Az AutoRun vagy az AutoPlay szolgáltatás nem működik, ha CD-ROM-ot helyez a meghajtóba

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 330135 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Fontos! Ebben a cikkben a rendszerleíró adatbázis módosításával kapcsolatos tudnivalók olvashatók. A rendszerleíró adatbázis módosítása előtt feltétlenül készítsen biztonsági másolatot arról, és csak akkor fogjon hozzá, ha probléma esetén tisztában van a rendszerleíró adatbázis visszaállításának módjával. A rendszerleíró adatbázis biztonsági mentésével, módosításával és visszaállításával kapcsolatos információkat a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
256986 A Microsoft Windows rendszerleíró adatbázisának ismertetése
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

Ha lemezt helyez a CD-ROM-meghajtóba, előfordulhat, hogy az AutoPlay vagy az AutoRun szolgáltatás nem indul el, vagy nem érhető el. A CD-ROM-meghajtó minden más esetben hibátlanul működik.

Oka

A probléma a következő körülmények esetén jelentkezhet:
 • A számítógépre telepített Roxio Easy CD Creator program kiadása korábbi az 5.02d verziónál.
 • Az automatikus lejátszási szolgáltatás a rendszerleíró adatbázisban ki van kapcsolva.
 • A CD-ROM-meghajtó elavult illesztőprogramot használ.
 • A CD-ROM-meghajtó nem kompatibilis a Windows XP operációs rendszerrel.
 • A A CD-ROM használatához kötelező bejelentkezni a helyi számítógépre biztonsági beállítás be van kapcsolva.

A megoldás

A probléma megoldásához végezze el az alábbi lépéseket:
 1. Ha az Easy CD Creator nincs telepítve a számítógépre, folytassa a 3. lépéssel. Ha telepítve van, távolítsa el az Easy CD Creator programot.
 2. Ellenőrizze, hogy a probléma megszűnt-e. Ha a probléma megoldódott, ne hajtsa végre a további lépéseket. Ha a probléma továbbra is fennáll, ugorjon a 3. lépésre.
 3. Győződjön meg arról, hogy az automatikus lejátszási szolgáltatás be van kapcsolva. Ennek végrehajtásához végezze el az alábbi lépéseket.

  Figyelem! A Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő helytelen használata komoly problémákhoz vezethet, amelyek az operációs rendszer újratelepítését tehetik szükségessé. A Microsoft nem garantálja a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő nem megfelelő használata miatt fellépő problémák megoldhatóságát. A Rendszerleíróadatbázis-szerkesztőt mindenki a saját felelősségére használhatja.
  1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára.
  2. Írja be a regedit parancsot, majd kattintson az OK gombra.
  3. Keresse meg az alábbi rendszerleíró alkulcsot, majd kattintson rá:
   HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\CDRom
  4. Az alábbi lehetőségek közül választhat:
   • Ha az Autorun értéke 1, folytassa a 3/e lépéssel.
   • Ha az Autorun értéke 0, akkor kattintson jobb gombbal az Autorun azonosítónévre, majd a Módosítás parancsra. Írja be az Érték mezőbe az 1 értéket, majd kattintson az OK gombra.
  5. Keresse meg az alábbi rendszerleíró alkulcsot, majd kattintson rá:
   HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer
  6. Nézze meg a NoDriveTypeAutoRun bejegyzés értékét. A 0xb5 érték esetén a CD-ROM-ok automatikus futtatási szolgáltatása ki van kapcsolva. A szolgáltatás bekapcsolásához kattintson jobb gombbal a NoDriveTypeAutoRun elemre, majd a Módosítás parancsra, és írja be a 91 értéket az Érték mezőbe, jelölje be a Hexadecimális választógombot, végül kattintson az OK gombra.
  7. Lépjen ki a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztőből.
 4. Ellenőrizze, hogy A CD-ROM használatához kötelező bejelentkezni a helyi számítógépre biztonsági beállítás be van-e kapcsolva.
  1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a Megnyitás mezőbe a regedit parancsot, majd kattintson az OK gombra.
  2. Keresse meg a rendszerleíró adatbázis következő alkulcsát, majd kattintson rá:
   HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon
  3. Ha a jobb oldali ablaktáblában az Érték oszlopban az allocatecdroms azonosító értéke 0, akkor folytassa az 5. lépéssel.
  4. Ha a jobb oldali ablaktáblában az Érték oszlopban az allocatecdroms azonosító értéke 1, akkor kattintson jobb gombbal az allocatecdroms elemre, majd kattintson a Módosítás parancsra.
  5. Írja be az Érték mezőbe a 0 értéket, majd kattintson az OK gombra.
  6. Lépjen ki a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztőből.
 5. Ha az AutoRun szolgáltatás be van kapcsolva a rendszerleíró adatbázisban, ellenőrizze, hogy a CD-ROM-meghajtó legfrissebb illesztőprogramja van-e telepítve:
  1. Kattintson jobb gombbal a Start menü Sajátgép elemére, majd válassza a Tulajdonságok parancsot.
  2. A Hardver lapon kattintson az Eszközkezelő gombra.
  3. Az Eszközkezelőben nyissa meg a DVD/CD-ROM-meghajtók elemet, majd kattintson jobb gombbal arra CD-ROM-meghajtóra, amelyet frissíteni szeretne. Kattintson az Illesztőprogram frissítése elemre a Hardver frissítése varázsló megnyitásához, majd kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a CD-ROM-meghajtó legfrissebb illesztőprogramjának telepítéséhez.
 6. Ellenőrizze, hogy a probléma megszűnt-e. Ha a probléma megoldódott, ne hajtsa végre a következő lépést. Ha a probléma továbbra is fennáll, ugorjon a 6. lépésre.
 7. A Microsoft hardverkompatibilitási listájának (HCL) segítségével ellenőrizze, hogy a CD-ROM-meghajtó kompatibilis-e a Microsoft Windows XP rendszerrel. Ehhez keresse fel a következő Microsoft webhelyet:
  http://winqual.microsoft.com/HCL/Default.aspx?m=x
  Ha a CD-ROM-meghajtó nem kompatibilis a Windows XP rendszerrel, akkor cserélje le a meghajtót egy kompatibilis modellre.

További információ

A kapcsolódó témakörről a Microsoft Tudásbázis következő cikkében olvashat bővebben a cikk számára kattintva:
314855 A CD-ROM nem fut automatikusan a Windows XP rendszerben (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
A cikkben említett, harmadik féltől származó termékek a Microsoft vállalattól független gyártók termékei. A Microsoft sem közvetve, sem más módon nem vállal szavatosságot ezen termékek teljesítményére és megbízhatóságára vonatkozóan.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 330135 - Utolsó ellenőrzés: 2013. június 7. - Verziószám: 3.7
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Kulcsszavak: 
kbregistry kbenv kb3rdparty kbprb KB330135
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com