Probleme în Windows XP cu hardware-ul defect sau incompatibil

Traduceri articole Traduceri articole
ID articol: 330181 - View products that this article applies to.
Măriți totul | Reduceți totul

SIMPTOME

După efectuarea unui upgrade la Windows XP, este posibil să întâlniți unul sau mai multe din următoarele simptome:
 • Computerul repornește în mod neașteptat la intervale de timp aleatoare.
 • Când porniți computerul, primiți următorul mesaj de eroare:
  Windows could not start because the following file is missing or corrupt:
  System32\DRIVERS\pci.sys
 • Când porniți computerul utilizând Consola de recuperare Windows XP sau CD-ROM-ul Windows XP, primiți unul din următoarele mesaje de eroare:
  Setupdd.sys could not be loaded. Error code 4.
  Setupdd.sys could not be loaded. Error code 7.

CAUZĂ

Această problemă poate să apară când computerul conține o componentă hardware care este defectă sau incompatibilă cu Windows XP.

REZOLUȚIE

Pentru a depana această problemă, urmați acești pași.

Avertisment Nu efectuați procedura care urmează dacă nu sunteți foarte familiarizat cu eliminarea și instalarea de componente hardware în interiorul computerului. Componentele hardware din computer sunt foarte sensibile la electricitatea statică. Pentru informații despre manipularea corectă a componentelor computerului, luați legătura cu producătorul computerului.
 1. Închideți computerul, apoi scoateți toate dispozitivele de interconectare de componente periferice (PCI).
 2. Reporniți computerul.
  • Dacă Windows pornește cu succes, închideți computerul, apoi reinstalați dispozitivele PCI pe rând, unul câte unul. Porniți Windows după instalarea fiecărui dispozitiv. Când instalați un dispozitiv care produce problema descrisă în secțiunea „Simptome”, eliminați acel dispozitiv, apoi continuați să instalați celelalte dispozitive PCI.
  • Dacă Windows nu pornește cu succes, eliminați unul sau mai multe din modulele de memorie care sunt instalate pe computer. Lăsați computerului suficient RAM pentru pornirea și executarea Windows XP.

   Notă Windows XP necesită 128 megaocteți (MO) de RAM. Valoarea minimă este de 64 MO iar cea maximă este de 4 gigaocteți (GO).

   De exemplu, dacă pe computerul dvs. sunt instalate două module RAM de 256 MO, scoateți unul dintre ele. Dacă Windows pornește cu succes, închideți computerul, apoi reintroduceți modulele RAM pe rând, unul câte unul. Porniți Windows după instalarea fiecărui modul RAM. Când instalați un modul care produce problema descrisă în secțiunea „Simptome”, scoateți acel modul, apoi continuați să instalați celelalte module RAM.
 3. Determinați dacă dispozitivele PCI de pe computer sunt compatibile cu Windows XP. Pentru aceasta, consultați Lista de compatibilitate hardware (HCL) din următorul site Web Microsoft:
  http://www.microsoft.com/whdc/hcl/default.mspx

INFORMAȚII SUPLIMENTARE

Pentru informații despre contactarea producătorului de hardware, faceți clic pe numărul de articol corespunzător din lista următoare pentru a vedea articolul din Baza de cunoștințe Microsoft:
65416 Listă cu informații de contact ale distribuitorilor terți de hardware și software, A-K (articolul poate să fie în limba engleză)

60781 Listă cu informații de contact ale distribuitorilor terți de hardware și software, L-P (articolul poate să fie în limba engleză)

60782 Listă cu informații de contact ale distribuitorilor terți de hardware și software, Q-Z (articolul poate să fie în limba engleză)
Pentru informații suplimentare despre subiecte înrudite, faceți clic pe numerele de articol de mai jos pentru a vedea articolele în Baza de cunoștințe Microsoft:
311542 La revenirea din modul standby, este posibil ca alimentarea dispozitivelor să nu fie corectă (articolul poate să fie în limba engleză)
315335 Mesajul de eroare "STOP 0x0000008e" în timpul instalării Windows XP

Proprietă?i

ID articol: 330181 - Ultima examinare: 15 iunie 2007 - Revizie: 2.3
SE APLICĂ LA
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Cuvinte cheie: 
kbenv kbhardware kbprb KB330181

Trimite?i feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com