A DNS-névfeloldás nem működik a nem rendszergazda típusú felhasználóknál

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 329405 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
A cikket archiválták. A továbbiakban a tartalma már nem frissül, csak jelenlegi állapotában lesz elérhető.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

A Windows 2000 Service Pack 3 (SP3) szervizcsomag telepítését követően előfordulhat, hogy a DNS-névfeloldás nem működik. Így például egy állomás pingelése esetén a következőhöz hasonló hibaüzenet jelenhet meg:
Ismeretlen állomás
Ha beírja a parancssorba az ipconfig /flushdns parancsot, a következő hibaüzenet jelenik meg:
Nem sikerült kiüríteni a DNS-feloldási gyorsítótárat

Oka

A DNS-feloldó függvénytár helyi eljáráshívásokat (LPC) használ a DNS-ügyfél szolgáltatás elérésére. Az SP3 szervizcsomagban módosult az LPC-portokra vonatkozó alapértelmezett biztonsági szint, ami bizonyos esetekben megakadályozhatja a DNS-ügyfélnek szóló LPC-hívásokat azon felhasználók számára, akik nem tagjai a rendszergazdák csoportjának.

A megoldás

Információ a szervizcsomagról

A probléma megoldásához szerezze be a Microsoft Windows 2000 rendszerhez kiadott legújabb szervizcsomagot. A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikke:
260910 A legfrissebb Windows 2000 szervizcsomag beszerzése

Információ a gyorsjavításról

A Microsoft közzétett egy támogatott gyorsjavítást, de az csak a jelen cikkben ismertetett probléma megoldására alkalmas. Csak olyan rendszereken telepítse, amelyeken az adott probléma jelentkezik.

Amennyiben a gyorsjavítás letölthető, a Tudásbázis jelen cikke tetején megtalálható egy, a letölthető gyorsjavításról tájékoztató bekezdés. Ha a bekezdés nem jelenik meg, a gyorsjavítás beszerzéséhez forduljon a Microsoft ügyfél- és támogatási szolgálatához.

Megjegyzés: További problémák esetén, vagy ha hibaelhárításra van szükség, előfordulhat, hogy létre kell hoznia egy külön szolgáltatásigénylést. A szokásos támogatási díjak terhelik a tanácsadó szolgálatnak feltett további kérdéseket, amennyiben azok nem kapcsolatosak a szóban forgó gyorsjavítással. A Microsoft ügyfél- és támogatási szolgálata telefonszámainak teljes listájáért vagy a külön szolgáltatásigénylések létrehozásával kapcsolatos információkért keresse fel a Microsoft alábbi webhelyét:
http://support.microsoft.com/contactus/?ws=support
Megjegyzés: A letölthető gyorsjavítással foglalkozó részben a gyorsjavítás összes nyelvváltozatát megtalálja. Ha a keresett nyelv nem található a felsoroltak között, a gyorsjavítás azon a nyelven nem érhető el. A javítás angol verziójában található fájlok a következő táblázatban ismertetett (vagy azoknál újabb) fájlattribútumokkal rendelkeznek. A fájlok dátumai és időpontjai egyezményes idő (UTC) szerint vannak megadva. A fájlinformációk megtekintése során ezek helyi időre konvertálódnak. A helyi idő és az egyezményes világidő közötti különbségről a Vezérlőpultról elérhető Dátum és idő párbeszédpanel Időzóna lapján tájékozódhat.
  Dátum    Idő  Verzió     Méret Fájlnév
  -------------------------------------------------------
  2002.10.01. 21:28 5.0.2195.6076 96 016 Dnsrslvr.dll
				

Állapot

A Microsoft megerősítette, hogy a cikkben tárgyalt jelenség az érintett termékek hibájára vezethető vissza. A probléma javítása először a Microsoft Windows 2000 Service Pack 4 szervizcsomagban jelent meg.

További információ

A Windows 2000 Datacenter Server rendszerhez készült gyorsjavítások beszerzéséről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
265173 A Datacenter program és a Windows 2000 Datacenter Server termék (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 329405 - Utolsó ellenőrzés: 2014. február 24. - Verziószám: 3.5
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows 2000 Service Pack 3
 • Microsoft Windows 2000 Service Pack 3
 • Microsoft Windows 2000 Advanced Server SP3
Kulcsszavak: 
kbnosurvey kbarchive kbbug kbfix kbwin2000presp4fix kbqfe kbdirservices kbwin2ksp4fix kbautohotfix KB329405
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com