A Vezérlőpult megnyitásakor a rendszer nem találja a Rundll32.exe fájlt

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 812340 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

A Vezérlőpult megnyitásakor az alábbihoz hasonló hibaüzenet jelenhet meg:
A Windows nem találja a(z) C:\Windows\Rundll32.exe fájlt. Ellenőrizze, hogy helyesen írta-e be a nevét, majd próbálkozzon újra.

Oka

A probléma amiatt jelentkezik, hogy a Rundll32.exe fájl hiányzik a rendszerből vagy sérült. A probléma mögött vírusfertőzés is állhat.

A megoldás

A probléma megoldásához végezze el az alábbi lépéseket:
  1. Helyezze a Windows XP CD-ROM-ot a CD-ROM-meghajtóba.
  2. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára.
  3. A megjelenő párbeszédpanel Megnyitás mezőjébe írja be az expandX:\i386\rundll32.ex_ c:\windows\system32\rundll32.exe parancsot, ahol X a CD-ROM-meghajtó betűjele.
  4. Indítsa újra a számítógépet.

További információ

Ha további információra van szüksége, illetve ha vírusfertőzésre gyanakszik, a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
306913 A Sircam32 vírus miatt hibaüzenet jelenik meg egy program elindításakor (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 812340 - Utolsó ellenőrzés: 2006. január 30. - Verziószám: 2.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Windows XP Home Edition
  • Microsoft Windows XP Professional
Kulcsszavak: 
kberrmsg kbprb KB812340
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com