Windows XP Media Center Edition operációs rendszerben rögzített fájlok DirectShow alapú lejátszásának támogatása

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 810243 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

A Microsoft kiadott egy kiegészítést, amely frissíti a Windows XP Service Pack 1 (SP1) szervizcsomagban található Stream Buffer Engine (SBE) és Encryptor/Decryptor (EncDec) összetevőt. Ha a Windows XP Media Center Edition rendszerben rögzített (.dvr-ms) fájlokat Windows XP SP1 rendszerű számítógépen szeretne lejátszani, töltse le a Windows XP Service Pack 1 rendszerhez készült KB810243 jelű frissítést a Microsoft Windows Update webhelyről. A frissítés letöltéséhez keresse fel a következő Microsoft Windows Update webhelyet:
http://update.microsoft.com/windowsupdate/v6/default.aspx?ln=hu-hu

További információ

Az SBE összetevő először a Windows XP SP1 szervizcsomagban jelent meg. Az SBE segítségével a programok az adatfolyam megszakítása nélkül szüneteltethetnek vagy rögzíthetnek egy élő video-adatfolyamot, illetve keresést végezhetnek abban. Az élő és a rögzített tartalom közötti átmenet zökkenőmentes. Az SBE pillanatnyilag MPEG-2 és Digital Video (DV) formátumú videoforrásokat képes rögzíteni, akár 20 Mb/s sebességgel. A Windows XP Media Center Edition rendszerben rögzített műsorok .dvr-ms fájlkiterjesztéssel vannak tárolva. A .dvr-ms fájlok a DirectShow használatával való lejátszhatósága a másolásvédelmi irányelvtől függ, melyet vagy a tartalom tulajdonosa, vagy a műsorszolgáltató, vagy a kettő közösen állít be. Ha a műsorszolgáltató egy programot másolásvédettként jelöl meg, kihasználhatja a Windows XP Media Center Edition alapú számítógép személyi videorögzitő (PVR) szolgáltatását (beleértve a műsor későbbi megtekintés céljából való rögzítését is), de ezeket a fájlokat nem játszhatja le más számítógépen vagy eszközön. Windows XP Media Center Edition rendszerben rögzített, nem védett televíziós adásokat az alábbi eszközökön tud lejátszani:
 • Bármilyen Windows XP Media Center Edition alapú számítógép, amelyre telepítve vannak a legújabb frissítések
 • Bármely Windows XP Home Edition SP1 vagy Windows XP Professional SP1 rendszert futtató számítógép, amelyen megtalálható a Microsoft Windows Media Player 9 program, vagy más, kompatibilis Windows XP SP1 DirectShow alapú lejátszószoftver (ehhez a cikkben leírt frissítés szükséges)
Érdemes megjegyezni, hogy a .dvr-ms fájlok MPEG-2 video- és audio-adatfolyamot tartalmaznak. Ezen fájlok lejátszásához telepítenie kell egy Windows XP rendszerrel kompatibilis DVD-dekódert.

Követelmények és javaslatok a .dvr-ms fájlok lejátszásához

 • Szükséges:
  • A Windows XP rendszerrel kompatibilis, DirectShow alapú DVD-dekóder
 • Ajánlott:
  • Legalább 1 GHz órajelű processzor
  • Legalább 32 MB videomemóriával rendelkező videokártya
A frissítés angol (amerikai) verziójában található fájlok a következő táblázatban ismertetett (vagy azoknál újabb) fájlattribútumokkal rendelkeznek. A fájlok dátuma és időpontja az egyezményes világidő (UTC) szerint van megadva. és a fájlinformáció megtekintése során ezen adatokat helyi időre konvertálja a program. A helyi idő és az egyezményes világidő közötti különbségről a Vezérlőpultról elérhető Dátum és idő párbeszédpanel Időzóna lapján tájékozódhat.
  Dátum    Idő  Verziószám   Méret  Fájlnév
  --------------------------------------------------------
  2002.11.26. 20:15 6.4.2600.1142 166 912 Encdec.dll    
  2002.11.26. 20:15 6.4.2600.1142 219 136 Sbe.dll 
  2003.09.09. 16:23 5.1.2600.1267  4 096 Verifmce.dll
A frissítés eltávolításához a Programok telepítése és törlése segédprogrammal távolítsa el a Windows XP gyorsjavítás (SP2) KB810243 összetevőt.

Technikai támogatás a Windows x64 bites kiadásaihoz

A Microsoft Windows x64 bites kiadásaihoz a hardver gyártója nyújt technikai támogatást és egyéb segítséget. A hardver gyártója azért nyújt támogatást, mert a Windows x64 bites kiadás a hardverrel együtt kerül forgalomba. Lehet, hogy a hardver gyártója speciális összetevőket épített a Windows x64 bites kiadásba. Ez lehet eszközillesztő, vagy olyan egyéb beállítás, amely a hardver teljesítményének maximalizálását szolgálja. Ha technikai segítségre van szüksége a Windows x64 bites kiadásaihoz, a Microsoft megteszi a tőle elvárhatót, azonban lehet, hogy közvetlenül a gyártóval kell kapcsolatba lépnie. A gyártó tudja a megfelelő támogatást biztosítani az általa a hardverre telepített szoftverhez.

A Microsoft Windows XP Professional x64 bites kiadásával kapcsolatos terméktámogatásért látogassa meg a következő Microsoft webhelyet:
http://www.microsoft.com/windowsxp/64bit/default.mspx
A Microsoft Windows Server 2003 x64 bites kiadásaival kapcsolatos terméktámogatás a következő Microsoft webhelyen található:
http://www.microsoft.com/windowsserver2003/64bit/x64/default.mspx

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 810243 - Utolsó ellenőrzés: 2005. december 22. - Verziószám: 5.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Media Center Edition 2005 Update Rollup 2
 • Microsoft Windows XP Home Edition SP1
 • Microsoft Windows XP Professional SP1
 • Microsoft Windows XP Professional x64 Edition
Kulcsszavak: 
kbinfo kbwindowsupdate kbenv KB810243
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com