MS-DOS-partities-overzicht

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 69912 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

Samenvatting

Dit artikel bevat een overzicht van de MS-DOS-partitie gegevens. Voor informatie over hoe in MS-DOS-stations letters toegewezen Zie de volgende artikel in de Microsoft Knowledge Base:
51978Volg orde waarin MS-DOS-toegewezen stations Letters

Meer informatie

Een vaste schijf master bootrecord (MBR) bevindt zich in de eerste sector van de de schijf (cilinder 0, zijde 0, sector 1). De partitietabel bevindt 01BE, met vermeldingen voor maximaal vier 16 byte offset. De vierde byte van elke vermelding in de partitie tabel wordt gebruikt om het partitietype markeren.

MS-DOS begon harde schijven in versie 2. 0 ondersteunen.

MS-DOS-versie 2. x

MS-DOS-2. x ondersteunt één type 01 partitie van maximaal 15 megabyte (MB) grootte een 12-bits bestands toewijzings tabel (FAT gebruikt). Fdisk maakt alleen een MS-DOS-partitie per schijf.

3. 0 VOOR MS-DOS

MS-DOS-3. 0 biedt ondersteuning voor partities die groter zijn dan 15 MB met een 16-bits FAT die Hiermee kunt een kleinere cluster grootte en een efficiënter gebruik van schijf. Als gevolg hiervan, MS-DOS-2. x vaste schijven die groter zijn dan 15 MB zijn niet compatibel met later versies van MS-DOS. Fdisk maakt alleen een MS-DOS-partitie per schijf.

3. 3 VOOR MS-DOS

MS-DOS-3,3 introduceert ondersteuning voor meerdere logische stations per vaste schijf. Logische stations worden beschouwd als volledig aparte schijven onder MS-DOS, ook al kunnen zij dezelfde fysieke vaste schijf innemen.

Dit wordt ondersteund door nonbootable MS-DOS-partities bekend als uitgebreide MS-DOS-partities. Fdisk rapporteert deze als EXT DOS; andere MS-DOS-partities fouten worden gerapporteerd als PRI DOS (voor primaire MS-DOS). Elke primaire MS-DOS partitie is een logische station en uitgebreide MS-DOS-partities bevatten uit logische stations met 1 tot en met 23 (MS-DOS ondersteunt stations letters tot en met Z). Logische stations in de uitgebreide MS-DOS-partities hebben hetzelfde vet als primaire MS-DOS-partitie van dezelfde grootte.

Slechts één PRI DOS-partitie en één EXT DOS partitie per schijf is toegestaan. Op computers met twee fysieke vaste schijven is een PRI DOS-partitie niet op de tweede fysieke schijf vereist. Een PRI DOS-partitie is vereist de eerste fysieke vaste schijf. (MS-DOS ondersteunt niet meer dan twee fysieke schijven.)

4. 0 VOOR MS-DOS

Ondersteuning voor MS-DOS-versie 4. 0 en hoger logische stations groter zijn dan 32 MB. Volledig gebruik van deze logische stations de MS-DOS-programma Share. exe is vereist om te worden geladen in MS-DOS-4. 0.

De volgende tabel worden de versies 4. x en hoger MS-DOS-partitie typen:
  Partition Fdisk                  Starting in
  Type    Reports   Size      FAT Type  MS-DOS version
  ------------------------------------------------------------------
  01     PRI DOS   0-15 MB     12-Bit   2.0 (a)
  04     PRI DOS   16-32 MB    16-Bit   3.0
  05     EXT DOS   0-2 GB (b)   n/a     3.3
  06     PRI DOS   32 MB-2 GB (b) 16-bit   4.0
				

  (a) 15-MB size limitation extended in version 3.0.

  (b) 2 GB (gigabytes) includes a limit of 1024 cylinders per drive
    imposed by the standard AT ROM BIOS interrupt 13 protocol.
				

MS-DOS 5. 0

MS-DOS-versie 5. 0 en hoger ondersteunt maximaal acht fysieke vaste schijven. Share. exe is niet vereist voor volledige grote schijf ondersteuning; Deze ondersteuning is opgenomen in de MS-DOS-kernel.

De strategie voor dezelfde partitie als ondersteuning voor MS-DOS-versie 5. 0 en hoger versie 4. x, met inbegrip van Fdisk onvermogen om meer dan één primaire maken MS - DOS-partitie op een fysieke schijf. Echter, omdat sommige origineel (Original equipment manufacturer) partitie software kunt u maken MS-DOS-versie 5. 0 en hoger hebben van meer dan één primaire MS-DOS-partitie kernel-ondersteuning voor maximaal vier primaire MS-DOS partities. Hierdoor kunt u eenvoudiger upgraden vanaf eerdere versies van MS-DOS OEM gewijzigd. Fdisk maakt nog steeds slechts één PRI DOS-partitie op een fysieke schijf.

