Zárolt fájlt vagy a hozzáférés megtagadását jelző hibaüzenet fájlok hálózaton keresztül történő mentésekor

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 812937 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

Amikor az UNC név szerinti elérési út használatával próbál fájlt (például Microsoft Excel-munkafüzetet) menteni, a következőkhöz hasonló hibaüzenet jelenhet meg:
A fájl nem olvasható, mert zárolva van
Hozzáférés megtagadva
Zárolási hiba
Az eseménynaplóban a következő esemény szerepelhet:

Típus: Információ
Forrás: Alkalmazás által generált üzenet
Kategória: Nincs
Azonosító: 26
Felhasználó: -
Leírás: Alkalmazás által generált üzenet: Windows - Nem sikerült a késleltetett írás: A Windows nem tudta menteni a fájl (menteni_kívánt_fájl_elérési_útja) összes adatát. Az adat elveszett. A hibát hardverhiba vagy a hálózati kapcsolat hibája okozhatja. Próbálja máshova menteni a fájlt. További tájékoztatást a súgóban talál a következő helyen: http://support.microsoft.com.

Oka

A hiba akkor lép fel, ha az átirányító kiüríti a fájl tartalmát, és írási hozzáféréssel rendelkező fájlleíró helyett csak olvasási hozzáféréssel rendelkező fájlleíróba ír. Amikor az átirányító az alkalmi zárolás feloldására vonatkozó utasítást kapott, törölte a fájl gyorsítótárát, de az inicializálást nem vonta vissza. Az átirányítónak a fájl záró időpontjában törölnie kell és vissza kell vonnia az inicializálást, mert az alkalmi zárolás feloldása aszinkron. A gyorsítótár inicializálása visszavonásának hiányában a rendszer nem megfelelően írt a fájlleíróba.

A megoldás

Információk a szervizcsomagról

A probléma megoldásához szerezze be a Microsoft Windows XP legfrissebb szervizcsomagját. A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikke:
322389 A Windows XP rendszer legújabb szervizcsomagjának beszerzése

Gyorsjavítási információk

A Microsoft közzétett egy támogatott gyorsjavítást, de az csak a jelen cikkben ismertetett probléma megoldására alkalmas. Csak olyan rendszereken telepítse, amelyeken az adott probléma jelentkezik. A gyorsjavítás további tesztelésen mehet keresztül, ezért a Microsoft azt javasolja, hogy amennyiben a probléma nem érinti súlyosan, várja meg a következő szoftverfrissítést, amely tartalmazni fogja ezt a gyorsjavítást.

Amennyiben a gyorsjavítás letölthető, a Tudásbázis jelen cikke tetején megtalálható egy, a letölthető gyorsjavításról tájékoztató bekezdés. Ha a bekezdés nem jelenik meg, a gyorsjavítás beszerzéséhez forduljon a Microsoft ügyfél- és támogatási szolgálatához.

Megjegyzés: További problémák esetén, vagy ha hibaelhárításra van szükség, előfordulhat, hogy létre kell hoznia egy külön szolgáltatásigénylést. A szokásos támogatási díjak terhelik a tanácsadó szolgálatnak feltett további kérdéseket, amennyiben azok nem kapcsolatosak a szóban forgó gyorsjavítással. A Microsoft ügyfél- és támogatási szolgálata telefonszámainak teljes listájáért vagy a külön szolgáltatásigénylések létrehozásával kapcsolatos információkért keresse fel a Microsoft alábbi webhelyét:
http://support.microsoft.com/contactus/?ws=support
Megjegyzés: A letölthető gyorsjavítással foglalkozó részben a gyorsjavítás összes nyelvváltozatát megtalálja. Ha a keresett nyelv nem található a felsoroltak között, a gyorsjavítás azon a nyelven nem érhető el. A javítás angol verziójában található fájlok a következő táblázatban ismertetett (vagy azoknál újabb) fájlattribútumokkal rendelkeznek. A fájlok dátuma és időpontja egyezményes világidő (UTC) szerint van megadva. A fájlinformáció megtekintése során ezen adatokat helyi időre konvertálja a program. A helyi idő és az egyezményes világidő közötti különbségről a Vezérlőpultról elérhető Dátum és idő párbeszédpanel Időzóna lapján tájékozódhat.

