'Besturingssysteem ontbreekt' en 'Geen ROM BASIC'-foutberichten

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 80304 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

Symptomen

Wanneer u de computer opstart, wordt een van de volgende fout berichten:

 • Besturingssysteem ontbreekt
 • Non-system disk or disk error
 • Fout druk op F1 om het opnieuw opstarten
 • GEEN ROM BASIC
 • Ongeldig mediatype
 • Storingen van harde schijven-Controller

Oorzaak

Besturingssysteem ontbreekt

Deze fout treedt op wanneer de handtekening boot record van de master boot record komt niet overeen met een bepaalde waarde in een bepaalde vestiging. In dit geval de opstartsector ongeldig is en de computer niet kunt opstarten. Deze fout kan ook optreden als er geen actieve partitie in de partitietabel gedefinieerd.

Niet-System Disk or Disk Error

Deze fout wordt gegenereerd door het BIOS van de computer wanneer de opstartsector of master bootrecord van het opstartstation is beschadigd of ontbreekt. Deze fout kan ook optreden als het opstartapparaat in het BIOS onjuist geconfigureerd. In dit geval kunnen gegevens in de partitie geldig is en onbeschadigd is, maar er worden is geen opstartbare partitie.

Opmerking: Dit wordt ook weergegeven wanneer een niet-opstartbare diskette in station a is tijdens het opstarten. Als u dit foutbericht ontvangt, controleert u of is geen schijf in station a en start de computer opnieuw op.

Druk op F1 fout voor opnieuw opstarten

Deze fout wordt gegenereerd door het BIOS van de computer wanneer de vaste schijf een master bootrecord of de opstartsector, ontbreekt of wanneer er een probleem is toegang tot het opstartstation.

GEEN ROM BASIC

De master bootrecord geretourneerd als er geen actieve partitie gedefinieerd is, een Fout in het BIOS. In sommige gevallen probeert de master boot code naar ROM Basic wanneer geen opstartbare schijf is gevonden. Aangezien sommige computers geen hebben ROM Basic ze geen ROM BASIC of andere foutbericht weergeven. Het bericht weergegeven is afhankelijk van het BIOS van de computer.

Ongeldig mediatype

Dit foutbericht wordt weergegeven wanneer de opstartsector van een gedefinieerde partitie is beschadigd. Het foutbericht wordt gewoonlijk met een nieuwe ontvangen de partitie niet geformatteerd. Echter, als de opstartsector beschadigd, weergegeven de partitie zonder opmaak voor het besturingssysteem en dit foutbericht wordt gegenereerd.

Defecte vaste schijf-Controller

Dit foutbericht geeft aan dat of de vaste-schijfcontroller is mislukt, de vaste-schijfcontroller is niet correct ingesteld in het BIOS of de domeincontroller kan niet communiceren met gekoppelde stations. In dit geval doen. de onderstaande stappen niet uitvoeren. In plaats daarvan, raadpleegt u de documentatie die bij uw computer of neem contact op met de computer de fabrikant voor meer informatie.

Oplossing

Elk van de hierboven vermelde foutberichten kan duiden op problemen, variërend beschadigde harde-schijfpartitie van onjuiste hardwareconfiguratie te informatie. De volgende stappen kunnen worden gebruikt voor het oplossen van het probleem. Echter, als het probleem hiermee niet verholpen is, neem contact op met uw de fabrikant of het station dat wordt onderhouden door een gekwalificeerde service professionele.

 1. De computer starten met de Windows 95 opstartdiskette (EBD) of met behulp van een opstartdiskette van MS-DOS met Fdisk.exe, Format.com, Sys.com en Scandisk.exe (MS-DOS versie 6.2 x alleen).

