"No Valid System Partitions Were Found" Error Message When You Use WinPE to Install Windows

Article translations Article translations
Article ID: 817577 - View products that this article applies to.
Expand all | Collapse all

SYMPTOMS

When you try to use the Microsoft Windows Preinstallation Environment (WinPE) feature and the Diskpart tool to deploy a Windows Server 2003 image, you receive the following error message when you run the Winnt32.exe command to start Setup:
No valid system partitions were found. Setup is unable to continue.

CAUSE

This issue may occur if you used Diskpart before you run Winnt32.exe to create partitions.

RESOLUTION

To resolve this issue, edit your installation scripts or batch files to prepare the installation hard disk. To do this, add the following entry to the Winnt32.exe command in your script
/syspart:X:
where X: is the drive letter of the hard disk that you want to install Windows on. Note that a colon must appear after the drive letter.

Properties

Article ID: 817577 - Last Review: December 3, 2007 - Revision: 4.5
APPLIES TO
  • Microsoft Windows Server 2003, Datacenter Edition (32-bit x86)
  • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition (32-bit x86)
  • Microsoft Windows Server 2003, Standard Edition (32-bit x86)
  • Microsoft Windows Server 2003, Web Edition
  • Microsoft Windows Small Business Server 2003 Premium Edition
  • Microsoft Windows Small Business Server 2003 Standard Edition
Keywords: 
kberrmsg kbprb KB817577

Give Feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com