Sammansatta USB-enheter utan sekventiellt numrerade gränssnitt fungerar inte i Windows XP

Artikelöversättning Artikelöversättning
Artikel-id: 814560 - Visa produkter som artikeln gäller.
Visa alla | Dölj alla

Symptom

En enhet med mer än en gränssnittsbeskrivning kallas en sammansatt USB-enhet. Varje gränssnitt i en sammansatt USB-enhet är numrerat. När du ansluter en sammansatt USB-enhet utan sekventiellt numrerade gränssnitt till en dator med Microsoft Windows XP startar inte den sammansatta USB-enheten.

Orsak

Det här problemet beror på att en ny drivrutin för sammansatta USB-enheter som ingår i Windows XP förutsätter att alla sammansatta USB-enheter har sekventiellt numrerade gränssnitt.

Om gränssnitten inte är sekventiellt numrerade hittar drivrutinen (Usbccgp.sys) inte alla gränssnitt när drivrutinen väljer en initial konfiguration för enheten. Den initiala konfigurationen fungerar inte när den överförs till USB-drivrutinsstacken, eftersom vissa gränssnitt saknas i konfigurationsbegäran. Skillnaden i listan med gränssnitt medför att drivrutinen Usbccgp.sys inte startar enheten.

Lösning

En snabbkorrigering som stöds är tillgänglig från Microsoft. Den är emellertid endast avsedd att åtgärda det problem som beskrivs i artikeln. Använd den bara på datorer där detta problem uppstår. Snabbkorrigeringen kan komma att testas igen. Om ditt arbete inte störs alltför mycket av detta problem, rekommenderar vi att du väntar på nästa programuppdatering som innehåller den här snabbkorrigeringen.

Om snabbkorrigeringen är tillgänglig för hämtning anges detta högst upp i denna artikel. Annars kontaktar du Microsoft Support för att få snabbkorrigeringen.

Obs! Om det uppstår ytterligare problem eller krävs felsökning, måste du kanske skapa en särskild serviceförfrågan. Normala supportavgifter tas ut för ytterligare supportfrågor och problem som inte gäller den aktuella snabbkorrigeringen. En fullständig lista över telefonnummer till Microsoft Support finns på följande Microsoft-webbplats:
http://support.microsoft.com/contactus/?ws=support
Obs! Samtliga språk som snabbkorrigeringen är tillgänglig för visas i en lista. Om ditt språk inte finns med i listan beror det på att ingen snabbkorrigering är tillgänglig för språket.

Den engelska versionen av den här snabbkorrigeringen har filattributen som visas i följande tabell (eller senare). Datum och tider för dessa filer anges i UTC-tid (Coordinated Universal Time). Innan du läser filinformationen konverteras den till lokal tid. Du kan se skillnaden mellan UTC-tid och lokal tid på fliken Tidszon i verktyget Datum och tid på Kontrollpanelen.
Datum     Tid   Version    Storlek   Filnamn   Plattform
---------------------------------------------------------------------------
24-feb-2003  14:03  5.1.2600.111  24 960  usbccgp.sys  Windows XP
21-feb-2003  18:57  5.1.2600.1172 28 160  usbccgp.sys  Windows XP SP1

Status

Microsoft har bekräftat att detta är ett problem i Microsoft-produkterna som nämns i avsnittet "Gäller" i den här artikeln.

Egenskaper

Artikel-id: 814560 - Senaste granskning: den 23 december 2008 - Revision: 4.2
Informationen i denna artikel gäller:
 • Microsoft Windows XP Professional Edition
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Home Edition SP1
 • Microsoft Windows XP Home Edition SP1a
 • Microsoft Windows XP Professional SP1
 • Microsoft Windows XP Professional SP1a
Nyckelord: 
kbautohotfix kbhotfixserver kbqfe kbqfe kbwinxpsp2fix kbwinxppresp2fix kbfix kbbug kbprb kbusb KB814560

Ge feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com