Cikk azonosítója: 329632 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
A cikkben említett, harmadik féltől származó termékek a Microsoft vállalattól független gyártók termékei. A Microsoft sem közvetve, sem más módon nem vállal szavatosságot ezen termékek teljesítményére és megbízhatóságára vonatkozóan.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

BEVEZETŐ

Ez a cikk az USB 2.0 szabványú eszközök Microsoft Windows XP Service Pack 1 rendszerben elérhető illesztőprogram-támogatását ismerteti.

További információ

A Windows XP Service Pack 1 (SP1) rendszer támogatja az USB 2.0 használatát az EHCI szabványnak megfelelő állomásvezérlők esetén. Ha nemrég telepítette a Windows XP Service Pack 1 rendszert a számítógépre, kövesse a cikk utasításait a legfrissebb USB 2.0-illesztőprogramok beszerzése érdekében.

Annak megállapítása, hogy szükséges-e a frissítés vagy sem

Amennyiben az alábbi feltételek közül legalább egy teljesül, nem kell frissítenie az USB 2.0-támogatást:
 • Ha az USB 2.0 szabványt támogató rendszert vásárolt előtelepített Windows XP Service Pack 1 operációs rendszerrel, akkor az OEM forgalmazó gondoskodik arról, hogy a rendszer a legfrissebb USB 2.0-illesztőprogramkészlettel rendelkezzen.
 • Ha a számítógépen már telepítve van a Windows XP Service Pack 1 és új, USB 2.0-kompatibilis PCI bővítőkártyát szerel be, akkor a rendszer az illesztőprogram-telepítés során automatikusan kiválasztja a legújabb, a Windows XP Service Pack 1 rendszernek megfelelő illesztőprogramokat.
 • Ha olyan Windows XP rendszert vásárol és telepít, amelynek telepítő CD-je már tartalmazza a Service Pack 1 szervizcsomagot.
 • Ha a vásárolt számítógépen az OEM forgalmazó integrálta az előre telepített Windows XP rendszerbe a Service Pack 1 szervizcsomagot, akkor gondoskodott a megfelelő USB 2.0-illesztőprogramok azonosításáról és telepítéséről is a grafikus üzemmódú telepítés során.

Frissítés EHCI szabványú USB 2.0 állomásvezérlő-illesztőprogramra Windows XP Service Pack 1 rendszerben

Amennyiben számítógépe támogatja az USB 2.0-t, és az OEM forgalmazó által előtelepített USB 2.0-illesztőprogrammal rendelkezik, továbbra is használhatja a korábbi, előtelepített illesztőprogramokat az USB 2.0 szabványú eszközökhöz, akár a Windows XP Service Pack 1 szervizcsomag telepítése után is.

Ha frissíteni szeretne a Windows XP Service Pack 1 csomagban található EHCI szabványú USB 2.0 állomásvezérlő-illesztőprogramra, hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 1. Ellenőrizze, hogy telepítve van-e a Windows XP Service Pack 1 szervizcsomag, és hogy nem felejtette-e el újraindítani a számítógépet (ha erre felszólító üzenet jelent meg).

  További információ a Windows XP Service Pack 1 csomagról a Microsoft következő webhelyén olvasható:
  http://technet.microsoft.com/hu-hu/library/cc768378(en-us).aspx
 2. Nyissa meg az Eszközkezelő segédprogramot, és válassza az Eszközök típus szerint lehetőséget..

  Az Eszközkezelőt vagy a Devmgmt.msc fájl parancssorból történő futtatásával, vagy a következő műveletek segítségével nyithatja meg:
  1. Kattintson jobb gombbal a Start menü Sajátgép elemére, majd kattintson a helyi menü Kezelés parancsára.
  2. Bontsa ki a Rendszereszközök csomópontot, kattintson az Eszközkezelő elemre, majd a Nézet menü Eszközök típus szerint parancsára.
 3. Kattintson jobb gombbal az USB 2.0 EHCI állomásvezérlő elemre, majd válassza az Illesztőprogram frissítése parancsot.

  Az USB állomásvezérlő bejegyzését a következő csomópontok valamelyike alatt találhatja meg:
  • USB-vezérlők.
  • Egyéb eszközök

   Megjegyzés: Az Egyéb eszközök csomópont alatt az USB állomásvezérlő bejegyzése az Univerzális soros busz (USB) vezérlője néven van feltüntetve, és mellette sárga felkiáltójel látható.
 4. Kattintson a Telepítse a szoftvert beavatkozás nélkül (ajánlott) választógombra, majd a Tovább gombra.
 5. A telepítés végén kattintson a Befejezés gombra.

  Megjegyzés: Előfordulhat, hogy a telepítés befejezéséhez újra kell indítani a számítógépet.

Az illesztőprogram-verziók ellenőrzése

Ellenőrizze, hogy a legújabb, a Windows XP Service Pack 1 szervizcsomagban elérhető USB 2.0 illesztőprogramokkal rendelkezik. Ehhez vesse össze az adott illesztőprogram verzióját a következő táblázatban szereplővel:
A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
DátumVerzióFájlnév
2002.08.295.1.2600.1106 (vagy újabb verzió)Usbport.sys
2002.08.295.1.2600.1106 (vagy újabb verzió)Usbhub.sys
2002.08.295.1.2600.1106 (vagy újabb verzió)Hccoin.dll
2002.08.295.1.2600.1106 (vagy újabb verzió)Usbehci.sys
Megjegyzés: A Windows XP Service Pack 1 USB 2.0-s illesztőprogramjainak telepítése a PCI bővítőkártyák minden külső féltől származó USB 2.0-s illesztőprogram-készletét felülírja. Ajánlott a Windows XP Service Pack 1 USB 2.0 illesztőprogramjainak telepítése előtt eltávolítani ezeket az illesztőprogram-készleteket.

További információ

Az USB 2.0-s verziója az eredeti USB 1.1 szabvány 2000 áprilisában elfogadott módosítása, a hozzá kapcsolódó EHCI-specifikáció pedig 2002 márciusában készült el.

A Windows XP nem támogatta az USB 2.0 technológiát a következő két ok miatt:
 • Nem voltak gyártásra alkalmas EHCI 1.0 kompatibilis állomásvezérlők.
 • A teszteléshez nem állt rendelkezésre elegendő kiforrott USB 2.0-eszköz.
A Windows XP Service Pack 1 telepítőjét úgy tervezték, hogy frissítsen minden illesztőprogramot és fájlt a Windows XP rendszerben. Mivel a Windows XP nem tartalmaz USB 2.0-s illesztőprogramokat, az ebben a cikkben ismertetett eljárás segítségével juthat hozzá a legújabb illesztőprogramokhoz a Windows XP Service Pack 1 telepítése után.

Hivatkozások

További információt az USB-vel kapcsolatos legfrissebb cikkekkel kapcsolatban a Microsoft következő webhelyén talál:
http://www.microsoft.com/whdc/connect/usb/default.mspx

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 329632 - Utolsó ellenőrzés: 2013. június 7. - Verziószám: 5.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Kulcsszavak: 
kbhowto kbenv kbinfo kbusb KB329632
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com