A Windows Server 2003 operációs rendszer Távoli asztal felügyeleti célokra szolgáltatásának engedélyezése és konfigurálása

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 814590 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
A cikk Microsoft Windows 2000 rendszerre vonatkozó változata a Tudásbázis következő cikke: 306624.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

TARTALOMJEGYZÉK

ÖSSZEFOGLALÁS

A cikk részletes útmutatót ad a Microsoft Windows Server 2003 operációs rendszer Távoli asztal felügyeleti célokra szolgáltatásának engedélyezéséhez és konfigurációjához.

A Windows Server 2003 Terminálszolgáltatások két összetevővel rendelkezik:
 • Távoli asztal felügyeleti célokra

  A Távoli asztal felügyeleti célokra szolgáltatás segítségével a rendszergazda távolról felügyelheti a Microsoft Windows 2000- és Windows Server 2003-alapú kiszolgálókat bármely Terminálszolgáltatások ügyféllel. Bemutatók és csoportmunka céljából két rendszergazda közös munkamenetben is dolgozhat. A rendszergazda ezenkívül a kiszolgáló valódi konzoljához is csatlakozhat távolról a -console parancs használatával.

  A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikke:
  278845 Csatlakozás konzolmunkamenethez és árnyékmunkamenet létrehozása a Windows Server 2003 terminálszolgáltatásával (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
  Megjegyzések:
  • A Távoli asztal felügyeleti célokra szolgáltatás használatához nem szükséges a terminálkiszolgáló ügyfél-hozzáférési licence. A kiszolgálóhoz azonban csak a Rendszergazdák csoport tagjai férhetnek hozzá.
  • A Távoli asztal felügyeleti célokra szolgáltatás alapértelmezésben a Windows Server 2003 telepítésével együtt telepítésre kerül. A Távoli asztal felügyeleti célokra szolgáltatás azonban biztonsági megfontolásokból le van tiltva.
 • Terminálkiszolgáló

  A terminálkiszolgáló több távoli ügyfél egyidejű hozzáférését teszi lehetővé a kiszolgálón futó Windows-alapú programokhoz. Ez a terminálkiszolgáló szokásos felhasználása.

  A terminálkiszolgáló mód használata esetén a kiszolgálóval kettőnél több kapcsolat is létesíthető nem rendszergazda felhasználók által. Ezen mód használata esetén a Terminálszolgáltatások licencelése szolgáltatás bármely tagkiszolgálón telepíthető. Minden olyan terminálkiszolgálón be kell azonban állítani egy elsődleges licenckiszolgálót, amelynek nem tartományvezérlő tartományi licenckiszolgálókkal kell kommunikálnia. A rendszer automatikusan megtalálja azon vállalati szintű tartományi licenckiszolgálókat, melyek nem tartományvezérlők.

  Az elsődleges licenckiszolgáló konfigurálásáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
  279561 A licenckiszolgáló keresési folyamatának felülbírálása a Windows Server 2003 Terminal Services rendszerben
  301932 A terminálszolgáltatás-licencelési szolgáltatások felderítési mechanizmusa (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
  239107 A Windows 2000 rendszer Terminálszolgáltatások modulja elsődleges licenckiszolgálójának beállítása (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
  A terminálszolgáltatások licenceléséről a Microsoft következő webhelyén tájékozódhat:
  http://www.microsoft.com/windowsserver2003/technologies/terminalservices/default.mspx
A Windows Server 2003 Terminálszolgáltatások engedélyezése előtt tekintse át a következő fogalmakat:
 • kiszolgáló
  A kiszolgáló az a számítógép, amelyen a számítási erőforrások legtöbbje található. A kiszolgáló a Terminálszolgáltatások hálózati környezetének része. A kiszolgáló fogadja és dolgozza fel az ügyfélgépen történő billentyűleütéseket és egérmozgásokat. A kiszolgálón futó, az ügyfélgépen egy ablakban megjelenő asztalt és programokat a kiszolgáló jeleníti meg.
 • üzenetváltás
  Az üzenetváltás a kiszolgáló és az ügyfelek között a Remote Desktop Protocol (RDP) 5.2 használatával történő kommunikáció. Az RDP egy alkalmazási szintű, a TCP/IP-re épülő protokoll.
 • ügyfél
  A kiszolgálón futó távoli asztal az ügyfélszámítógépen egy ablakban jelenik meg. Amikor az ügyfélgépen programot indít el, előfordulhat, hogy az valójában a kiszolgálón fut. A Távoli asztali kapcsolat neve a Windows 2000 operációs rendszerben: Terminálszolgáltatások ügyfele. A Távoli asztali kapcsolat az RDP 5.2 legújabb fejlesztéseit felhasználva jelentős előnyöket biztosít a korábbi verziókhoz képest. A Távoli asztali kapcsolat a terminálszolgáltatások korábbi verzióihoz való kapcsolódást is lehetővé teszi.