Windows XP SP1 és Windows XP Tablet PC Edition

Dátum    Idő  Verzió       Méret  Fájlnév 
---------------------------------------------------------
2003.01.30. 21:41 5.1.2600.1164   400 896 Mrxsmb.sys 
2003.01.30. 21:41 5.1.2600.1164   154 880 Rdbss.sys

Windows XP 64-Bit Edition

Dátum    Idő  Verzió      Méret  Fájlnév 
---------------------------------------------------------
2003.01.30. 21:41 5.1.2600.1164  1 259 392 Mrxsmb.sys 
2003.01.30. 21:41 5.1.2600.1164   489 216 Rdbss.sys

Kerülő megoldás

Fontos: Az alábbi bekezdés, módszer, illetve feladat a beállításjegyzék módosítását is magában foglaló lépéseket tartalmaz. A beállításjegyzék helytelen módosítása azonban komoly problémákat okozhat, ezért ügyeljen az utasítások pontos betartására. A beállításjegyzékről módosítása előtt készítsen biztonsági másolatot, hogy szükség esetén visszaállíthassa azt. A beállításjegyzék biztonsági mentéséről és visszaállításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
322756 Útmutató: A rendszerleíró adatbázis biztonsági mentése, szerkesztése és visszaállítása Windows XP és Windows Server 2003 rendszerben
A probléma kerülő megoldásához tiltsa le az alkalmi zárolást a fájlkiszolgálón:
 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára.
 2. Írja be a Megnyitás mezőbe a regedit parancsot, majd nyomja meg az ENTER billentyűt.
 3. A beállításszerkesztőben keresse meg az alábbi alkulcsot:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet \Services\LanmanServer\Parameters
 4. A jobb oldali ablaktáblában kattintson az EnableOplocks elemre, majd nyomja meg az ENTER billentyűt.
 5. Az Érték mezőbe írja be a 0 értéket, majd nyomja meg az ENTER billentyűt.
 6. Lépjen ki a beállításszerkesztőből.

Állapot

A Microsoft megerősítette, hogy a cikkben tárgyalt jelenség az érintett termékek hibájára vezethető vissza. A probléma javítása először a Windows XP Service Pack 2 szervizcsomagban jelent meg.

További információ

Az alkalmi zárolásról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
296264 Alkalmi zárolás beállítása a Windows rendszerben
A fájl nyomkövetési adataiból kiderül, hogy a fájlt legalább kétszer nyitották meg, és hogy a rendszer nem megfelelően írt az írásvédett fájlleíróba. A probléma nyomkövetési adatai a következőhöz hasonlóan jelennek meg:
96 CLIENT SMB: C NT create & X, File = \newshare.xls SMB: Desired Access = 0x00020089 (Read Data,Read EA,Read Attributes) 
97 SERVER SMB: R NT create & X, FID = 0x5 SMB: Oplock Level = Batch

<az innen eltávolított tartalom azt mutatja, hogy az ügyfélprogram olvassa és zárolta a fájlt, de a fájl nincs lezárva>

450 CLIENT SMB: C NT create &amp; X, File = \newshare.xls SMB: Desired Access = 0x0002019F (Read/Write Data, Read/Write EA, Read/Write Attributes)

451 SERVER SMB: R NT create &amp; X, FID = 0xc007 SMB: Oplock Level = NONE

<az innen eltávolított tartalom azt mutatja, hogy az ügyfélprogram olvassa, zárolja, írja és kiüríti a fájlleíróhoz rendelt adatokat>

585 CLIENT SMB: C write &amp; X, FID = 0x5, Write 0xc00 at 0x00005000 PID = 0xFEFF TID = 0x1002 MID = 0x4400 UID = 0x0801 
586 SERVER SMB: R write &amp; X - NT error, System, Error, Code = (34) STATUS_ACCESS_DENIED
Megjegyzés: A 0xFEFF (keret: 585) feldolgozási azonosítója (PID) azt mutatja meg, hogy az ügyfélrendszer feldolgozása írásvédett fájlleírót használ. Nem tartalmaz arra vonatkozó adatot, hogy az ügyfélprogram adatot írt a lemezre.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 812937 - Utolsó ellenőrzés: 2008. december 1. - Verziószám: 5.5
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Professional x64 Edition
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Tablet PC Edition
Kulcsszavak: 
kberrmsg kbbug kbfix kbqfe kbenv kbwinxpsp2fix kbwinxppresp2fix kbautohotfix KB812937
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com