Windows XP genkender ikke en DVD-rw-disk

Oversættelser af artikler Oversættelser af artikler
Artikel-id: 818733 - Få vist de produkter, som denne artikel refererer til.
Udvid alle | Skjul alle

På denne side

Symptomer

Når du sætter en DVD-rw-disk i DVD-drevet på en Microsoft Windows XP-baseret computer, genkender Windows XP ikke disken. Du kan f.eks. ikke se nogen filer på disken.

Du kan komme ud for samme problem med DVD-rw-diske, der er formateret som DVD-vr. Visse DVD-afspillere bruger formatet DVD-vr.

Årsag

Problemet opstår, fordi Universal Disc Format-driveren, Udfs.sys, prøver at læse DVD-rw-disken ved at bruge en pakkelængde på 32 blokke i stedet for at bruge en pakkelængde på 16 blokke. CD-rw bruger en pakkelængde på 32 blokke, men DVD-rw bruger en pakkelængde på 16 blokke.

Løsning

Oplysninger om servicepakke

Du kan løse problemet ved at anskaffe den nyeste Service Pack til Windows XP. Yderligere oplysninger finder du ved at klikke på nedenstående artikelnummer for at få vist artiklen i Microsoft Knowledge Base:
322389 Sådan anskaffes den nyeste servicepakke til Windows XP

Oplysninger om hotfixes

Et understøttet hotfix er tilgængeligt fra Microsoft. Dette hotfix er dog kun beregnet til at afhjælpe det problem, der er beskrevet i denne artikel. Hotfixet må kun anvendes på de systemer, der har dette særlige problem. Dette hotfix vil muligvis blive testet yderligere. Hvis du ikke er alvorligt berørt af problemet, anbefales det, at du venter på den næste softwareopdatering, der indeholder dette hotfix.

Hvis hotfixet kan hentes, er dette angivet i et separat afsnit i toppen af denne artikel i Microsoft Knowledge Base. Hvis der ikke findes et afsnit om hentning af hotfixet i artiklen, kan du anskaffe hotfixet ved at kontakte Microsoft-kundesupport.

Bemærk! Hvis der opstår flere problemer, eller hvis der er behov for supplerende fejlfinding, er det muligvis nødvendigt at oprette en separat serviceanmodning. De sædvanlige supportomkostninger gælder for supplerende supportspørgsmål og -problemer, der ikke falder ind under det nævnte hotfix. Du finder en komplet liste over telefonnumre til Microsoft-kundesupport og oplysninger om, hvordan du opretter en serviceanmodning, på følgende Microsoft-websted:
http://support.microsoft.com/contactus/?ws=support
Bemærk! De sprog, som hotfixet er tilgængeligt på, er angivet i formularen til hentning af hotfixet. Hvis dit sprog ikke er angivet i formularen, betyder det, at hotfixet ikke er tilgængeligt på det pågældende sprog. Den engelske version af rettelsen indeholder de filattributter (eller nyere attributter), der er angivet i nedenstående tabel. Dato og klokkeslæt for disse filer er angivet i UTC-format (Universal Time Coordinates). Når du får vist filoplysningerne, konverteres de til lokal tid. Brug fanen Tidszone under funktionen Dato og klokkeslæt i Kontrolpanel til at finde forskellen mellem UTC og lokal tid. Når rettelsen er blevet installeret, vil denne fil have følgende eller nyere filattributter:
  Dato  Klokkeslæt   Version  Størrelse  Filnavn   SP-niveau------------------------------------------------------------------- 13-05-2003  01:42am 5.1.2600.114  64.000 Udfs.sys   Ikke-SP 13-05-2003  12:36am 5.1.2600.1222  64.000 Udfs.sys   SP1


Yderligere Information

Hvis der fortsat opstår problemer, når det Windows XP-baserede system prøver at læse en DVD-rw-disk, skal du kontakte producenten af din DVD-afspiller for at få de firmware-opdateringer, der evt. er tilgængelige.

Status

Microsoft har bekræftet, at dette problem forekommer i de Microsoft-produkter, der er anført i starten af denne artikel.

Problemet blev først rettet i Windows XP Service Pack 2.

Egenskaber

Artikel-id: 818733 - Seneste redigering: 30. december 2008 - Redigering: 3.3
Oplysningerne i denne artikel gælder:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition SP1
 • Microsoft Windows XP Professional SP1
Nøgleord: 
kbautohotfix kbhotfixserver kbqfe kbwinxppresp2fix kbwinxpsp2fix kbqfe kbfix kbbug KB818733

Send feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com