Cum se efectuează o procedură de pornire minimală pentru a împiedica interferența programelor din fundal cu un joc sau un program utilizat în acel moment

Traduceri articole Traduceri articole
ID articol: 331796 - View products that this article applies to.
Măriți totul | Reduceți totul

În această pagină

Rezumat

Acest articol descrie modul de pornire a computerului prin utilizarea unui set minim de drivere și programe de pornire, astfel încât să puteți determina dacă un program din fundal interferează cu jocul sau programul. Acest tip de pornire este cunoscut ca „pornire minimală”. Acest articol oferă, de asemenea, informații care le puteți folosi pentru a depana o aplicație sau un serviciu de conflicte.

Când porniți Windows utilizând o pornire normală, mai multe aplicații și servicii pornesc automat și apoi se execută în fundal. Aceste programe includ procese de sistem de bază, software antivirus, aplicații utilitare pentru sistem și alt software instalat anterior. Aceste aplicații pot provoca interferențe când instalați sau executați un program, cum ar fi Microsoft Flight Simulator X sau Streets & Trips 2010.

Acest articol este destinat utilizatorilor de computer începători și de nivel intermediar.

Acești pași pot fi mai ușor de urmat dacă imprimați mai întâi articolul.

Rezoluție

Cerințe preliminare

Verificați următoarele cerințe înainte să urmați oricare dintre metodele din acest articol.
 • Trebuie să faceți log on ca administrator sau membru al grupului Administratori pentru a efectua metodele discutate în acest articol. Dacă este computerul dvs. personal, este posibil să fi făcut deja Log on cu un cont de administrator. Dacă acest computer face parte dintr-o rețea de la locul de muncă, poate fi necesar să cereți ajutorul administratorului de sistem. Pentru a verifica dacă sunteți autentificat la Windows cu un cont de utilizator care este un administrator al computerului, vizitați următorul site Web Microsoft:
  http://support.microsoft.com/gp/admin?ln=ro
 • Trebuie să știți ce versiune de Windows se execută pe computer. Pentru a determina versiunea de Windows care se execută, vizitați următorul site Web Microsoft:
  http://support.microsoft.com/gp/admin?ln=ro

Lucruri pe care trebuie să le știți înainte de a efectua o pornire minimală

 • Unele servicii pot pierde temporar funcționalitatea atunci când efectuați o pornire minimală. Când restabiliți aceste setări, funcționalitatea se va restabili. Cu toate acestea, mesajul de eroare inițial sau comportamentul inițial poate reveni.
 • Rețineți că, în cazul în care computerul este conectat la o rețea, setările pentru politica rețelei pot, de asemenea, să vă împiedice să terminați procedura de repornire minimală. Este posibil să fie necesar să contactați administratorul de sistem pentru ajutor în cazul în care nu puteți să efectuați o pornire minimală.

Cum se efectuează o pornire minimală

Pasul 1: Porniți Utilitarul de configurare a sistemului

Faceți clic pe Start
Reduceți imagineaMăriți imaginea
butonul Start
, tastați msconfig în caseta Pornire căutare și apoi apăsați pe ENTER.

Reduceți imagineaMăriți imaginea
Permisiunea Control cont utilizator
Dacă vi se solicită o parolă de administrator sau o confirmare, tastați parola sau furnizați confirmarea.

Pasul 2: Configurați opțiunile de pornire selectivă

 1. În caseta de dialog Utilitarul de configurare a sistemului, faceți clic pe Pornire selectivă din fila General.
 2. Faceți clic pentru a debifa Încărcare elemente de pornire.
  Notă Caseta de selectare Utilizare Boot.ini original nu este disponbilă.
 3. Faceți clic pe fila Services.
 4. Faceți clic pentru a selecta caseta de selectare Hide All Microsoft Services.
 5. Faceți clic pe Disable All, apoi pe OK.
 6. Când vi se solicită, faceți clic pe Repornire.

Pasul 3: Determinați dacă problema este rezolvată

 • După pornirea computerului, încercați să porniți jocul sau programul afectat pentru a determina dacă problema a fost rezolvată.
 • Dacă problema nu mai survine după repornire, interferența apare din cauza unui program sau serviciu din fundal. În acest caz, consultanți secțiunea „Stabiliți cauza problemei”.
 • Dacă problema revine după ce efectuați o pornire minimală, interferența nu apare din cauza unui program sau serviciu din fundal. În acest caz, acest articol nu poate rezolva problema. Consultați secțiunea „Cum să readuceți Windows în modul de pornire Normal” pentru a readuce computerul la modul original de pornire. Apoi, treceți la secțiunea „Pașii următori” pentru alte resurse care vă pot ajuta să rezolvați această problemă.

Determinați cauza problemei

Pasul 1: Porniți Utilitarul de configurare a sistemului

Faceți clic pe Start
Reduceți imagineaMăriți imaginea
butonul Start
, tastați msconfig în caseta Pornire căutare și apoi apăsați pe ENTER.

