Sérült vagy nem kompatibilis hardver okozta problémák Windows XP rendszerben

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 330181 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

Windows XP rendszerre történő frissítést követően a számítógépen az alábbi jelenségek fordulhatnak elő:
 • A számítógép véletlenszerű időközönként váratlanul újraindul.
 • A számítógép bekapcsolásakor a következő hibaüzenet jelenik meg:
  A Windows nem indítható, mert az alábbi fájl hibás, vagy nem található:
  System32\DRIVERS\pci.sys
 • A számítógép Windows XP helyreállítási konzolról vagy Windows XP telepítőlemezről történő indításakor a következő hibaüzenetek jelennek meg:
  A(z) Setupdd.sys fájlt nem lehetett betölteni, vagy sérült. Hibakód: 4.
  A(z) Setupdd.sys fájlt nem lehetett betölteni, vagy sérült. Hibakód: 7.

Oka

Ez abban az esetben fordulhat elő, ha a számítógép olyan hardverösszetevőt tartalmaz, amely sérült vagy nem kompatibilis a Windows XP rendszerrel.

A megoldás

A probléma az alábbi lépésekkel orvosolható.

Figyelem! Csak akkor hajtsa végre a következőket, ha jártas a számítógép belső hardverösszetevőinek eltávolításában és visszahelyezésében. A hardverösszetevők nagyon érzékenyek a sztatikus elektromosságra. Az összetevők megfelelő kezelésével kapcsolatban forduljon a számítógép gyártójához.
 1. Kapcsolja ki a számítógépet, majd távolítsa el az összes PCI-eszközt.
 2. Indítsa újra a számítógépet.
  • Ha a Windows megfelelően indul, kapcsolja ki a számítógépet, majd tegyen vissza egy PCI-eszközt. Ugyanígy járjon el a többi eszköz esetében is. Minden eszköz behelyezése után indítsa el a rendszert. Amikor egy PCI-eszköz visszahelyezése után megjelennek a fentebb ismertetett problémák, távolítsa el az adott eszközt és folytassa egyenként a többi eszköz behelyezését.
  • Ha a Windows nem indul megfelelően, távolítsa el a számítógépben lévő egy vagy több memóriamodult. Hagyjon elegendő RAM memóriát a Windows XP elindításához és futtatásához.

   Megjegyzés: A Windows XP 128 MB RAM memóriát igényel, de legalább 64 MB és legfeljebb 4 GB szükséges a működéséhez.

   Ha például két 256 MB méretű memóriamodul van a számítógépben, távolítsa el az egyiket. Ha a Windows megfelelően indul, kapcsolja ki a számítógépet, majd tegyen vissza egy RAM-modult. Ugyanígy járjon el a többi modul esetében is. Minden RAM-modul behelyezése után indítsa el a rendszert. Amikor egy RAM-modul visszahelyezése után megjelennek a fentebb ismertetett problémák, távolítsa el az adott modult és folytassa egyenként a többi modul behelyezését.
 3. Vizsgálja meg, hogy a számítógépben lévő PCI-eszközök kompatibilisek-e a Windows XP rendszerrel. Ehhez látogasson el a Microsoft alábbi, hardverkompatibilitási listát tartalmazó webhelyére:
  http://www.microsoft.com/whdc/hcl/default.mspx

További információ

A szoftvergyártókkal való kapcsolatfelvételre vonatkozó információkat a Microsoft alábbi webhelyén találja:
http://support.microsoft.com/gp/vendors
A kapcsolódó témakörökről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkeiben tájékozódhat:
311542 Készenléti állapotból való visszaálláskor egyes eszközök nem indulnak újra megfelelően (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
315335 „STOP 0x0000008e” hibaüzenet jelenik meg a Windows XP telepítésekor

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 330181 - Utolsó ellenőrzés: 2010. március 26. - Verziószám: 3.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Kulcsszavak: 
kbhardware kbenv kbprb KB330181
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com