A Távoli asztal felügyeleti célokra szolgáltatás engedélyezése

A Távoli asztal felügyeleti célokra szolgáltatás alapértelmezésben le van tiltva. Engedélyezésének lépései:
 1. Kattintson a Start menü Vezérlőpult parancsára, majd kattintson duplán a Rendszer ikonra.
 2. Kattintson a Távoli használat fülre, majd jelölje be a Távolról is kapcsolódhatnak a felhasználók ehhez a számítógéphez jelölőnégyzetet, és kattintson az OK gombra.

  Megjegyzés: A Távoli asztal felügyeleti célokra szolgáltatás használatához nem szükséges a terminálkiszolgáló ügyfél-hozzáférési licence. Azon a terminálkiszolgálón, melyen a Távoli asztal felügyeleti célokra szolgáltatás engedélyezve van, két egyidejű kapcsolat létrehozása automatikusan engedélyezett.

A munkamenet titkosítási szintjének megváltoztatása

A terminálszolgáltatás munkamenetek titkosítási szintje alapértelmezésben Ügyfél-kompatibilis értékű, a legmagasabb titkosítási szintet állítva be ezzel, amit az ügyfél még támogat. A lehetséges egyéb beállítások:
 • Magas - Ez a beállítás kétirányú biztonságot nyújt 128 bites titkosítással.
 • Alacsony - Ez a beállítás 56 bites titkosítást használ.
 • FIPS-kompatibilis - Minden adat a Federal Information Processing Standard 140-1 érvényesített módszereivel kerül titkosításra.
Minden szint szabványos RSA RC4 titkosítást használ.

A titkosítási szint módosításának lépései:
 1. Kattintson a Start gombra, mutasson a Minden program pontra, mutasson a Felügyeleti eszközök pontra és kattintson a Terminálszolgáltatások konfigurációja parancsra.
 2. Kattintson a bal oldali ablaktáblában található Kapcsolatok elemre.
 3. A jobb oldali ablaktáblában kattintson a jobb gombbal az RDP-tcp elemre, és kattintson a Tulajdonságok parancsra.
 4. Kattintson az Általános fülre, a Titkosítás listában válassza ki a kívánt titkosítási szintet, majd kattintson az OK gombra.


Hibaelhárítás

Ha a terminálszolgáltatások nem az elvárásnak megfelelően működnek, vizsgálja meg az IP-címet. Érvénytelen IP-cím megadása esetén problémák léphetnek fel. Ha a program nem a várakozásoknak megfelelően fut, tanulmányozza az alábbi lehetséges problémákat:
 • A fájlokat vagy DLL fájlokat zároló programok hibásan futhatnak. A probléma akkor léphet fel, ha egyszerre egynél több felhasználó kísérli meg ugyanazon program használatát.
 • A számítógép nevét vagy IP-címét azonosítási célokra felhasználó programok hibásan működhetnek. A probléma akkor jelentkezik, ha egyszerre egynél több felhasználó futtatja a programot ugyanazon számítógépnév vagy IP-cím használatával.

HIVATKOZÁSOK

A Windows Server 2003 terminálszolgáltatásokról a Súgó és támogatás ablakban a „terminálszolgáltatások” kifejezésre keresve tájékozódhat.

Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTELŰ” cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 814590 - Utolsó ellenőrzés: 2014. június 27. - Verziószám: 1.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Standard Edition (32-bit x86)
Kulcsszavak: 
kbhowtomaster kbinfo KB814590
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com