Opmerking: Veel OEM's veranderd hun versies van MS-DOS ter ondersteuning van meer dan een primaire MS-DOS-partitie, grotere type 04 partities en nieuwe partitie typen.

Windows 95

Windows 95 ondersteunt twee nieuwe partitie typen (0E en 0F) ter ondersteuning van de Logical block addressing (LBA) INT13h uitbreidingen zoals aangegeven in de Windows 95 Driver Development Kit (DDK).
  Partition Fdisk                  Starting in
  Type    Reports   Size      FAT Type  version
  ------------------------------------------------------------------
  01     PRI DOS   0-15 MB     12-Bit   MS-DOS 2.0
  04     PRI DOS   16-32 MB    16-Bit   MS-DOS 3.0
  05     EXT DOS   0-2 GB     n/a     MS-DOS 3.3
  06     PRI DOS   32 MB-2 GB   16-bit   MS-DOS 4.0
  0E     PRI DOS   32 MB-2 GB   16-bit   Windows 95
  OF     EXT DOS   0-2 GB     n/a     Windows 95

Types 0E and 0F require extended Int13 support.

				

Opmerking: Type 0E is hetzelfde partitietype als 06 en 0F is hetzelfde als 05. Toepassingen moeten echter de INT13h (LBA) extensie lezen gebruiken functies voor het lezen van of schrijven naar de schijf in plaats van de normale Head-cilinder/SectorPerTrack (CHS) INT13h werkt omdat de vaste schijf heeft meer dan 1024 cilinders en/of sectoren meer dan 16,711,680. Opmerking dat eerdere versies van FDISK deze partities in Windows 95 als herkent NIET-DOS-partities.

Windows 95 OEM Service Release 2 of Windows 98

Windows 95 OEM Service Release 2 (OSR2) en Windows 98 ondersteunen twee nieuwe partitie typen (nummer 0B en 0 C) ondersteunen het FAT32-bestandssysteem. Voor meer informatie over FAT32, raadpleegt u het volgende artikel in de de Microsoft Knowledge Base:
ARTIKEL-ID:154997
TITEL: Beschrijving van het bestandssysteem FAT32

De partitie typen ondersteund door OSR2 en Windows 98 zijn als volgt:
  Partition Fdisk                     Starting in
  Type    Reports   Size         FAT Type  version
  ---------------------------------------------------------------------
  01     PRI DOS   0-15 MB        12-Bit   MS-DOS 2.0
  04     PRI DOS   16-32 MB       16-Bit   MS-DOS 3.0
  05     EXT DOS   0-2 GB        n/a     MS-DOS 3.3
  06     PRI DOS   32 MB-2 GB      16-bit   MS-DOS 4.0	
  0E     PRI DOS   32 MB-2 GB      16-bit   Windows 95
  0F     EXT DOS   0-2 GB        n/a     Windows 95
  0B     PRI DOS   512 MB - 2 terabytes 32-bit   OSR2
  0C     EXT DOS   512 MB - 2 terabytes 32-bit   OSR2

Types 0E, 0F, and 0C require extended Int13 support.
				Eigenschappen

Artikel ID: 69912 - Laatste beoordeling: maandag 26 september 2011 - Wijziging: 3.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Microsoft Windows 95
 • Microsoft Windows 98 Standard Edition
Trefwoorden: 
kbhardware kbinfo kbmt KB69912 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door de vertaalmachine software van Microsoft in plaats van door een professionele vertaler. Microsoft biedt u professioneel vertaalde artikelen en artikelen vertaald door de vertaalmachine, zodat u toegang heeft tot al onze knowledge base artikelen in uw eigen taal. Artikelen vertaald door de vertaalmachine zijn niet altijd perfect vertaald. Deze artikelen kunnen fouten bevatten in de vocabulaire, zinsopbouw en grammatica en kunnen lijken op hoe een anderstalige de taal spreekt en schrijft. Microsoft is niet verantwoordelijk voor onnauwkeurigheden, fouten en schade ontstaan door een incorrecte vertaling van de content of het gebruik ervan door onze klanten. Microsoft past continue de kwaliteit van de vertaalmachine software aan door deze te updaten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende:69912

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com