Volgorde van prioriteit in uitvoerbare bestanden zoeken

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 35284 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

Samenvatting

Dit artikel komen de volgende:

 • Hoe de opdracht.COM zoekt uitvoerbare bestanden
 • De volgorde van prioriteit die betrokken zijn bij deze zoekopdracht
 • Hoe de order kan worden overschreven in MS-DOS versie 4.x en hoger
 • Het verschil in bestandsnaam erkenning tussen de opdracht.COM en de Systeemaanroep EXEC voor MS-DOS

Meer informatie

OPDRACHT.COM

OPDRACHT.COM kunt uitvoeren een bestand hebt opgegeven op de opdrachtregel of als een regel in een batch-bestand.

MS-DOS-versies ouder dan versie 4.0

Als een bestandsnaam wordt opgegeven, niet een extensie is opgegeven, OPDRACHT.COM, blijft alleen de basisnaam. (OPDRACHT.COM verwijdert de bestandsnaam Als een extensie bestaat [bijvoorbeeld 'Bestand' blijft als de bestandsnaam niet 'BESTAND.EXE"]). Nadat u de naam, opdracht heeft.COM zoekt in de voor een uitvoerbaar bestand dat deze naam heeft de volgende:
  .COM .EXE .BAT
				
Als de opdracht.COM kan dit bestand niet vinden in de huidige map van de huidige station begint de mappen in het pad zoeken omgevingsvariabele in het bestand AUTOEXEC.BAT-bestand. Als een dergelijk bestand wordt gevonden, het volgende foutbericht weergegeven:
Ongeldige opdracht of bestandsnaam de naam
Bijvoorbeeld, als er drie bestanden in de huidige map: bestand.COM, HET BESTAND.EXE en bestand.BAT en u probeert een van deze uitvoeren door te typenHET BESTAND.COM, HET BESTAND.EXE, HET BESTAND.BAT, of BESTANDOPDRACHT.COM uitvoert alleen bestand.COM, omdat dit het eerste bestand gezocht.

MS-DOS versie 4.0 en hoger

U kunt COM-EXE-BAT negeren bij MS-DOS versie 4.0 en hoger prioriteit door de opdracht met de extensie te typen.

Bijvoorbeeld, als er drie bestanden in de huidige map: bestand.COM, HET BESTAND.EXE en bestand.BAT en u probeert een van deze uitvoeren door te typenHET BESTAND.COM, HET BESTAND.EXE, of HET BESTAND.BAT, OPDRACHT.COM, voert u een. Echter, als u geen bestandsextensie is opgegeven, wordt de gebruikelijke volgorde van prioriteit gebruikt (.COM.EXE, en.(BAT).

Een neveneffect van dit gedrag is onjuist of wenselijk manieren uitvoeren van bestanden niet meer werken. In versies van MS-DOS ouder dan 4.0, kunt u het bestand uitvoeren.BAT door de bestandsnaam met een na deze periode HET BESTAND.. In MS-DOS 4.0 en hoger, als u type HET BESTAND.MS-DOS wordt gezocht naar een bestand door Deze naam kan een vinden en retourneert een 'ongeldige opdracht of bestandsnaam ' naam-fout bericht.

MS-DOS-versie 5.0 en hoger

MS-DOS-versie 5.0 en hoger zoeken naar bestanden in de volgende volgorde:
  DOSKEY Macro .COM .EXE .BAT
				
Bijvoorbeeld, als er drie bestanden in de huidige map: bestand.COM, HET BESTAND.EXE en bestand.BAT, en is ook een DOSKEY-macro met de naam bestand, de macro is voorrang gegeven en uitgevoerd wanneer de opdracht bestand wordt uitgevoerd de regel van de huidige map. Dit geldt niet in eerdere versies van MS-DOS, als er geen DOSKEY-macrofunctie.

Ook bij MS-DOS versie 5.0 en hoger hebben DOSKEY-macro's voorrang boven interne opdrachten. Een DOSKEY-macro overschrijven, typt u een of meer spaties voordat u de opdracht.

EXEC-functie

De functie MS-DOS EXEC (interrupt 21 h service 4Bh) begrijpt niet bestandsnaamextensies; dus duurt het gewoon de naam van het bestand opgegeven aangeroepen en wil uitvoeren.

Dit gebrek aan informatie van de bestandsnaam is een voordeel voor programma's die u hebt bestanden die uitvoerbaar zijn. Dergelijke stuurprogramma's zijn (die normaal hebben de extensie.SYS) of overlay-bestanden (die normaal gesproken hebben de uitbreiding.OVL). OPDRACHT.COM kan niet uitvoeren van deze bestanden; alleen programma's die de functie EXEC-aanroepen kunt expliciet dergelijke programma's uitvoeren.

De functie EXEC begrijpt alleen de bestanden die in de meeste gevallen.COM en.EXE-extensies. Het is niet kunnen uitvoeren.BAT-bestanden; Deze bestanden zijn "specifiek uitgevoerd", één regel per keer door COMMAND.COM.

Eigenschappen

Artikel ID: 35284 - Laatste beoordeling: zaterdag 9 juni 2012 - Wijziging: 4.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Microsoft MS-DOS 4.0 Standard Edition
 • Microsoft MS-DOS 5.0 Standard Edition
 • Microsoft MS-DOS 6.0 Standard Edition
 • Microsoft MS-DOS 6.2 Standard Edition
 • Microsoft MS-DOS 6.21 Standard Edition
 • Microsoft MS-DOS 6.22 Standard Edition
Trefwoorden: 
kbmt KB35284 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door de vertaalmachine software van Microsoft in plaats van door een professionele vertaler. Microsoft biedt u professioneel vertaalde artikelen en artikelen vertaald door de vertaalmachine, zodat u toegang heeft tot al onze knowledge base artikelen in uw eigen taal. Artikelen vertaald door de vertaalmachine zijn niet altijd perfect vertaald. Deze artikelen kunnen fouten bevatten in de vocabulaire, zinsopbouw en grammatica en kunnen lijken op hoe een anderstalige de taal spreekt en schrijft. Microsoft is niet verantwoordelijk voor onnauwkeurigheden, fouten en schade ontstaan door een incorrecte vertaling van de content of het gebruik ervan door onze klanten. Microsoft past continue de kwaliteit van de vertaalmachine software aan door deze te updaten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende: 35284
Vrijwaring inhoud KB-artikelen over niet langer ondersteunde producten
Dit artikel heeft betrekking op producten waarvoor Microsoft geen ondersteuning meer biedt. Daarom wordt dit artikel alleen in de huidige vorm aangeboden en wordt het niet meer bijgewerkt.

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com