A Shutdown.exe parancshoz az AT kapcsolót megadva nem ütemezhető a Windows XP-alapú számítógépek leállítása és újraindítása

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 814761 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

Ha az at parancs és a Shutdown.exe program használatával ütemezi a Windows XP-alapú számítógép leállítását vagy újraindítását, a számítógép nem áll le vagy indul újra a várt módon. Az ütemezett leállítási feladat indulásakor a következő üzenet jelenhet meg a parancssor ablakban:
A művelet sikeresen befejeződött.
Az ügyfélnek nincs meg a szükséges joga.

Oka

A probléma oka, hogy az at paranccsal ütemezett feladatok alapértelmezésben a Helyi rendszer fiók alatt futnak. A Shutdown.exe bizonyos jogok engedélyezését kísérli meg a leállítási művelet végrehajtása előtt. A Helyi rendszer fiók az egyik ilyen, a Shutdown.exe által engedélyezni próbált jogosultsággal nem rendelkezik, így a művelet sikertelen lesz.

A megoldás

Információ a szervizcsomagról

A probléma megoldásához szerezze be a Microsoft Windows XP legfrissebb szervizcsomagját. A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikke:
322389 A Windows XP rendszer legújabb szervizcsomagjának beszerzése

Gyorsjavítási információk

A Microsoft közzétett egy támogatott gyorsjavítást, de az csak a jelen cikkben ismertetett probléma megoldására alkalmas. Csak olyan rendszereken telepítse, amelyeken az adott probléma jelentkezik. A gyorsjavítás további tesztelésen mehet keresztül, ezért a Microsoft azt javasolja, hogy amennyiben a probléma nem érinti súlyosan, várja meg a következő szoftverfrissítést, amely tartalmazni fogja ezt a gyorsjavítást.

Amennyiben a gyorsjavítás letölthető, a Tudásbázis jelen cikke tetején megtalálható egy, a letölthető gyorsjavításról tájékoztató bekezdés. Ha a bekezdés nem jelenik meg, a gyorsjavítás beszerzéséhez forduljon a Microsoft ügyfél- és támogatási szolgálatához.

Megjegyzés: További problémák esetén, vagy ha hibaelhárításra van szükség, előfordulhat, hogy létre kell hoznia egy külön szolgáltatásigénylést. A szokásos támogatási díjak terhelik a tanácsadó szolgálatnak feltett további kérdéseket, amennyiben azok nem kapcsolatosak a szóban forgó gyorsjavítással. A Microsoft ügyfél- és támogatási szolgálata telefonszámainak teljes listájáért vagy a külön szolgáltatásigénylések létrehozásával kapcsolatos információkért keresse fel a Microsoft alábbi webhelyét:
http://support.microsoft.com/contactus/?ws=support
Megjegyzés: A letölthető gyorsjavítással foglalkozó részben a gyorsjavítás összes nyelvváltozatát megtalálja. Ha a keresett nyelv nem található a felsoroltak között, a gyorsjavítás azon a nyelven nem érhető el. A javítás globális verziójában található fájlok a következő táblázatban ismertetett (vagy azoknál újabb) fájlattribútumokkal rendelkeznek. A fájlok dátuma és időpontja egyezményes idő (UTC) szerint van megadva. A fájlinformációk megtekintése során ezek helyi időre konvertálódnak. A helyi idő és az egyezményes világidő közötti különbségről a Vezérlőpultról elérhető Dátum és idő párbeszédpanel Időzóna lapján tájékozódhat.
Dátum       Idő  Verzió      Méret Fájlnév
--------------------------------------------------------------
2003. február 18. 17:04 5.1.2600.1170  17 920 Shutdown.exe

				

Kerülő megoldás

Kerülő megoldásként a Feladatütemező használatával ütemezze a számítógépet az adott időpontban való leállásra illetve újraindulásra. Ennek lépései:
 1. Kattintson a Start menü Vezérlőpult parancsára.
 2. Válassza a Teljesítmény és karbantartás lehetőséget, majd kattintson az Ütemezett feladatok ikonra.
 3. Kattintson duplán az Ütemezett feladat hozzáadása elemre. Elindul az Ütemezett feladatok varázsló.
 4. Kattintson a Tovább gombra.
 5. A Kattintson arra a programra, amelyet ütemezni szeretne területen kattintson a Tallózás gombra.
 6. A Válassza ki az ütemezendő programot párbeszédpanelben keresse meg a %SystemRoot%\System32 mappát, majd keresse meg és jelölje ki a Shutdown.exe fájlt, és kattintson a Megnyitás gombra.
 7. A Feladat végrehajtása területen adja meg a feladat nevét és hogy milyen gyakran kívánja futtatni, majd kattintson a Tovább gombra.
 8. Az Adja meg a feladat indításának időpontját és napját területen adja meg a feladat indítási időpontját és dátumát, majd kattintson a Tovább gombra.
 9. Írja be feladat futtatásához használni kívánt felhasználói nevet és jelszót, majd kattintson a Tovább gombra.
 10. Jelölje be Az elem speciális beállításainak megnyitása, amikor a Befejezés gombra kattintok jelölőnégyzetet, majd kattintson a Befejezés gombra.
 11. Kattintson a Feladat fülre.
 12. A Futtatás mezőben adjon meg a Shutdown.exe futtatásához esetlegesen használni kívánt további kapcsolókat.
 13. Kattintson az OK gombra.
A másik lehetőség az at parancs által használt fiók módosítása a következőképpen:
 1. Nyissa meg az Ütemezett feladatok mappát a „Kerülő megoldás” szakaszban leírtak szerint.
 2. Kattintson a Speciális menü AT szolgáltatásfiók parancsára.
 3. Írja be a szükséges fiók nevét és jelszavát, majd kattintson az OK gombra.
Megjegyzések:
 • A módosítás nem csak a Shutdown.exe programra, hanem minden, az at paranccsal ütemezett feladatra hatással lesz.
 • A használt fióknak SeRemoteShutdownPrivilege jogosultsággal kell rendelkeznie a helyi rendszeren.

Állapot

A Microsoft megerősítette, hogy a cikkben tárgyalt jelenség az érintett termékek hibájára vezethető vissza. A probléma első javítása a Windows XP Service Pack 2 szervizcsomagban jelent meg.

További információ

A shutdown paranccsal kapcsolatos további tájékoztatásért írja be a shutdown /? parancsot a parancssorba, majd nyomja meg az ENTER billentyűt.

Az at paranccsal kapcsolatos további tájékoztatásért írja be az at /? parancsot a parancssorba, majd nyomja meg az ENTER billentyűt.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 814761 - Utolsó ellenőrzés: 2008. december 1. - Verziószám: 5.6
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Professional SP1
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Home Edition SP1
Kulcsszavak: 
kbbug kbfix kbqfe kbwinxpsp2fix kbwinxppresp2fix kbautohotfix KB814761
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com