ID articol: 813926 - View products that this article applies to.
Măriți totul | Reduceți totul

În această pagină

REZUMAT

Articolul descrie diferențele dintre Windows XP Service Pack 1 (SP1) și Windows XP Service Pack 1a (SP1a). Actualizările Windows XP sunt distribuite în pachete service pack. Aveți posibilitatea să utilizați pachetele service pack pentru a menține Windows XP la curent, pentru a extinde și actualiza funcționalitatea computerului. La data de 9 septembrie 2002, Microsoft a lansat Windows XP SP1. La data de 3 februarie 2003, Microsoft a lansat SP1 din nou, ca SP1a.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE

Dacă nu executați Windows XP SP1, instalați SP1a pentru a vă asigura că dețineți cele mai noi actualizări de securitate și fiabilitate pentru Windows XP. Instalați orice actualizări de securitate și remedieri rapide potrivite care sunt deja lansate sau care vor fi lansate după SP1 pe computerele Windows XP pe care se execută SP1a. Windows Update va continua să ofere același set de actualizări pentru computerele Windows XP pe care se execută SP1 sau SP1a.

Pentru a stabili dacă executați Windows XP SP1, faceți clic cu butonul din dreapta pe Computerul meu, apoi faceți clic pe Proprietăți. Dacă se afișeaz㠄Service Pack 1” sub Sistem, înseamnă că se execută deja Windows XP SP1. Nu există niciun avantaj în instalarea SP1a în cazul în care executați deja Windows XP SP1. Microsoft nu recomandă să instalați SP1a dacă executați deja SP1.

Windows XP SP1a este la fel cu Windows XP SP1, cu excepția faptului că mașina virtuală Microsoft (VM) este eliminată din SP1a.

Modificări tehnice

 • Windows XP SP1a nu include și nu instalează mașina virtuală Windows, care furnizează suport pentru executarea programelor Java.

  Notă În cazul în care executați Windows XP sau Windows XP SP1 cu Microsoft VM, aveți posibilitatea să continuați actualizarea Microsoft VM prin utilizarea Windows Update. Dacă utilizați Windows XP fără Microsoft VM, nu aveți posibilitatea să instalați actualizări pentru Microsoft VM. De aceea, aceste actualizări nu sunt oferite când vizitați Windows Update. Microsoft nu mai furnizează descărcarea Microsoft VM pentru computere care nu îl au deja instalat. Pentru mai multe informații, vizitați următorul site Web Microsoft:
  http://www.microsoft.com/mscorp/java
  Pentru a determina dacă utilizați Microsoft VM, urmați acești pași:
  1. Faceți clic pe Start, apoi pe Executare.
  2. Tastați cmd, apoi faceți clic pe OK.
  3. În promptul de comandă, tastați jview, apoi apăsați ENTER.

   Dacă nu utilizați Microsoft VM, veți primi următorul mesaj de eroare:
   'jview' nu este recunoscută ca o comandă internă sau externă, ca program operațional sau fișier de comandă.
 • Când instalați Windows XP SP1a, se efectuează următoarele modificări în registry. Aceste modificări indică faptul că SP1a este instalat:
  • O valoare șir creată în următoarea cheie de registry, iar datele valorii setate la „a”:
   HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\SubVersionNumber
  • Datele valorii pentru valoarea șir
   Description
   din următoarea cheie de registry sunt actualizate pentru a include „SP1a”:
   HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Updates\Windows XP\SP1\Q324720
 • Titlul pentru intrarea Windows XP Service Pack 1 în instrumentul Adăugare sau eliminare programe din Panoul de control se modifică în „Windows XP Service Pack 1a”.

  Note
  • Aveți posibilitatea să utilizați această intrare pentru a elimina pachetul service pack. Aceasta este prezentă doar dacă alegeți să arhivați fișiere când instalați service pack.
  • Această intrare nu se actualizează dacă utilizați pachetul Microsoft Software Installer pentru a instala Windows XP SP1a.

Modificări de documentație

 • Titlul pentru Notele de lansare SP1a s-a modificat pentru a include „SP1a” în majoritatea limbilor. În alte locuri în care s-a utilizat „Service Pack 1”, textul nu s-a modificat.

  Notă Pe site-ul Microsoft Web, „Service Pack 1” poate fi utilizat în anumite cazuri pentru a vă referi la SP1 sau SP1a.
Nu există alte modificări sau remedieri incluse în această actualizare. Pentru informații suplimentare despre remedierile din SP1 și SP1a, și cum se obține SP1a, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a vedea articolul în Baza de cunoștințe Microsoft:
322389 Cum se obține cel mai recent Service pack pentru Windows XP

Proprietă?i

ID articol: 813926 - Ultima examinare: 6 octombrie 2006 - Revizie: 2.7
SE APLICĂ LA
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Service Pack 1a
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Service Pack 1a
Cuvinte cheie: 
kberrmsg kbhowto kbregistry kbenv KB813926

Trimite?i feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com