Reduceți imagineaMăriți imaginea
Permisiunea Control cont utilizator
Dacă vi se solicită o parolă de administrator sau o confirmare, tastați parola sau furnizați confirmarea.

Pasul 2: Activați jumătate din elementele de servicii

 1. Faceți clic pe fila Services, apoi faceți clic pentru a bifa caseta de selectare Hide all Microsoft services.
 2. Faceți clic pentru a bifa jumătate dintre casetele de selectare din lista Services (Servicii).
 3. Faceți clic pe OK.
 4. Când vi se solicită, faceți clic pe Repornire.

Pasul 3: Determinați dacă problema este rezolvată

 • Dacă problema survine în continuare după repornirea computerului, urmați acești pași:
  1. Repetați Pasul 1 și Pasul 2, însă, în Pasul 2, faceți clic pentru a debifa jumătate din casetele de validare din lista Servicii pe care le-ați bifat inițial.
  2. Dacă problema survine în continuare după altă repornire, faceți clic pentru a debifa jumătate din celelalte casete de selectare rămase până când un singur serviciu mai rămâne în execuție când survine problema.
  3. Dacă problema nu apare dupa o repornire, inversați selecția de casete de selectare. Repetați acest proces până când puteți izola un singur serviciu care se execută când survine această problemă.
 • Dacă problema nu survine după repornirea computerului, urmați acești pași:
  1. Repetați Pasul 1 și Pasul 2, însă, în pasul 2, faceți clic pentru a bifa jumătate din casetele de selectare debifate.
  2. Dacă problema nu mai survine după altă repornire, faceți clic pentru a bifa din nou jumătate din casetele de selectare debifate. Repetați acest proces până când bifați toate casetele de selectare și problema tot nu apare.
  3. Dacă problema survine după o repornire, faceți clic pentru a debifa jumătate din casetele de selectare pe care le-ați bifat ultima dată. Repetați acest proces până când puteți izola un singur serviciu care se execută când survine această problemă.
Dacă puteți izola un serviciu bifat când problema survine, acel serviciu este cel care provoacă problema. Dacă nu se poate izola niciun serviciu în acest mod, un element de pornire ar putea fi cauza problemei.

Dacă determinați că un serviciu este cauza problemei, mergeți la Pasul 6. Dacă determinați că nici un serviciu nu este cauza problemei, mergeți la Pasul 4.

Step 4: Activați jumătate din elementele de pornire

 1. Porniți Utilitarul de configurare a sistemului. Pentru aceasta, consultați Pasul 1.
 2. Faceți clic pe fila Startup (Pornire), apoi faceți clic pentru a bifa jumătate dintre casetele de selectare din lista Startup (Pornire).
 3. Faceți clic pe OK.
 4. Când vi se solicită, faceți clic pe Repornire.

Pasul 5: Determinați dacă problema este rezolvată

După ce efectuați Pasul 4, faceți clic pentru a debifa caseta de selectare Ascundere toate serviciile Microsoft. Apoi, repetați etapele de la Pasul 3, dar acum lucrați în lista de Pornire în locul listei Servicii.

Pasul 6: Rezolvați problema

După ce determinați elementul de pornire sau serviciul care cauzează problema, contactați producătorul programului pentru a determina dacă problema poate fi rezolvată. Sau executați Utilitarul de configurare a sistemului, apoi faceți clic pentru a debifa caseta de selectare pentru elementul problemă.

Cum se readuce Windows la modul normal de pornire

Dacă problema survine când computerul se află în modul de pornire minimală, atunci interferența nu este provocată de un program din fundal. În acest caz, readuceți computerul la modul normal de pornire. Windows pornește în modul de pornire normal în modul obișnuit, încărcând toate driverele de dispozitive și serviciile.

Ați putea dori să readuceți Windows la modul normal de pornire dacă aveți probleme în timpul oricărei proceduri de depanare discutate în acest articol și dacă doriți să readuceți serviciile la setările originale.

Note
 • Dacă ați izolat și dezactivat programul sau serviciul care creează interferențe, readucerea computerului la un mod de pornire normal va activa programul sau serviciul respectiv. De asemenea, mesajul de eroare sau comportamentul inițial va apărea din nou.
 • Nu este nevoie să readuceți computerul la un mod de pornire normal dacă ați urmat pașii din secțiunea „Stabiliți cauza problemei”. Acest lucru se întâmplă deoarece ați activat deja, probabil, toate serviciile prin efectuarea procedurilor din secțiunea respectivă.
Pentru a readuce computerul la un mod de pornire Normal, urmați acești pași:
 1. Faceți clic pe Start
  Reduceți imagineaMăriți imaginea
  butonul Start
  din caseta Pornire căutare.
 2. Tastați msconfig, apoi apăsați ENTER.

  Reduceți imagineaMăriți imaginea
  Permisiunea Control cont utilizator
  Dacă vi se solicită o parolă de administrator sau o confirmare, tastați parola sau furnizați confirmarea.
 3. În fila General, faceți clic pe Normal Startup - load all device drivers and services și faceți clic pe OK.
 4. Când vi se solicită, faceți clic pe Repornire.
Dacă metodele din acest articol nu rezolvă problema, accesați secțiunea „Pașii următori” pentru alte resurse care vă pot ajuta.

