Kapcsolat-élettartam időkorlátja alapértelmezett értékének megadása az Internet Explorer programban

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 813827 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

Összefoglaló

A cikk azt ismerteti, hogy miként változtatható meg a HTTP kapcsolat-élettartam alapértelmezett értéke a Microsoft Internet Explorer programban.

Amikor az Internet Explorer életben tartási fejlécek használatával létesít állandó HTTP-kapcsolatot egy webkiszolgálóval, ahhoz a kezdeti kérelem fogadására szolgáló TCP/IP szoftvercsatornát használja mindaddig, amíg a szoftvercsatorna nincs egy percnél hosszabb ideig üresjáratban. Egy perc után az Internet Explorer alaphelyzetbe állítja a kapcsolatot, és a további kérelmek fogadására már új TCP/IP szoftvercsatornát használ. Bizonyos esetekben szükség lehet a HTTP kapcsolat-élettartam időkorlátjának megváltoztatására.

Ha az ügyfélböngészőben (Internet Explorer) és a webkiszolgálón eltérő időkorlát van beállítva, akkor az alacsonyabb érték lesz az érvényes. Ha például az ügyfél kétperces, a webkiszolgáló pedig egyperces időkorláttal rendelkezik, akkor egy perc lesz a maximális időkorlát. Akár az ügyfél, akár a kiszolgáló értéke lehet a korlátozó érték.

Alapértelmezés szerint az Internet Explorer egyperces
KeepAliveTimeout
(kapcsolatélettartam-időkorlát) értékkel és egy további kétperces időkorláttal
ServerInfoTimeout
(kiszolgálói időkorlát) rendelkezik. A két érték közül bármelyik okozhatja azt, hogy az Internet Explorer alaphelyzetbe állítja a szoftvercsatornát.

További információ

Fontos: Az alábbi szakasz, módszer vagy feladat a beállításjegyzék módosítását is magában foglaló lépéseket tartalmaz. A beállításjegyzék helytelen módosítása azonban komoly problémákat okozhat, Ezért ügyeljen az utasítások pontos betartására. A beállításjegyzékről a módosítása előtt célszerű biztonsági másolatot készíteni, hogy szükség esetén visszaállíthassa azt. A beállításjegyzék biztonsági mentéséről és visszaállításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
322756 A beállításjegyzék biztonsági mentése és visszaállítása Windows rendszerben


Ha olyan webes programot használ, amelynek az egy perces időkorlát letelte után is ugyanazon a TCP/IP szoftvercsatornán kell kommunikálnia az Internet Explorer programmal, akkor előfordulhat, hogy az Internet Explorer programban növelnie kell az állandó HTTP-kapcsolatok alapértelmezett időkorlátjának értékét. A növelés érdekében adja hozzá a
KeepAliveTimeout
duplaszóértéket az alábbi beállításkulcshoz, majd értékét (ezredmásodpercben megadva) állítsa be arra a kívánt időtartamra, amelynek el kell telnie, mielőtt az Internet Explorer alaphelyzetbe állítja az üresjáratban lévő kapcsolatokat:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\InternetSettings
Ehhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a regedit parancsot, majd kattintson az OK gombra.
 2. Keresse meg és jelölje ki az alábbi beállításkulcsot:
  HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\InternetSettings
 3. Mutasson a Szerkesztés menü Új pontjára, majd kattintson a Duplaszó parancsra.
 4. Type KeepAliveTimeout, and then press ENTER.
 5. Kattintson a Szerkesztés menü Módosítás parancsára.
 6. Írja be az időkorlát kívánt értékét ezredmásodpercben megadva, majd kattintson az OK gombra. Kétperces időkorlát meghatározásához a következő értéket adja meg: 120000.
 7. Indítsa újra az Internet Explorer böngészőt.
Ha a
KeepAliveTimeout
értékét 60000-nél (egy percnél) kevesebbre állítja be, az problémákat okozhat az állandó HTTP-kapcsolatot igénylő webkiszolgálókkal történő kommunikációban, melynek következtében „A lap nem jeleníthető meg” hibaüzenet jelenhet meg.

Ha a
KeepAliveTimeout
értékének 120000-nél (két percnél) nagyobbnak kell lennie, akkor létre kell hozni egy további beállításkulcsot, amelynek a
KeepAliveTimeout
kívánt értékével megegyező értékűnek kell lennie. Ez a beállításkulcs a
ServerInfoTimeout
duplaszó, ezredmásodpercben megadott értékkel. Helye megegyezik a
KeepAliveTimeout
bejegyzés helyével.

A
KeepAliveTimeout
értékének például három percre történő beállításához az alábbi beállításkulcsokat kell létrehozni:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\InternetSettings


KeepAliveTimeout duplaszóérték, 180000 (ezredmásodperc)
ServerInfoTimeout duplaszóérték, 180000 (ezredmásodperc)
Az Internet Explorer programban alapértelmezés szerint a HTTP 1.1 protokoll van engedélyezve, kivéve ha proxykiszolgálón keresztül történik a csatlakozás. Ha a HTTP 1.1 protokoll engedélyezve van, akkor a HTTP-kapcsolatok addig maradnak nyitva, amíg az alapértelmezés szerinti egy perc vagy a beállításjegyzékben található
KeepAliveTimeout
értékben meghatározott idő le nem telik. A HTTP 1.1 protokoll beállításai az Internet Explorer Internetbeállítások párbeszédpanelének Speciális lapján módosíthatók.
Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTELŰ” cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 813827 - Utolsó ellenőrzés: 2014. június 27. - Verziószám: 1.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Windows Internet Explorer 7
 • Microsoft Internet Explorer 6.0
 • Microsoft Internet Explorer 5.0
Kulcsszavak: 
kbinfo KB813827
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com