Volgorde in MS-DOS- en Windows toewijzen stationsletters

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 51978 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

Samenvatting

Microsoft MS-DOS stationsletters toegewezen aan de eerste twee fysieke diskette-stations en harde schijven wordt gezocht tijdens het opstarten in een vaste volgorde, met inbegrip van meerdere partities en logische stations op de vaste schijven. U kunt deze volgorde niet wijzigen.

De stationsletters toegewezen aan extra stations zijn geïnstalleerd met behulp van STUURPROGRAMMA.SYS en andere Installeerbare stuurprogramma is afhankelijk van de de volgorde waarin de stuurprogramma's worden geladen in het bestand CONFIG.SYS-bestand. Deze Stationsaanduidingen kunnen worden beïnvloed door het wijzigen van de volgorde van CONFIG.SYS instructies of laden 'dummy' stations station 'gebruiken' letters.

Stationsaanduidingen kunnen wijzigen wanneer u een upgrade van een Microsoft uitvoert MS-DOS versie naar een andere of vanuit een original equipment manufacturer (OEM) MS-DOS-versie naar een andere versie toegewezen stationsletters anders. (De volgorde in welk station letters worden toegewezen is gewijzigd door OEM's in eerdere versies van MS-DOS.) In dit artikel wordt beschreven hoe MS-DOS toegewezen stationsletters; niet wordt uitgelegd hoe bepaalde OEM MS-DOS versies toewijzen stationsletters.

Meer informatie

De volgende treedt op bij het opstarten:
 1. MS-DOS controleert alle geïnstalleerde schijfapparaten de letter a toewijzen aan het eerste fysieke station dat is gevonden.
 2. Als een tweede fysieke diskettestation aanwezig is, is toegewezen stationsletter B. Als niet aanwezig is, wordt een logisch station b gemaakt die gebruikmaakt van de eerste fysieke diskettestation.
 3. Ongeacht of een tweede station aanwezig is, MS-DOS vervolgens de stationsletter c toegewezen aan de primaire MS-DOS-partitie op de eerste fysieke vaste schijf en wordt vervolgens een tweede vaste schijf controleren.
 4. Als een tweede vaste schijf wordt gevonden en een primaire partitie op de tweede fysieke station bestaat, is de primaire MS-DOS-partitie op de tweede fysieke harde schijf letter D. MS-DOS versie 5.0 biedt ondersteuning voor maximaal acht fysieke schijven, blijven zoeken naar meer fysieke vaste schijven op dit moment toegewezen. Bijvoorbeeld als een derde fysieke vaste schijf wordt gevonden en een primaire partitie op de derde fysiek station bestaat, is de primaire MS-DOS-partitie op de derde fysieke vaste schijf toegewezen de letter E.
 5. MS-DOS wordt op de eerste fysieke vaste schijf en stationsletters toegewezen aan meer logische stations (in de uitgebreide MS-DOS partities) op dat station in de reeks.
 6. MS-DOS herhaalt dit proces voor de tweede fysieke harde schijf, indien aanwezig. MS-DOS 5.0 Herhaal dit proces voor maximaal acht fysieke vaste schijven, indien aanwezig. Nadat alle logische stations (in de uitgebreide MS-DOS partities) stationsletters zijn toegewezen, MS-DOS 5.0 retourneert de eerste fysieke station en stationsletters toegewezen aan een andere primaire MS-DOS partities bestaan, wordt gezocht naar andere fysieke stations voor extra primaire MS-DOS partities. Ondersteuning voor meerdere primaire MS-DOS partities is toegevoegd voor compatibiliteit met de vorige versies van MS-DOS OEM die ondersteuning bieden voor meerdere primaire partities, versie 5.0.
 7. Nadat alle logische stations op de vaste schijven stationsletters zijn toegewezen, stationsletters zijn toegewezen aan stations met het stuurprogramma geïnstalleerd.SYS of RAMDRIVE gemaakt.SYS in de volgorde waarin de stuurprogramma's worden geladen in het bestand CONFIG.SYS-bestand. Welke stationsletters zijn toegewezen die apparaten kunnen worden beïnvloed door het wijzigen van de volgorde van de stuurprogramma's of, indien nodig, door 'dummy' stationsletters met stuurprogramma maken.SYS.
Het MS-DOS-hulpprogramma SUBST, netwerken en programma's zoals de CD-ROM Extensies waarmee de netwerkinterface van MS-DOS kunnen verzoeken een specifieke stationsletter worden toegewezen aan een apparaat blokkeren.

