Systeemservices worden beëindigd, Server trager of er treden toegangsfouten op wanneer u een programma of Script genereren en gebeurtenissen controleren

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 816213 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Symptomen

Wanneer u een aangepast programma of een Microsoft Visual Basic-script dat gebruikmaakt van Windows Management Instrumentation (WMI) te genereren en controleren van gebeurtenissen kan een geheugenlek weergegeven op de computer is waarop het programma of het script. U kunt in Windows Taakbeheer Zie het geheugenlek door controle van het proces service host (Svchost.exe) voor Windows Management.

Het geheugenlek zal uiteindelijk system services stoppen, vertragen de prestaties van de server en kan leiden tot toegangsfouten (0xC0000005).

Oorzaak

Dit probleem treedt op omdat WMI event-objecten niet vrij nadat ze zijn verzonden halfsynchrone clients of andere WMI-consumenten. Wanneer de gebeurtenis registratie synchroon of halfsynchroon is, worden gebeurtenissen opgeslagen in de WMI-service. Het geheugen wordt gebruikt door het gebeurtenisobject niet vrijgegeven voordat de consument niet geregistreerd is.

Oplossing

Een ondersteunde hotfix is beschikbaar bij Microsoft. Deze hotfix is echter bedoeld om alleen het probleem dat in dit artikel wordt beschreven. Deze hotfix alleen uit op systemen waarop dit specifieke probleem zich voordoet. Deze hotfix moet wellicht extra worden getest. Als u geen ernstige problemen ondervindt, is het daarom raadzaam te wachten op de volgende update waarin deze hotfix is opgenomen.

Als u de hotfix downloaden, is er een sectie 'Hotfix downloaden beschikbaar' aan het begin van dit Knowledge Base-artikel. Als deze sectie niet wordt weergegeven, contact op met Microsoft Customer Service and Support om de hotfix te verkrijgen.

OpmerkingAls er nog andere problemen optreden of als er oplossingen vereist is, moet u mogelijk een afzonderlijk serviceverzoek indienen. De normale ondersteuningskosten gelden voor extra ondersteuningsvragen die niet in aanmerking voor deze specifieke hotfix komen. Bezoek de volgende Microsoft-website voor een volledige lijst met telefoonnummers van Microsoft Customer Service and Support of een afzonderlijk serviceverzoek maken:
http://support.Microsoft.com/contactus/?ws=support
OpmerkingHet formulier 'Hotfix gedownload' geeft de talen waarvoor de hotfix beschikbaar is. Als uw taal niet wordt weergegeven, is omdat een hotfix voor die taal beschikbaar.

De algemene versie van deze correctie heeft de bestandskenmerken (of hoger) die in de volgende tabel worden weergegeven. De datums en tijden voor deze bestanden worden weergegeven in coordinated universal time (UTC). Wanneer u de bestandsinformatie weergeeft, wordt deze naar lokale tijd geconverteerd. Het verschil tussen UTC en lokale tijd, gebruikt u deTijdzonetabblad in het onderdeel Datum en tijd in het Configuratiescherm.
  Date     Time  Version      Size  File name
  --------------------------------------------------------------
  25-Apr-2003 09:41 5.1.2600.1214   480,256 Wbemcore.dll

Workaround

Dit probleem omzeilen door asynchrone API consumenten te gebruiken in plaats van synchrone of halfsynchrone consumenten in het aangepaste script of programma.

Meer informatie

Hoewel dit geen werkelijke geheugenlek kan dit probleem resulteren in dezelfde symptomen als een geheugenlek halfsynchrone WMI consumenten die veel gebeurtenissen ontvangen en die gedurende lange perioden worden uitgevoerd.

Status

Microsoft heeft bevestigd dat dit probleem in de Microsoft-producten die worden vermeld aan het begin van dit artikel is.

Eigenschappen

Artikel ID: 816213 - Laatste beoordeling: donderdag 3 maart 2011 - Wijziging: 2.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
Trefwoorden: 
kbautohotfix kbhotfixserver kbperformance kbinterop kbmisctools kbqfe kbfix kbmt KB816213 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door de vertaalmachine software van Microsoft in plaats van door een professionele vertaler. Microsoft biedt u professioneel vertaalde artikelen en artikelen vertaald door de vertaalmachine, zodat u toegang heeft tot al onze knowledge base artikelen in uw eigen taal. Artikelen vertaald door de vertaalmachine zijn niet altijd perfect vertaald. Deze artikelen kunnen fouten bevatten in de vocabulaire, zinsopbouw en grammatica en kunnen lijken op hoe een anderstalige de taal spreekt en schrijft. Microsoft is niet verantwoordelijk voor onnauwkeurigheden, fouten en schade ontstaan door een incorrecte vertaling van de content of het gebruik ervan door onze klanten. Microsoft past continue de kwaliteit van de vertaalmachine software aan door deze te updaten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende:816213

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com