Sikertelen a fájlátvitel a digitális kameráról

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 814390 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

Ha PTP protokollt (Picture Transfer Protocol) használó eszközzel kapcsolatos műveletet hajt végre a Windows XP rendszerben, az alábbi jelenségeket tapasztalhatja:

1. jelenség:

Ha nagyszámú fájlt vagy egy nagyméretű fájlt kísérel meg egy PTP protokollt (Picture Transfer Protocol) használó eszközről, például egy Sony MemoryStick kártyáról a számítógépre másolni, akkor az alábbiakhoz hasonló hibaüzenet jelenhet meg:

1. hibaüzenet
A számítógép nem érzékeli a fényképezőgépet vagy a képolvasót. Ellenőrizze, hogy az eszköz be van-e kapcsolva, és helyesen van-e csatlakoztatva a számítógéphez.
2. hibaüzenet
Az adott kép másolása sikertelen volt. Ha át szeretné másolni a képet, kattintson az „Újra” gombra. A másolás leállításához kattintson a „Mégse” gombra.
Az Újra gombra kattintva a hibaüzenet újra megjelenik.

2. jelenség:

Ha egyetlen nagyméretű fájlt próbál másolni egy USB-csatlakozású, PTP-alapú fényképezőgépről a helyi merevlemezre a Windows Intézőben, a másolási ablak nagyjából 2 percre leáll. Ezután a másolási ablak eltűnik, a merevlemezen pedig egy 0 bájt méretű fájl jön létre.

3. jelenség:

Ha egyetlen nagyméretű fájlt próbál másolni egy USB-csatlakozású, PTP-alapú fényképezőgépről a helyi merevlemezre a Képolvasó és fényképezőgép varázslóval, a másolás azonnal leáll, és az alábbi hibaüzenet jelenik meg:
Képolvasó és fényképezőgép varázslója Az adott kép másolása sikertelen volt.
Ha át szeretné másolni a képet, kattintson az „Újra” gombra. A másolás leállításához kattintson a „Mégse” gombra.
Az Újra gombra kattintva a hibaüzenet újra megjelenik.

Oka

1. jelenség

Az 1. jelenség a Microsoft PTP-illesztőprogramjának alábbi korlátozásai miatt jelentkezik:
 • Egyszerre legfeljebb 2048 fájlt képes másolni a rendszer.
 • A fájlok mérete nem haladhatja meg a 210 megabájtot (MB).
2. jelenség

A 2. jelenség a PTP-illesztőprogram (ptpusd.dll) hibája miatt lép fel.

3. jelenség

A 3. jelenséget a Képolvasó és fényképezőgép varázsló hibája okozza.

A megoldás

1. jelenség

A hiba elhárításához telepítse a cikkben ismertetett gyorsjavítást.

2. és 3. jelenség

A PTP protokoll helyet csatlakoztassa USB-háttértároló osztályú eszközként a fényképezőgépet. Ezután már átmásolhatja a nagy fájlokat a Windows Intézővel.

Információ a szervizcsomagokról

Az 1. jelenség szakaszában ismertetett probléma megoldásához szerezze be a Microsoft Windows XP legújabb szervizcsomagját. A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikke:
322389 A Windows XP rendszer legújabb szervizcsomagjának beszerzése

Gyorsjavítási információk

A Microsoft közzétett egy támogatott gyorsjavítást, de az csak a jelen cikkben ismertetett probléma megoldására alkalmas. Csak olyan rendszereken telepítse, amelyeken az adott probléma jelentkezik. A gyorsjavítás további tesztelésen mehet keresztül, ezért a Microsoft azt javasolja, hogy amennyiben a probléma nem érinti súlyosan, várja meg a következő szoftverfrissítést, amely tartalmazni fogja ezt a gyorsjavítást.

Amennyiben a gyorsjavítás letölthető, a Tudásbázis jelen cikke tetején megtalálható egy, a letölthető gyorsjavításról tájékoztató bekezdés. Ha a bekezdés nem jelenik meg, a gyorsjavítás beszerzéséhez forduljon a Microsoft ügyfél- és támogatási szolgálatához.

Megjegyzés: További problémák esetén, vagy ha hibaelhárításra van szükség, előfordulhat, hogy létre kell hoznia egy külön szolgáltatásigénylést. A szokásos támogatási díjak terhelik a tanácsadó szolgálatnak feltett további kérdéseket, amennyiben azok nem kapcsolatosak a szóban forgó gyorsjavítással. A Microsoft ügyfél- és támogatási szolgálata telefonszámainak teljes listájáért vagy a külön szolgáltatásigénylések létrehozásával kapcsolatos információkért keresse fel a Microsoft alábbi webhelyét:
http://support.microsoft.com/contactus/?ws=support
Megjegyzés: A letölthető gyorsjavítással foglalkozó részben a gyorsjavítás összes nyelvváltozatát megtalálja. Ha a keresett nyelv nem található a felsoroltak között, a gyorsjavítás azon a nyelven nem érhető el.
A gyorsjavítás angol nyelvű változata a következő táblázatban található fájlattribútumokkal (vagy újabbakkal) rendelkezik. A fájlok dátuma és időpontja egyezményes világidő (UTC) szerint van megadva. A fájlinformációk megtekintése során a dátumok és időpontok helyi időre konvertálódnak. A helyi idő és az egyezményes világidő közötti különbségről a Vezérlőpultról elérhető Dátum és idő párbeszédpanel Időzóna lapján tájékozódhat.
Dátum    Időpont  Verziószám   Méret  Fájlnév   Szervizcsomag 
-----------------------------------------------------------------------
2003.12.03. 13:06   5.1.2600.112  148 992 Ptpusd.dll 1 
2003.12.03. 12:01   5.1.2600.1179 151 040 Ptpusd.dll 2

Állapot

A Microsoft megerősítette, hogy a cikkben tárgyalt jelenség az érintett termékek hibájára vezethető vissza. A probléma első javítása a Windows XP Service Pack 2 szervizcsomagban jelent meg.

További információ

A cikkben említett, külső gyártóktól származó termékek a Microsofttól független gyártók termékei, amelyek teljesítményére és megbízhatóságára a Microsoft sem törvényi, sem másféle garanciát nem vállal.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 814390 - Utolsó ellenőrzés: 2008. december 1. - Verziószám: 5.2
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Kulcsszavak: 
kbbug kbfix kbqfe kbwinxpsp2fix kbwinxppresp2fix kbautohotfix KB814390
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com