Pienennettyä ohjelmaikkunaa, joka ei vastaa (on jumittunut), ei välttämättä palauteta oikein, ja näyttöön tulee toinen pienennetty ikkuna

Artikkeleiden käännökset Artikkeleiden käännökset
Artikkelin tunnus: 817611 - Näytä tuotteet, joita tämä artikkeli koskee.
Laajenna kaikki | Kutista kaikki

Tällä sivulla

Oire

Pienennettyä ohjelman ikkunaa, joka on jumittunut (sen tila Windowsin Tehtävienhallinnassa on Ei vastaa), ei välttämättä palauteta oikein, kun valitset Palauta. Lisäksi toinen pienennetty ikkuna saattaa tulla alkuperäisen ikkunan viereen, kun ohjelma ei vastaa. Voit siirtää toista ikkunaa, mutta ensimmäinen ikkuna näkyy edelleen kohdassa, jossa näyttöä ei vielä ole korvattu.

Syy

Windows XP luo "haamuikkunoita" ohjelman puolesta, kun pitää ohjelmaa jumittuneena, koska se ei vastaa ikkunasanomiin oikein muutaman sekunnin kuluessa. Tämä ominaisuus ei välttämättä palauta pienennetyn ikkunan ominaisuuksia oikein, ja se saattaa luoda toisen pienennetyn otsikkorivi-ikkunan alkuperäisen ikkunan viereen korvaamatta sitä.

Ratkaisu

Service Pack -tiedot

Voit korjata tämän ongelman hankkimalla uusimman Microsoft Windows XP Service Pack -päivityksen. Saat lisätietoja napsauttamalla seuraavaa artikkelin numeroa, jolloin pääset lukemaan artikkelin Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
322389 Uusimman Windows XP Service Packin hankkiminen

Korjaustiedoston tiedot

Tuettu hotfix-korjaus on saatavana Microsoftilta. Tämä hotfix-korjaus on kuitenkin tarkoitettu korjaamaan vain tässä artikkelissa kuvattu ongelma. Asenna tämä hotfix-korjaus vain järjestelmiin, joissa ilmenee tämä tietty ongelma. Tämä hotfix-korjaus saatetaan testata vielä perusteellisemmin. Jos ongelma ei ole vakava, Microsoft suosittelee odottamaan seuraavaa ohjelmistopäivitystä, joka sisältää tämän hotfix-korjauksen.

Jos hotfix-korjaus on ladattavissa, tämän Knowledge Base -tietokannan artikkelin yläosassa on hotfix-latauksen saatavuudesta kertova osa. Jos kyseistä osaa ei ole, ota yhteyttä Microsoftin asiakaspalveluun ja tukeen, jotta saat hotfix-korjauksen.

Huomautus Saatat joutua luomaan erillisen palvelupyynnön, jos ilmenee muita ongelmia tai jos on tehtävä vianmääritystoimia. Tavalliset tukikustannukset pätevät lisäkysymyksiin ja ongelmiin, jotka eivät liity tähän tiettyyn hotfix-korjaukseen. Jos haluat tarkastella täydellistä luetteloa Microsoftin asiakaspalvelun ja tuen puhelinnumeroista tai luoda erillisen palvelupyynnön, käy seuraavassa Microsoftin WWW-sivustossa:
http://support.microsoft.com/contactus/?ws=support
Huomautus Hotfix-latauksen saatavuudesta kertovassa osassa näkyvät kieliversiot, joille hotfix-korjaus on saatavana. Jos et näe kieliversiotasi, hotfix-korjausta ei ole saatavana kyseiselle kieliversiolle. Tämän korjaustiedoston englanninkielisessä versiossa on seuraavassa taulukossa luetellut tiedostomääritteet (tai uudemmat). Tiedostojen päivämäärät ja kellonajat ovat UTC (Coordinated Universal Time) -ajan mukaisia. Kun tarkastelet tiedoston tietoja, sen aika muunnetaan paikalliseksi ajaksi. Voit selvittää UTC-ajan ja paikallisen ajan välisen eron Ohjauspaneelin Päivämäärä ja aika -työkalun Aikavyöhyke-välilehdessä.
  Päiväys  Aika  Versio   Koko  Tiedostonimi  Ympäristö
  --------------------------------------------------------------------
  15.7.2003 21:01 5.1.2600.1247  1,677,056 Win32k.sys  x86
  15.7.2003 21:01 5.1.2600.1247  5,619,840 Win32k.sys  IA-64

