FDISK /MBR herschrijft de hoof dop start Record

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 69013 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

Samenvatting

Master bootrecord (MBR) werkt het hulp programma Fdisk van MS-DOS-meestal alleen als er geen hoof dop start record bestaat. Partitioneren met Fdisk, wordt deze informatie niet schrijven.

Fdisk is een niet-gedocumenteerde parameter met de naam/MBRdat zorgt voor de hoof dop start record geschreven naar de vaste schijf zonder de partitie tabel gegevens.

WaarschuwingDe hoof dop start record geschreven naar de vaste schijf op deze manier kan bepaalde vaste schijven gepartitioneerd met SpeedS onbruikbaar maken. Het kan ook problemen met bepaalde programma's met dual-boot en schijven met meer dan vier partities.

Meer informatie

Wat is de MBR?

Aan het einde van de boots trap routine ROM BIOS het BIOS gelezen en uitgevoerd de eerste fysieke sector van de eerste diskette of vaste schijf op de systeem. Deze eerste sector van de vaste schijf wordt de master bootrecord genoemd. (of soms de partitie tabel of master boot block). Er is een klein programma aan het begin van deze sector van de vaste schijf. De partitie-informatie of de partitietabel wordt opgeslagen aan het einde van dit sector. De partitiegegevens gebruikt om te bepalen welke partitie opstartbaar is (meestal de eerste primaire DOS-partitie) en probeert te starten vanaf het.

Dit programma wordt geschreven naar de schijf door defdisk /mbropdracht en wordt meestal de hoof dop start record genoemd. Tijdens normale werking schrijft Fdisk programma naar de schijf alleen als er geen master bootrecord.

OPMERKING: Defdisk /mbropdracht re-writes alleen de MBR op de systeem schijf (schijf 0) met behulp van BIOS aanroepen. Niet kunt u een ander station voor defdisk /mbropdracht moet worden uitgevoerd op andere dan schijf 0.

Waarom is de hoof dop start record gewijzigd tijdens Setup?

Tijdens de installatie van Microsoft MS-DOS-Upgrade vervangt Setup de hoof dop start record op de vaste schijf met code een dergelijk bericht weer gegeven:
De MS-DOS 5. 0 Setup is niet voltooid.
Plaats de diskette verwijderen # 1 in station a.
Druk op ENTER om door te gaan.
Dit bericht moet worden gewist en de hoof dop start code her schreven voordat De installatie is voltooid. Als er een probleem optreedt tijdens de installatie en u keert terug naar de vorige versie van MS-DOS Uninstal moet ook dit bericht verwijderen. Echter, als Setup of Uninstal dit bericht niet verwijderen, of als de hoof dop start record beschadigd raakt, kan een nieuwe hoof dop start record geschreven naar de schijf met de volgende opdracht:
fdisk /mbr

WAARSCHUWINGEN

Gebruik deze opdracht als u een van de volgende situaties bestaat:
  • De schijf is gepartitioneerd met opslag dimensies SpeedS up met haar/Bootalloptie.
  • Meer dan vier partities bestaan.
  • Bepaalde programma's dual-boot worden gebruikt.
Het hulp programma opslag dimensies SpeedS met de/Bootalloptie herdefinieert het station fysieke parameters (cilinder kop en sector). Het/BootallSchakel optie bevat informatie over hoe het station is gewijzigd in een gebied van de master bootrecord die geen van MS-DOS gebruikmaakt. Hetfdisk /mbropdracht wist u dat informatie, waardoor de schijf onbruikbaar.

In oudere versies van MS-DOS original equipment manufacturer (OEM) en Sommige partitionering hulp programma's van derden kunnen maken meer dan vier partities. Extra partitiegegevens zijn vaak opgeslagen gegevens op partities in een gebied dat defdisk /mbropdracht overschrijft.

Sommige dual-boot-programma's hebben een speciale MBR die bij het opstarten wordt gevraagd welke besturings systeem die u wilt gebruiken. Hetfdisk /mbropdracht wist u dit programma. Dual-boot systemen die opstarten welke partitie actief is gemarkeerd, worden niet beïnvloed door defdisk /mbropdracht.

Voor meer informatie over het partitioneren van een vaste schijf, klikt u op het volgende artikelnummer in de Microsoft Knowledge Base:
255867Gebruik het hulp programma Fdisk en Format om de partitie of vaste schijf partitioneren
De producten van andere leveranciers die worden beschreven in dit artikel worden geproduceerd door bedrijven die onafhankelijk van Microsoft zijn. Microsoft biedt geen enkele garantie, impliciet noch anderszins, omtrent de prestaties of betrouwbaarheid van deze producten.

Referenties

Meer informatie over het partitioneren schijf organisatie en de opstartvolgorde u kunt ook vinden in de hoofd stukken 3 en 8 van hetDOS Programmer's Referencedoor Terry Dettmann, gepubliceerd door het bedrijf QUE; Hoofd stukken 2 en 10 vanGeavanceerde MS-DOS-programmeringdoor Ray Duncan en artikel 3 vanDe MS-DOS-encyclopedie, uitgegeven door Microsoft Press.

Eigenschappen

Artikel ID: 69013 - Laatste beoordeling: maandag 26 september 2011 - Wijziging: 3.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
  • Microsoft Windows 95
Trefwoorden: 
kbinfo kbmt KB69013 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door de vertaalmachine software van Microsoft in plaats van door een professionele vertaler. Microsoft biedt u professioneel vertaalde artikelen en artikelen vertaald door de vertaalmachine, zodat u toegang heeft tot al onze knowledge base artikelen in uw eigen taal. Artikelen vertaald door de vertaalmachine zijn niet altijd perfect vertaald. Deze artikelen kunnen fouten bevatten in de vocabulaire, zinsopbouw en grammatica en kunnen lijken op hoe een anderstalige de taal spreekt en schrijft. Microsoft is niet verantwoordelijk voor onnauwkeurigheden, fouten en schade ontstaan door een incorrecte vertaling van de content of het gebruik ervan door onze klanten. Microsoft past continue de kwaliteit van de vertaalmachine software aan door deze te updaten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende:69013

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com