Een productcode identificeren, vinden en vervangen

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 811224 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Samenvatting

In dit artikel wordt beschreven hoe u een productcode identificeert, vindt en vervangt. Een productcode is een unieke combinatie van cijfers en letters die wordt gebruikt tijdens de installatie van Microsoft-software om het product te 'ontgrendelen' of te openen. Als u de productcode niet invoert wanneer dat tijdens de installatie wordt gevraagd, wordt het product niet geopend totdat u een productcode hebt ingevoerd.

Opmerking Een productcode is geen PID-nummer (Product Identification). Er wordt een PID gemaakt zodra het product is geïnstalleerd. De klantenservice van Microsoft maakt gebruik van PID's om een product te helpen identificeren wanneer gebruikers bellen voor ondersteuning.

Meer informatie

De productcode identificeren

Productcodes van Microsoft bestaan uit 25 karakters die meestal verdeeld zijn in groepen van 5.

De locatie van de productcode

De productcode bevindt zich meestal op een oranje of gele sticker op de achterzijde van het doosje van de cd of dvd. Als het besturingssysteem van Windows dat u gebruikt vooraf was geïnstalleerd door de computerfabrikant, vindt u de Windows-productsticker op de computer.

Bewaar de productcode samen met de cd of dvd van het product op een veilige plaats, zodat u het product indien nodig in de toekomst opnieuw kunt installeren. Het product kan niet opnieuw worden geïnstalleerd zonder de productcode en de cd of dvd.

Productcodes zijn specifiek voor de bijbehorende softwareproducten. U kunt bijvoorbeeld geen productcode van Windows gebruiken om een product van Microsoft Office te ontgrendelen.

Een vervangende productcode verkrijgen

Als u een productcode van Microsoft vervangt, neemt u contact op met de klantenservice en ondersteuning van Microsoft. U vindt het juiste telefoonnummer op de volgende Microsoft-website:
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=fh;nl;CNTACTMS
Opmerking Wanneer u contact opneemt met de klantenservice van Microsoft voor een vervangende productcode, moet u mogelijk een vergoeding betalen. Mogelijk wordt u wanneer u met de klantenservice belt ook gevraagd om informatie over uw computer of de product-cd of -dvd.

Eigenschappen

Artikel ID: 811224 - Laatste beoordeling: dinsdag 4 mei 2010 - Wijziging: 2.5
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
  • Customer Service and Support Information
Trefwoorden: 
kmcustomerservice kbnomt kbinfo KB811224

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com