
 • järjestelmäväylän virheet
 • muistivirheet, joita voivat olla pariteetti- tai ECC (Error Correction Code) ongelmat
 • välimuistivirheet suorittimessa tai laitteistossa
 • suorittimen TLB (Translation Lookaside Buffers) -virheet
 • muut tunnistetut suoritinvalmistajakohtaiset laitteisto-ongelmat
 • tunnistetut laitteistokohtaiset ongelmat.

Tila

Tämä toiminta ei ole virhe.

Enemmän tietoa

Laitteistotarkistuksen poikkeus ilmenee, kun Windows XP ja laitteisto-ympäristö ei voi palauttaa laitteistovirheestä niin, että järjestelmä voi jatkaa toimintaa onnistuneesti ja luotettavasti. Laitteistotarkistuksen poikkeusten tarkemman diagnoosin tekeminen on vaikeaa, eikä mitään yleistä ratkaisua ole. Ota yhteyttä laitteistosi valmistajaan tai tietokonelaitteiston asiantuntijaan ja kysy apua tämän ongelman vianmääritykseen.

Laitteistotarkistuksen poikkeukset aiheutuvat yleensä jostakin seuraavista tilanteista:
 • Suoritinta tai emolevyä käytetään tavalla, joka ylittää sen määritykset. Tällainen on esimerkiksi tilanne, jossa suoritin tai väylä on ylikellotettu. Microsoft suosittelee, että käytät laitteistoasi valmistajan määrittämillä nopeuksilla.
 • Äänekkäät virtalähteet, ylikuormitetut jakorasiat, riittämättömät sähkötarvikkeet ja vialliset virtalähteet saattavat tehdä tietokoneesta epävakaan. Varmista, että tietokoneesi virtalähde ja virransyöttö on vakaa ja luotettava.
 • Jäähdytyslaitteiden, kuten tuuletinten, vikojen aiheuttamat äärimmäiset lämpöolosuhteet saattavat vioittaa tietokonetta. Varmista, että kaikki jäähdytyslaitteet toimivat.
 • Muisti on vioittunut tai sen tyyppi ei ole tietokoneelle sopiva. Jos muutit muistin määrityksiä äskettäin, palaa aiempaan määritykseen ja selvitä, mistä virhe johtuu. Varmista, että käytät tietokoneeseesi sopivaa muistia.
Huomautus Laitteistosi saattaa tukea muita virheenkirjausominaisuuksia, jotka kaappaavat laitteistotarkistuksen poikkeuksen ja ehdottavat tarkempaa ratkaisua.

Pentium- ja Pentium Pro -suorittimissa on mekanismi, jonka avulla voidaan tunnistaa ja raportoida laitteistoon liittyvät ongelmat, kuten muistin pariteettivirheet ja välimuistivirheet. Suoritin ilmoittaa laitteistotarkistusvirheen havaitsemisen luomalla laitteistotarkistuksen poikkeuksen (keskeytys 18). Windows XP raportoi ilmenneen virheen ja tuo näyttöön parametrit, joiden avulla voit purkaa poikkeuksen koodauksen. Ota yhteyttä laitteiston tai suorittimen valmistajaan ja kysy tietoja Machine Check Architecturesta tai lue Intel Pentium Pro Family Developer's Manual - Volume 3: Operating System Writer's Manual -opas.

Ominaisuudet

Artikkelin tunnus: 329284 - Viimeisin tarkistus: 6. marraskuuta 2006 - Versio: 1.5
Artikkelin tiedot koskevat seuraavia tuotteita:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional Edition
Hakusanat: 
kberrmsg kbprb kbprod2web KB329284

Anna palautetta

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com