Windows XP ei tunnista DVD-RW-levyä

Artikkeleiden käännökset Artikkeleiden käännökset
Artikkelin tunnus: 818733 - Näytä tuotteet, joita tämä artikkeli koskee.
Laajenna kaikki | Kutista kaikki

Tällä sivulla

Oire

Kun asetat DVD-RW-levyn DVD-asemaan Microsoft Windows XP -tietokoneessa, Windows XP ei tunnista levyä. Et esimerkiksi pysty näkemään levyn tiedostoja.

Saatat myös kohdata tämän ongelman DVD-VR-muotoon alustettujen DVD-RW-levyjen kanssa. Jotkin kuluttajille tarkoitetut DVD-tallentimet käyttävät DVD-VR-muotoa.

Syy

Tämä ongelma ilmenee, koska Universal Disc Format -ohjain Udfs.sys yrittää lukea DVD-RW-levyä käyttäen paketin pituutena 32 lohkoa 16 lohkon sijaan. CD-RW käyttää paketin pituutena 32 lohkoa, mutta DVD-RW:ssä paketin pituus on 16 lohkoa.

Ratkaisu

Service Pack -tiedot

Voit ratkaista tämän ongelman hankkimalla Windows XP:n uusimman Service Pack -päivityksen. Saat lisätietoja napsauttamalla seuraavaa artikkelin numeroa, jolloin pääset lukemaan artikkelin Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
322389 Uusimman Windows XP Service Packin hankkiminen

Korjaustiedoston tiedot

Tuettu hotfix-korjaus on saatavana Microsoftilta. Tämä hotfix-korjaus on kuitenkin tarkoitettu korjaamaan vain tässä artikkelissa kuvattu ongelma. Asenna tämä hotfix-korjaus vain järjestelmiin, joissa ilmenee tämä tietty ongelma. Tämä hotfix-korjaus saatetaan testata vielä perusteellisemmin. Jos ongelma ei ole vakava, Microsoft suosittelee odottamaan seuraavaa ohjelmistopäivitystä, joka sisältää tämän hotfix-korjauksen.

Jos hotfix-korjaus on ladattavissa, tämän Knowledge Base -tietokannan artikkelin yläosassa on hotfix-latauksen saatavuudesta kertova osa. Jos kyseistä osaa ei ole, ota yhteyttä Microsoftin asiakaspalveluun ja tukeen, jotta saat hotfix-korjauksen.

Huomautus Saatat joutua luomaan erillisen palvelupyynnön, jos ilmenee muita ongelmia tai jos on tehtävä vianmääritystoimia. Tavalliset tukikustannukset pätevät lisäkysymyksiin ja ongelmiin, jotka eivät liity tähän tiettyyn hotfix-korjaukseen. Jos haluat tarkastella täydellistä luetteloa Microsoftin asiakaspalvelun ja tuen puhelinnumeroista tai luoda erillisen palvelupyynnön, käy seuraavassa Microsoftin WWW-sivustossa:
http://support.microsoft.com/contactus/?ws=support
Huomautus Hotfix-latauksen saatavuudesta kertovassa osassa näkyvät kieliversiot, joille hotfix-korjaus on saatavana. Jos et näe kieliversiotasi, hotfix-korjausta ei ole saatavana kyseiselle kieliversiolle. Tämän korjauksen englanninkielisessä versiossa on seuraavassa taulukossa luetellut tiedostomääritteet (tai uudemmat). Tiedostojen päivämäärät ja kellonajat ovat UTC (Coordinated Universal Time) -ajan mukaisia. Kun tarkastelet tiedoston tietoja, sen aika muunnetaan paikalliseksi ajaksi. Voit selvittää UTC-ajan ja paikallisen ajan välisen eron Ohjauspaneelin Päivämäärä ja aika -työkalun Aikavyöhyke-välilehdessä. Kun korjaustiedosto on asennettu, tiedostossa on seuraavat tai uudemmat tiedostomääritteet:
  Päiväys    Aika   Versio     Koko  Tiedostonimi  SP-taso ------------------------------------------------------------------- 13.5.2003 01:42 5.1.2600.114  64,000 Udfs.sys   Ei SP:tä 13.5.2003 00:36 5.1.2600.1222  64,000 Udfs.sys   SP1


Enemmän tietoa

Jos kohtaat edelleen ongelmia, kun Windows XP -järjestelmä yrittää lukea DVD-RW-levyä, ota yhteyttä DVD-tallentimen valmistajaan ja kysy, onko laitteelle saatavana laitteisto-ohjelmiston päivityksiä.

Tila

Microsoft on vahvistanut, että tämä ongelma esiintyy artikkelin alussa luetelluissa Microsoftin tuotteissa.

Tämä ongelma korjattiin Windows XP Service Pack 2:ssä.

Ominaisuudet

Artikkelin tunnus: 818733 - Viimeisin tarkistus: 1. joulukuuta 2008 - Versio: 3.2
Artikkelin tiedot koskevat seuraavia tuotteita:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition SP1
 • Microsoft Windows XP Professional SP1
Hakusanat: 
kbautohotfix kbhotfixserver kbqfe kbwinxppresp2fix kbwinxpsp2fix kbqfe kbfix kbbug KB818733

Anna palautetta

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com