DOSKEY-macro moeten worden uitgevoerd vanaf de opdrachtprompt

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 79245 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Samenvatting

Het is niet mogelijk voor een programma of batch-bestand een DOSKEY uitvoeren macro. Alle DOSKEY-macro moeten worden uitgevoerd vanaf de opdrachtprompt.

Een oplossing is de DOSKEY-opdrachten in een batchbestand opnemen.

Meer informatie

Het DOSKEY MS-DOS.COM-programma is een hulpprogramma van MS-DOS-5 of later bijwerken. Het hulpprogramma DOSKEY kunt MS-DOS 5.0 of hoger, opdrachten worden teruggehaald en worden bewerkt. DOSKEY kan ook worden gebruikt voor het ontwikkelen, opdracht macro's lijn (DOSKEY-macro's).

DOSKEY-macro's worden gebruikt voor het opslaan van een reeks opdrachten die mogelijk ingetrokken door de naam van de macro.

Het DOSKEY-hulpprogramma software interruptnummer 16 (INT 16) gebruikt om te controleren toetsenbord tekens klaar en fetch. Omdat batch-bestanden en programma's hun opdrachten via deze interrupt niet verzenden, heeft DOSKEY geen manier om te 'zien' of een verzoek voor het uitvoeren van een macro te onderscheppen.

Als een mogelijke oplossing voor het programmeren van batch-bestand vervangen door de gewenste DOSKEY-macro's met overeenkomstige batch bestand opdrachten.

Voor meer informatie over DOSKEY en DOSKEY macro's Zie pagina's 448-454 de versie 5.0 "Microsoft MS-DOS gebruikershandleiding en verwijzing."

Zie voor meer informatie over het programmeren van batch-bestand hoofdstuk 10 van de versie 5.0 "Microsoft MS-DOS gebruikershandleiding en verwijzing."

Eigenschappen

Artikel ID: 79245 - Laatste beoordeling: zaterdag 9 juni 2012 - Wijziging: 4.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
  • Microsoft MS-DOS 5.0 Standard Edition
  • Microsoft MS-DOS 6.0 Standard Edition
  • Microsoft MS-DOS 6.2 Standard Edition
  • Microsoft MS-DOS 6.21 Standard Edition
  • Microsoft MS-DOS 6.22 Standard Edition
Trefwoorden: 
kbmt KB79245 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door de vertaalmachine software van Microsoft in plaats van door een professionele vertaler. Microsoft biedt u professioneel vertaalde artikelen en artikelen vertaald door de vertaalmachine, zodat u toegang heeft tot al onze knowledge base artikelen in uw eigen taal. Artikelen vertaald door de vertaalmachine zijn niet altijd perfect vertaald. Deze artikelen kunnen fouten bevatten in de vocabulaire, zinsopbouw en grammatica en kunnen lijken op hoe een anderstalige de taal spreekt en schrijft. Microsoft is niet verantwoordelijk voor onnauwkeurigheden, fouten en schade ontstaan door een incorrecte vertaling van de content of het gebruik ervan door onze klanten. Microsoft past continue de kwaliteit van de vertaalmachine software aan door deze te updaten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende: 79245
Vrijwaring inhoud KB-artikelen over niet langer ondersteunde producten
Dit artikel heeft betrekking op producten waarvoor Microsoft geen ondersteuning meer biedt. Daarom wordt dit artikel alleen in de huidige vorm aangeboden en wordt het niet meer bijgewerkt.

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com