Toepassing kan bepaalde domeinnamen niet ophalen

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 815768 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Symptomen

Een toepassing, zoals Microsoft Internet Explorer, kan geen domeinnamen ophalen van bepaalde DNS-servers (Domain Name System). Hierdoor krijgt u geen toegang tot bepaalde websites. U ziet bijvoorbeeld het volgende foutbericht in Internet Explorer wanneer u toegang probeert te krijgen tot een website:
De pagina kan niet worden weergegeven
De pagina waarnaar u zoekt, is momenteel niet beschikbaar. Er zijn mogelijk technische problemen met de website of u dient mogelijk uw browserinstellingen aan te passen.
Kan de server niet vinden of DNS-fout

Oorzaak

Dit probleem doet zich voor als de toepassing zoekt naar een niet-'A'-record op de DNS-server en de server een gemachtigde reactie NXDOMAIN of NAME_ERROR (reactiecode 3) verzendt, terwijl er wel een 'A'-record (of Internet Protocol versie 4-host) voor de opgevraagde naam op die DNS-server bestaat. NXDOMAIN of NAME_ERROR in de reactie geeft aan dat er geen records voor die naam aanwezig zijn. Microsoft heeft bemerkt dat bepaalde DNS-serversoftware geen 'AAAA'-records (Internet Protocol versie 6) ondersteunt en onjuist reageert met NXDOMAIN, terwijl er voor de site wel een 'A'-record bestaat.

Dit probleem kan bijvoorbeeld optreden als een Windows-clientcomputer waarop IPv6 wordt uitgevoerd, toegang probeert te krijgen tot een website. De Windows-client wil de hostnaam ophalen (zoals www.example.com) voor toepassingen die zowel IPv6 als IPv4 ondersteunen. Hiertoe zoekt de Windows-client naar zowel 'AAAA'- als 'A'-records, tenzij de toepassing een specificatie van het te gebruiken protocol bevat. Als de DNS-server hierop reageert met NXDOMAIN of NAME_ERROR, stuurt Windows deze reactie door naar toepassingen, zoals Internet Explorer. Daarom kan de toepassing de hostnaam niet ophalen en krijgt de toepassing geen toegang tot de site. Op Windows-clients wordt deze negatieve reactie bovendien naar de cache geschreven. Totdat de clientcache wordt leeggemaakt, mislukken hierdoor alle volgende pogingen om deze naam op te halen.

Belangrijk Als de negatieve reacties op de query van de Windows IPv6-client worden geschreven naar de cache op de DNS-server uit het voorbeeld hierboven, kunnen ook andere clientcomputers de naam van de DNS-server niet ophalen als daarop dezelfde DNS-servercache wordt gebruikt. Dit probleem doet zich voor ongeacht het type query en ongeacht of IPv6 of IPv4 op de clientcomputers wordt uitgevoerd.

Oplossing

U kunt dit probleem oplossen door contact op te nemen met de beheerder van de site waar zich het probleem voordoet.

De DNS-beheerder van de site moet voor een oplossing van het probleem contact opnemen met de fabrikant van het desbetreffende DNS-product. Een oplossing kan een upgrade van het DNS-serverproduct zijn, of een andere configuratie van de DNS-server of -servers.

Meer informatie

Zoals vermeld in sectie 6.2.4 van RFC 1034 (zie 'Verwijzingen'), mag de DNS-server, als er 'A'-records op de DNS-server zijn geplaatst, geen NXDOMAIN- of NAME_ERROR-reactie retourneren als u zoekt naar 'AAAA'-records (of elke niet-'A'-record). In plaats daarvan moet de DNS-server NODATA of geen fout (RCODE 0) en een lege antwoordsectie retourneren als een 'AAAA'-naamquery niet wordt herkend.

Referenties

Als u meer informatie wilt over het IPv6-protocol voor Microsoft Windows XP en Windows Server 2003, bezoekt u de volgende Microsoft-website:
http://www.microsoft.com/windowsserver2003/technologies/ipv6/default.mspx
Op de volgende websites vindt u meer informatie over DNS:
RFC 1034 Domain Names - Concepts and Facilities
http://www.rfc-editor.org/rfc/rfc1034.txt

RFC 2308 Negative Caching of DNS Queries (DNS NCACHE)
http://www.rfc-editor.org/rfc/rfc2308.txt

RFC 1035 Domain Names - Implementation and Specification
http://www.rfc-editor.org/rfc/rfc1035.txt
Microsoft verstrekt deze contactinformatie om u te helpen bij het aanvragen van technische ondersteuning. Deze contactinformatie kan zonder aankondiging worden gewijzigd. Microsoft kan derhalve niet instaan voor de juistheid van deze contactinformatie.

De niet-Microsoft-producten die in dit artikel worden vermeld, worden vervaardigd door fabrikanten die geheel onafhankelijk zijn van Microsoft. Microsoft verleent dan ook geen enkele garantie, impliciet noch anderszins, omtrent de prestaties of de betrouwbaarheid van deze producten.

Eigenschappen

Artikel ID: 815768 - Laatste beoordeling: maandag 3 december 2007 - Wijziging: 7.5
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Microsoft Windows Server 2003, 64-Bit Datacenter Edition
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise x64 Edition
 • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Standard Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Web Edition
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Media Center Edition
 • Microsoft Windows XP Tablet PC Edition
 • Microsoft Windows XP Professional x64 Edition
 • Microsoft Windows® 2000 Server
 • Microsoft Windows 2000 Advanced Server
 • Microsoft Windows 2000 Datacenter Server
 • Microsoft Windows 2000 Professional Edition
 • Microsoft Windows 98 Standard Edition
 • Microsoft Windows 98 Tweede editie
 • Microsoft Windows Millennium Edition
 • Microsoft Windows NT Server 4.0 Standard Edition
 • Microsoft Windows NT Workstation 4.0 Developer Edition
 • Microsoft Windows Small Business Server 2003 Standard Edition
 • Microsoft Windows Small Business Server 2003 Premium Edition
Trefwoorden: 
kbprb KB815768

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com