  Als uw computer niet start vanaf een schijf of als er een foutbericht als een van bovenstaande wanneer u vanaf station A, Neem contact op met de fabrikant van de computer.
 2. Fdisk.exe gebruikt om de partities op de vaste schijf bekijken door het uitvoeren van de de volgende stappen uit:

  1. Fdisk.exe uitgevoerd vanaf de Noodopstartdiskette of opstartdiskette voor MS-DOS.

   Opmerking: Als de vaste schijf niet is gepartitioneerd Fdisk.exe gebruikt, gebruikt u de juiste partitionering derden de vaste schijf bekijken partities. Voor instructies over het gebruik van de partitionering van derden software, raadpleegt u de documentatie van de software.
  2. Selecteer de optie 4 (partitiegegevens weergeven).
  3. Als de partities worden weergegeven, controleert u of de partitie opstartbaar wordt gedefinieerd als actieve (Zoek in de Status van de hoofdletter a kolom.)
  4. Als er geen partities weergegeven, Fdisk.exe gebruikt om nieuwe stand u wilt partities en gebruik vervolgens Format.com naar de partitie formatteren opstarten vanaf.

   Waarschuwing: Wanneer u Fdisk.exe of Format.com nieuwe maken partities of indeling van het station, verliest u de gegevens op dat station of partitie.
  5. Als alle partities in Fdisk.exe weergegeven en een is gedefinieerd als actief is, gaat u verder met de volgende stap.
 3. De opdracht SYS op de vaste schijf uitvoeren vanaf de Noodopstartdiskette of opstartbare MS-DOS schijf. Typ bijvoorbeeld de volgende opdracht:
  a:\sys c:
  Als u het bericht "Systeem overgebracht", de schijf verwijderen station a en start de computer opnieuw op. Als u hetzelfde foutbericht ontvangt Nadat u de computer opnieuw opstarten, kan de vaste schijf worden geconfigureerd onjuist of beschadigd.

  Als u niet ontvangt het bericht 'Systeem overgebracht', of als u een foutbericht, voert u Schijfcontrole uit EBD of opstartbare MS-DOS schijf (MS-DOS versie 6.20 of hoger) om te controleren op fysieke beschadigingen op de vaste schijf door de volgende opdracht te typen:
  a:\SCANDISK c:
  Kies Ja als u wordt gevraagd een oppervlaktecontrole uitvoeren. Als Schijfcontrole rapporten fysieke schade op de vaste schijf hebt de vaste schijf gecontroleerd door een gekwalificeerde service professional.

Eigenschappen

Artikel ID: 80304 - Laatste beoordeling: zaterdag 9 juni 2012 - Wijziging: 4.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Microsoft MS-DOS 4.0 Standard Edition
 • Microsoft MS-DOS 5.0 Standard Edition
 • Microsoft MS-DOS 6.0 Standard Edition
 • Microsoft MS-DOS 6.2 Standard Edition
 • Microsoft MS-DOS 6.21 Standard Edition
 • Microsoft MS-DOS 6.22 Standard Edition
 • Microsoft Windows 95
Trefwoorden: 
kbdiskmemory kbscandisk kbmt KB80304 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door de vertaalmachine software van Microsoft in plaats van door een professionele vertaler. Microsoft biedt u professioneel vertaalde artikelen en artikelen vertaald door de vertaalmachine, zodat u toegang heeft tot al onze knowledge base artikelen in uw eigen taal. Artikelen vertaald door de vertaalmachine zijn niet altijd perfect vertaald. Deze artikelen kunnen fouten bevatten in de vocabulaire, zinsopbouw en grammatica en kunnen lijken op hoe een anderstalige de taal spreekt en schrijft. Microsoft is niet verantwoordelijk voor onnauwkeurigheden, fouten en schade ontstaan door een incorrecte vertaling van de content of het gebruik ervan door onze klanten. Microsoft past continue de kwaliteit van de vertaalmachine software aan door deze te updaten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende: 80304
Vrijwaring inhoud KB-artikelen over niet langer ondersteunde producten
Dit artikel heeft betrekking op producten waarvoor Microsoft geen ondersteuning meer biedt. Daarom wordt dit artikel alleen in de huidige vorm aangeboden en wordt het niet meer bijgewerkt.

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com