Pașii următori

Dacă aveți nevoie de ajutor suplimentar, consultați site-ul web Microsoft de servicii de asistență pentru clienți pentru a găsi alte soluții. Acest site web oferă următoarele servicii:
Notă Acesta este un articol „FAST PUBLISH” creat direct în cadrul organizației de asistență Microsoft. Informațiile conținute aici sunt furnizate ca atare, drept răspuns la problemele care apar. Din cauza rapidității cu care sunt puse la dispoziție, materialele pot avea erori tipografice și pot fi revizuite în orice moment, fără înștiințare. Consultați Termeni de utilizare pentru alte considerente.

Proprietă?i

ID articol: 331796 - Ultima examinare: 26 februarie 2014 - Revizie: 1.0
Se aplică la:
 • Microsoft Flight Simulator X Deluxe
 • Microsoft Flight Simulator X Standard
 • Microsoft Age of Empires II: The Conqueror's Expansion
 • Microsoft Age of Empires II Gold Edition
 • Microsoft Age of Empires III
 • Microsoft Age of Empires III : The WarChiefs
 • Microsoft Age of Mythology
 • Microsoft Age of Mythology Gold
 • Microsoft Age of Mythology: The Titans
 • Microsoft Autoroute 2007
 • Microsoft Bicycle Board Games 1.5
 • Microsoft Bicycle Card Games 1.0
 • Microsoft Bicycle Casino Games 1.5
 • Microsoft Combat Flight Simulator 3: Battle for Europe
 • Microsoft Combat Flight Simulator 2: WWII Pacific Theater
 • Microsoft Combat Flight Simulator
 • Microsoft Crimson Skies
 • Microsoft Digital Image Standard 2006
 • Microsoft Digital Image Starter Edition 2006
 • Microsoft Digital Image Suite 2006
 • Microsoft Dungeon Siege
 • Microsoft Dungeon Siege: Legends of Aranna
 • Microsoft Dungeon Siege II
 • Microsoft Encarta Premium 2007
 • Fable: The Lost Chapters PC
 • Microsoft Flight Simulator 2004 Century of Flight
 • Microsoft Flight Simulator 2002 Standard Edition
 • Microsoft Flight Simulator 2002 Professional Edition
 • Microsoft Flight Simulator 2000 Standard Edition
 • Microsoft Flight Simulator 2000 Professional Edition
 • Microsoft Freelancer
 • Microsoft Gears of War (PC)
 • Microsoft Halo PC 1.0
 • Microsoft Impossible Creatures
 • Microsoft Links 2001 Standard Edition
 • Microsoft Links 2003
 • Microsoft Links 2003 Championship Edition
 • Microsoft MapPoint 2006 Standard Edition
 • Microsoft MechCommander 2
 • Microsoft MechWarrior 4: Black Knight
 • Microsoft MechWarrior 4: Mercenaries
 • Microsoft MechWarrior 4: Vengeance
 • Microsoft Midtown Madness
 • Microsoft RalliSport Challenge PC
 • Microsoft Rise of Nations
 • Microsoft Rise of Nations: Gold Edition
 • Microsoft Rise of Nations: Rise of Legends
 • Microsoft Rise of Nations: Thrones and Patriots
 • Microsoft Shadowrun (PC)
 • Microsoft Streets & Trips 2008
 • Microsoft Streets & Trips 2008 Real Time
 • Microsoft Streets & Trips 2008 with GPS Locator
 • Microsoft Streets & Trips 2007
 • Microsoft Streets & Trips 2007 with GPS Locator
 • Microsoft Streets & Trips 2006
 • Microsoft Student with Encarta Premium 2007
 • Microsoft Viva Pinata (PC)
 • Microsoft Zoo Tycoon 2
 • Microsoft Zoo Tycoon Complete Collection
 • Microsoft Zoo Tycoon: Dinosaur Digs 1.0
 • Microsoft Zoo Tycoon: Marine Mania
 • Microsoft Windows Millennium Edition
 • Microsoft Zoo Tycoon 2: African Adventure
 • Microsoft Zoo Tycoon 2: Dino Danger
 • Microsoft Zoo Tycoon 2: Endangered Species
 • Microsoft Zoo Tycoon 2: Marine Mania
 • Microsoft MapPoint 2009 North America
 • Microsoft MapPoint 2009 North America with GPS Locator
 • Microsoft Streets & Trips 2009
 • Microsoft Streets & Trips 2009 with GPS Locator
 • Microsoft Encarta Premium 2009
 • Microsoft Student with Encarta Premium 2009
 • Microsoft Fable III for PC
Cuvinte cheie: 
dftsdahomeportal kbresolve kbexpertiseinter kbnomt kbceip kbsetup kbarttypeshowme kbhowto kbinfo KB331796

Trimite?i feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com