Как да разпознаете, намерите и заместите продуктов ключ

Преводи на статии Преводи на статии
ID на статията: 811224 - Преглед на продукти, за които се отнася тази статия.
Разгъване на всички | Сгъване на всички

КРАТКО ИЗЛОЖЕНИЕ

Тази статия описва как да разпознаете, намерите и заместите продуктов ключ. Продуктовият ключ е уникална комбинация от цифри и букви, която се използва по време на инсталирането на софтуер на Microsoft за "отключване" или отваряне на продукта. Ако не въведете продуктовия ключ, когато се появи подканата за това в процеса на инсталиране, продуктът може да не се отвори, докато не въведете продуктовия ключ.

Забележка Продуктовият ключ не е продуктов идентификатор (PID). Продуктовият идентификатор (PID) се създава след успешно инсталиране на продукта. Продуктовите идентификатори (PID) се използват от отдела за обслужване на клиенти на Microsoft за идентифициране на продукта, когато клиент се обади за поддръжка.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Как да разпознаете продуктовия ключ

Продуктовите ключове на Microsoft се състоят от 25 символа, които обикновено са разделени в групи по 5.

Къде да намерите продуктовия ключ

Продуктовият ключ обикновено се намира на оранжев или жълт стикер на гърба на кутията на CD или DVD диска. Ако операционната система Windows, която използвате, е предварително инсталирана от производителя на компютъра, тогава стикерът с продуктовия ключ на Windows може да е залепен върху компютъра.

Съхранявайте продуктовия ключ заедно със CD или DVD диска на сигурно място, тъй като може да се наложи да преинсталирате продукта в бъдеще. Продуктът не може да бъде преинсталиран без продуктовия ключ и CD или DVD диска.

Продуктовите ключове са специфични за софтуерния продукт. Например не можете да използвате продуктовия ключ за Windows, за да отключите продукт на Microsoft Office.

Как да заместите продуктов ключ

За да заместите продуктов ключ на Microsoft, трябва да се свържете с отдела за обслужване и поддръжка на клиентите на Microsoft. За да намерите съответния телефонен номер, посетете следния уеб сайт на Microsoft:
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=fh;EN-US;CNTACTMS
Забележка При свързване с отдела за обслужване и поддръжка на клиентите на Microsoft може да ви бъде начислена такса. По време на разговора ви с представител на отдела за обслужване на клиенти може да се наложи да предоставите информация от вашия компютър или от CD или DVD диска на продукта.

Свойства

ID на статията: 811224 - Последна рецензия: 04 май 2010 г. - Редакция: 2.4
ВАЖИ ЗА:
  • Customer Service and Support Information
Ключови думи: 
kmcustomerservice kbnomt kbinfo KB811224

Изпратете обратна информация

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com