Voorbeeld 1

Als voorbeeld overwegen een systeem met één diskettestation en een vaste schijf twee partities van MS-DOS (een primaire partitie en een uitgebreide partitie met een enkele logische station) op de harde schijf. In deze configuratie wordt MS-DOS het diskettestation toewijzen. Als de stations a en B, de primaire partitie op de vaste schijf als station c en het logische station in de uitgebreide partitie op station D.

Voorbeeld 2

Overweeg een ander systeem met drie diskettestations, het derde station geïnstalleerd stuurprogramma.SYS en twee vaste schijfstations, met een primaire en een uitgebreide partitie op de vaste schijf. De uitgebreide partitie op de eerste vaste schijf bevat twee logische stations en de uitgebreide MS-DOS-partitie op de tweede vaste schijf het station bevat één logisch station. Een RAM-schijf is ook gemaakt met RAMDRIVE.SYS.

In deze configuratie wordt MS-DOS de eerste twee diskette toewijzen. toewijzen stations als stations a en B, de primaire partities op de eerste en tweede fysieke schijven zoals stations, C en D, respectievelijk. MS-DOS wordt vervolgens toewijzen aan de letters e en f van de twee logische stations in de uitgebreide partitie op de eerste fysieke station en g van het logische station in de uitgebreide partitie op de tweede fysieke station.

De derde diskettestation geïnstalleerd stuurprogramma.SYS en het RAM-geheugen schijf gemaakt met RAMDRIVE.SYS, toegewezen letters h en I in de volgorde waarin het apparaat = instructies worden weergegeven in het bestand CONFIG.SYS het bestand.

Partitieschema 's

Hieronder worden enkele monster partitieschema's voor twee 40 megabyte (MB) vaste schijven en de resulterende station letter toewijzingen:
 • Station 1:
  C: primaire MS-DOS-partitie 20 MB
  E: 20 MB logische station 1 in de uitgebreide MS-DOS-partitie

  Station 2:
  D: 20 MB primaire MS-DOS-partitie
  F: 20 MB logische station 1 in de uitgebreide MS-DOS-partitie
 • Station 1:
  C: primaire MS-DOS-partitie 20 MB
  D: 20 MB logische station 1 in de uitgebreide MS-DOS-partitie

  Station 2:
  E: 20 MB logische station 1 in de uitgebreide MS-DOS-partitie
  F: 20 MB logische station 2 in de uitgebreide MS-DOS-partitie
 • Station 1:
  C: primaire MS-DOS-partitie 10 MB
  E: 10 MB logische station 1 in de uitgebreide MS-DOS-partitie
  F: 10 MB logische station 2 in de uitgebreide MS-DOS-partitie
  G: 10 MB logisch station 3 in de uitgebreide MS-DOS-partitie

  Station 2:
  D: 10 MB primaire MS-DOS-partitie
  H: 10 MB logische station 1 in de uitgebreide MS-DOS-partitie
  I: 10 MB logische station 2 in de uitgebreide MS-DOS-partitie
  J: 10 MB logisch station 3 in de uitgebreide MS-DOS-partitie

Eigenschappen

Artikel ID: 51978 - Laatste beoordeling: zaterdag 9 juni 2012 - Wijziging: 4.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Microsoft MS-DOS 4.0 Standard Edition
 • Microsoft MS-DOS 5.0 Standard Edition
 • Microsoft MS-DOS 6.0 Standard Edition
 • Microsoft MS-DOS 6.2 Standard Edition
 • Microsoft MS-DOS 6.21 Standard Edition
 • Microsoft MS-DOS 6.22 Standard Edition
 • Microsoft Windows 95
Trefwoorden: 
kbmt KB51978 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door de vertaalmachine software van Microsoft in plaats van door een professionele vertaler. Microsoft biedt u professioneel vertaalde artikelen en artikelen vertaald door de vertaalmachine, zodat u toegang heeft tot al onze knowledge base artikelen in uw eigen taal. Artikelen vertaald door de vertaalmachine zijn niet altijd perfect vertaald. Deze artikelen kunnen fouten bevatten in de vocabulaire, zinsopbouw en grammatica en kunnen lijken op hoe een anderstalige de taal spreekt en schrijft. Microsoft is niet verantwoordelijk voor onnauwkeurigheden, fouten en schade ontstaan door een incorrecte vertaling van de content of het gebruik ervan door onze klanten. Microsoft past continue de kwaliteit van de vertaalmachine software aan door deze te updaten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende: 51978

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com