Webhely elindításakor a következő hibaüzenet jelenik meg: „Váratlan hiba (0x8ffe2740) történt”

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 816944 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

Összefoglaló

Ha az Internet Information Services kezelőjével (IIS-kezelő) kísérli meg egy webhely elindítását, akkor a webhely nem indul el, és a következő hibaüzenet jelenhet meg:
Váratlan hiba (0x8ffe2740) történt

Oka

A jelenség akkor fordulhat elő, ha a rendszerben portütközés van. Az alapértelmezés szerint az IIS szolgáltatás a 80-as portot használja a HTTP alapú kommunikációra. Ha egy másik olyan alkalmazás is fut, amely ugyanazon az IP-címen szintén a 80-as portot használja, akkor az IIS-kezelővel végzett webhely-indítási kísérletkor megjelenhet a hibaüzenet.

A megoldás

A probléma kiküszöböléséhez hajtsa végre az alábbi műveletek valamelyikét:
  • Az IIS-kezelőben állítsa át a webhely portkötéseit a 80-astól eltérő portra.
  • Állítsa le a 80-as portot használó másik alkalmazást, majd indítsa el a webhelyet az IIS-kezelőből.

További információ

A cikkben említett, harmadik féltől származó termékek a Microsofttól független gyártók termékei, melyek teljesítményére és megbízhatóságára a Microsoft sem törvényi, sem másféle garanciát nem vállal.

Külső cégek által készített segédprogramok (például TCPView vagy FPort) segítségével megállapító, hogy mely alkalmazás használja a 80-as portot.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 816944 - Utolsó ellenőrzés: 2006. március 13. - Verziószám: 1.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Internet Information Services version 5.1
Kulcsszavak: 
kbprb KB816944
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.
Már nem támogatott termékekre vonatkozó Tudásbázis-tartalom – Felelősséget kizáró nyilatkozat
Ez a cikk a Microsoft által már nem támogatott termékekre vonatkozik, ezért a továbbiakban tartalma már nem frissül, jelenlegi állapotában lesz elérhető.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com