A Windows 2000 „STOP: c000021a (Helyrehozhatatlan rendszerhiba)” hibaüzenete

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 330303 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Figyelem
A cikknek a jelenséget ismertető részében említett probléma a Windows más verzióiban is előfordulhat. A Microsoft Tudásbázis adott helyzetre alkalmazható cikkét a hasonló problémákat és a megoldásokat bemutató rész elolvasásával azonosíthatja.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

Amikor egy tartományba kísérel meg bejelentkezni egy Windows 2000-alapú számítógépen, rövid ideig megjelenik egy, a Windows bejelentkezési folyamat hibájáról tájékoztató párbeszédpanel. Ezt követően a következő STOP-hibaüzenet jelenik meg:
STOP: c000021a (Helyrehozhatatlan rendszerhiba)
A rendszerfolyamat (Windows bejelentkezési folyamat) váratlanul félbeszakadt. Állapot: 0xc0000005 (0x0000000 0x00000000). A rendszer leállt.

Oka

A probléma akkor fordul elő, ha a számítógép teljesen minősített tartományneve pontosan 200 bájt hosszúságú. A bejelentkezés során ennél a 200 bájtnál egy karakternyivel több memóriát foglal le a rendszer, melynek következtében halommemória-sérülés történik.

A megoldás

Információk a szervizcsomagról

A cikkben tárgyalt probléma megoldásához szerezze be a Microsoft Windows 2000 rendszerhez kiadott legújabb szervizcsomagot. A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikke:
260910 A legfrissebb Windows 2000 szervizcsomag beszerzése

Gyorsjavítási információk

A gyorsjavítás angol nyelvű változata a következő táblázatban található fájlattribútumokkal (vagy újabbakkal) rendelkezik. A fájlok dátuma és időpontja egyezményes világidő (UTC) szerint van megadva. A fájlinformációk megtekintése során a dátumok és időpontok helyi időre konvertálódnak. A helyi idő és az egyezményes világidő közötti különbségről a Vezérlőpultról elérhető Dátum és idő párbeszédpanel Időzóna lapján tájékozódhat.
  Dátum    Idő  Verzió      Méret  Fájlnév
  --------------------------------------------------------
  2002.10.24. 01:33 5.0.2195.6102  46 864  Secur32.dll

Kerülő megoldás

A probléma kerülő megoldásaként átnevezheti a számítógépet úgy, hogy annak neve egy karakterrel rövidebb legyen. Ha így tesz, akkor a teljesen minősített tartománynév 200 karakternél rövidebb lesz, így nem történik halommemória-sérülés. Mivel nem tud bejelentkezni a tartományba, a számítógép nevét a számítógép helyi rendszergazdájaként bejelentkezve módosítsa.

Állapot

A Microsoft megerősítette, hogy a cikkben tárgyalt jelenség az érintett termékek hibájára vezethető vissza. A hiba első javítását a Microsoft Windows 2000 Service Pack 4 szervizcsomag tartalmazza.

További információ

A Windows 2000 Datacenter Server rendszerhez készült gyorsjavítások beszerzéséről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
265173 A Datacenter program és a Windows 2000 Datacenter Server termék (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

Hasonló problémák és megoldások

Ha továbbra is észleli a cikkben ismertetett problémát, akkor valószínűleg egy másik, hasonló hibáról van szó. A Windows 2000 vagy Windows XP rendszerben előforduló hasonló problémákról és azok megoldásáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkeiben tájékozódhat:
156669 A „STOP 0xC000021A” jelű hiba elhárítása
823736 A számítógép váratlanul újraindul, ha a CTRL+ALT+DELETE billentyűkombinációval feloldja a számítógép zárolását (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
811412 Az Internet Information Services telepítése problémákat okozhat Windows XP rendszerben (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
318666 Az Internet Explorer karbantartási házirendje hozzáférés-megsértési hibát okozhat a Windows bejelentkezési folyamatában (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
316503 A GoBack program C000021a kódjelű „Stop” hibaüzenetet okoz
311804 Terminálszolgáltatási munkamenetbe való bejelentkezéskor a számítógép lefagy (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
308299 RIPrep-lemezkép letöltésekor „Stop 0x21a” jelű hibaüzenet jelenik meg (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
Ha a fenti cikkek nem nyújtanak segítséget a probléma megoldásához, netán a jelen cikkben említettektől eltérő tüneteket tapasztal, futtasson keresést a Microsoft Tudásbázisban további információért. A Microsoft Tudásbázis cikkeiben való kereséshez látogasson el a következő Microsoft-webhelyre:
http://support.microsoft.com/?LN=hu
A megjelenő oldalon írja be a Keresés mezőbe a hibaüzenet szövegét, vagy írja be a probléma leírását a Keresés a tudásbázisban mezőbe.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 330303 - Utolsó ellenőrzés: 2008. február 6. - Verziószám: 2.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows 2000 Advanced Server
 • Microsoft Windows 2000 Professional Edition
 • Microsoft Windows 2000 Server
Kulcsszavak: 
kbbug kbfix kbwin2000presp4fix kbqfe kbwin2ksp4fix kbresolve KB330303
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com