ID articol: 329284 - View products that this article applies to.
Pentru versiunea Microsoft Windows NT 4.0 și Windows 2000 a acestui articol, consultați 162363 (articolul poate să fie în limba engleză).
Măriți totul | Reduceți totul

SIMPTOME

Poate apărea următorul mesaj de eroare de tip Stop:
STOP: 0x0000009C (0x00000004, 0x00000000, 0xb2000000, 0x00020151)
"MACHINE_CHECK_EXCEPTION"
Cei patru parametri din paranteze pot varia.

CAUZĂ

Acest comportament se produce deoarece procesorul computerului a detectat și a raportat o eroare de hardware nerecuperabilă în Windows XP. Pentru aceasta, procesorul a utilizat caracteristica MCE (Machine Check Exception) a procesoarelor Pentium sau caracteristica MCA (Machine Check Architecture) a anumitor procesoare Pentium Pro. Mesajul de eroare poate fi provocat de următorii factori:
 • Erori de magistrală de sistem
 • Erorile de memorie care pot include probleme de paritate sau de tip ECC (Error Correction Code)
 • Erorile de memorare în cache din procesor sau componentele hardware
 • Erori de tip TLB (Translation Lookaside Buffers) în procesor
 • Alte probleme detectate de hardware specifice distribuitorului CPU-ului.
 • Probleme detectate de hardware specifice distribuitorului

STARE

Acest comportament este cel proiectat.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE

O excepție de verificare a computerului se produce când Windows XP și platforma hardware nu se pot recupera dintr-o eroare hardware astfel încât sistemul să continue să funcționeze cu succes și în mod fiabil. O diagnosticare mai specifică a excepțiilor de verificare a computerului este dificilă și nu există soluții generale. Contactați producătorul componentelor hardware sau un tehnician de componente hardware pentru a obține ajutor la depanarea acestor probleme.

Excepțiile de verificare a computerului sunt cauzate frecvent de următoarele situații:
 • Procesorul sau placa de bază funcționează în afara parametrilor specificați. De exemplu, procesorul sau magistrala au viteza depășită. Recomandăm să utilizați componentele hardware la vitezele specificate de producător.
 • Computerul poate fi destabilizat de probleme de alimentare, fluctuații de tensiune și de întreruperile de curent. Asigurați-vă că aveți computerul conectat la o rețea de alimentare fiabilă și stabilă.
 • Condițiile termice extreme cauzate de defecțiunea dispozitivelor de răcire (cum ar fi un ventilator) pot provoca stricăciuni în computer. Asigurați-vă că funcționează toate dispozitivele de răcire.
 • Aveți memorie defectă sau memorie care nu are tipul corect pentru computer. Dacă ați modificat recent configurația de memorie, reveniți la configurația anterioară pentru a determina ce este greșit. Asigurați-vă că utilizați memoria corectă pentru computerul dvs.
Notă Componentele hardware pot accepta caracteristici suplimentare de înregistrare a evenimentelor, care rețin excepția de verificare a computerului și propun o soluție mai specifică.

Procesoarele Pentium și Pentium Pro furnizează un mecanism pentru detectarea și raportarea problemelor de hardware, cum ar fi erorile de memorare în memoria cache și cele de paritate a memoriei. Pentru a semnaliza o eroare de hardware, procesorul semnalizează detectarea unei erori de verificare a computerului prin generarea unei excepții de verificare a computerului (Interrupt 18). Windows XP raportează eroarea și afișează parametrii care pot fi utilizați pentru decodificarea excepției. Contactați distribuitorul de hardware sau producătorul procesorului pentru informații despre Machine Check Architecture sau consultați Intel Pentium Pro Family Developer's Manual - Volume 3: Operating System Writer's Manual.

Proprietă?i

ID articol: 329284 - Ultima examinare: 6 octombrie 2006 - Revizie: 1.5
SE APLICĂ LA
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional Edition
Cuvinte cheie: 
kberrmsg kbprb kbprod2web KB329284

Trimite?i feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com