Workaround

Voit poistaa ohjelman haamuikkunaominaisuuden luomalla ja asentamalla Application Compatibility Toolkitin avulla mukautetun sovellusten yhteensopivuustietokannan. Voit ladata Application Compatibility Toolkitin seuraavasta Microsoftin Web-sivustosta:
http://msdn2.microsoft.com/en-us/library/aa286552.aspx
Voit luoda mukautetun sovellusten yhteensopivuustietokannan seuraavasti:
 1. Asenna ja suorita Compatibility Administrator -työkalu (ota lisätoiminnot käyttöön lisäämällä /x-valitsin komentoriville).
 2. Napsauta hiiren kakkospainikkeella Custom Database ja valitse sitten New.
 3. Napsauta uutta tietokantaa hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten Rename.
 4. Kirjoita tietokannan nimeksi noghost.
 5. Napsauta hiiren kakkospainikkeella New Database, valitse Create New ja valitse sitten Application Fix. Kirjoita korjattavan ohjelman nimi.
 6. Kirjoita ohjelman valmistajan nimi.
 7. Etsi ohjelman oikea .exe-suoritustiedosto ja napsauta sitä.
 8. Valitse Seuraava.
 9. Valitse Compatibility Modes -ikkunassa None ja valitse sitten Seuraava.
 10. Valitse Compatibility Fixes -luettelossa NoGhost.
 11. Valitse joko Test Run tai Valmis. Jos valitset Test Run, ohjelma käynnistetään käyttäen Application Compatibility -asetusta. Jos valitset Valmis, yhteensopivuuskorjaus lisätään tietokantaasi.
 12. Tallenna tietokanta valitsemalla File-valikosta Save. Voit myös kopioida tietokannan C:\Windows\AppPatch-kansioon.
 13. Napsauta tietokantaa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Asenna. Voit asentaa tietokannan myös suorittamalla komennon sdbinst c:\windows\apppatch\noghost.sdb -q.

Enemmän tietoa


Seuraavat GetMessage-funktion tiedot on kirjattu Windows XP:n haamuikkunaominaisuudesta. Lisätietoja on seuraavassa Microsoftin verkkosivustossa:
GetMessage-funktio
Jos ylimmän tason ikkuna lopettaa vastaamisen sanomiin usean sekunnin ajaksi, järjestelmä pitää ikkunaa jumittuneena ja korvaa sen haamuikkunalla, jolla on sama z-järjestys, sijainti, koko ja visuaaliset määritykset. Tämä antaa käyttäjän siirtää ikkunaa, muuttaa ikkunan kokoa tai jopa sulkea sovelluksen. Nämä ovat kuitenkin ainoat tehtävissä olevat toimet, koska sovellus on jumittunut. Järjestelmä ei luo haamuikkunaa virheenkorjaustilassa.

Tila

Microsoft on vahvistanut, että tämä ongelma esiintyy artikkelin alussa luetelluissa Microsoftin tuotteissa. Tämä ongelma korjattiin Microsoft Windows XP Service Pack 2:ssa.

Ominaisuudet

Artikkelin tunnus: 817611 - Viimeisin tarkistus: 1. joulukuuta 2008 - Versio: 6.1
Artikkelin tiedot koskevat seuraavia tuotteita:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Tablet PC Edition
 • Microsoft Windows XP Media Center Edition
Hakusanat: 
kbautohotfix kbhotfixserver kbqfe kbwinxpsp2fix kbqfe kbwinxppresp2fix kbfix kbbug KB817611

Anna palautetta

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com