Windows XP herkent geen dvd-rw's

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 818733 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

Symptomen

Wanneer u een dvd-rw-schijf in het dvd-station van een Microsoft Windows XP-computer plaatst, herkent Windows XP deze schijf niet. U ziet bijvoorbeeld geen enkel bestand op de schijf.

Dit probleem kan zich ook voordoen met een dvd-rw-schijf die als dvd-vr is geformatteerd. Sommige dvd-recorders gebruiken de indeling dvd-vr.

Oorzaak

Dit probleem treedt op omdat het UDF-stuurprogramma (Universal Disc Format), Udfs.sys, de dvd-rw-schijf probeert te lezen met een pakketlengte van 32 blokken in plaats van 16 blokken. De cd-rw gebruikt een pakketlengte van 32 blokken, maar de dvd-rw gebruikt een pakketlengte van 16 blokken.

Oplossing

Informatie over het service pack

U kunt dit probleem oplossen met het laatste service pack voor Windows XP. Klik op het volgende artikelnummer in de Microsoft Knowledge Base voor meer informatie:
322389 Het meest recente service pack voor Windows XP ophalen

Informatie over hotfixes

Een ondersteunde hotfix is beschikbaar bij Microsoft. Deze hotfix is echter alleen bedoeld als oplossing van het probleem dat in dit artikel wordt beschreven. Voer deze hotfix alleen uit op systemen waarop dit specifieke probleem zich voordoet. Deze hotfix moet mogelijk extra worden getest. Als u geen ernstige problemen ondervindt, raadt Microsoft u daarom aan te wachten op de volgende update waarin deze hotfix is opgenomen.

Als de hotfix kan worden gedownload, is aan het begin van dit Knowledge Base-artikel een sectie 'Hotfix kan worden gedownload' opgenomen. Als een dergelijke sectie niet aanwezig is, kunt u de hotfix aanvragen bij de klantondersteuning van Microsoft.

Opmerking Als er nog andere problemen optreden of als er oplossingen vereist zijn, moet u mogelijk een afzonderlijk serviceverzoek indienen. De normale ondersteuningskosten gelden voor extra ondersteuningsvragen die niet in aanmerking komen voor deze specifieke hotfix. Bezoek de volgende website van Microsoft voor een volledige lijst met telefoonnummers van de klantondersteuning van Microsoft of om een afzonderlijk serviceverzoek te maken:
http://support.microsoft.com/contactus/?ws=support
Opmerking Op het formulier 'Hotfix kan worden gedownload' zijn de talen vermeld waarvoor de hotfix beschikbaar is. Als uw taal daar niet bij staat, is de hotfix niet voor die taal beschikbaar. De Engelse versie van deze correctie heeft de bestandskenmerken die in de volgende tabel worden weergegeven (of recentere kenmerken). De datums en tijden voor deze bestanden worden weergegeven in UTC-notatie (Coordinated Universal Time). Wanneer u de bestandsinformatie weergeeft, wordt deze naar lokale tijd geconverteerd. Als u het verschil tussen UTC en lokale tijd wilt bepalen, gebruikt u het tabblad Tijdzone van de optie Datum en tijd in het Configuratiescherm. Nadat de hotfix is geïnstalleerd, heeft dit bestand de vermelde (of latere) bestandskenmerken:
  Datum     Tijd   Versie     Grootte  Bestandsnaam  SP-niveau ------------------------------------------------------------------- 13-mei-2003 01:42am 5.1.2600.114  64.000 Udfs.sys   Non SP 13-mei-2003 12:36am 5.1.2600.1222  64.000 Udfs.sys   SP1


Meer informatie

Als problemen blijven optreden wanneer uw Windows XP-computer een dvd-rw-schijf probeert te lezen, neemt u contact op met de fabrikant van de dvd-speler voor eventuele firmware-updates.

Status

Microsoft heeft bevestigd dat dit probleem zich kan voordoen in de Microsoft-producten die aan het begin van dit artikel worden vermeld.

In Windows XP Service Pack 2 is voor het eerst een correctie aangebracht voor dit probleem.

Eigenschappen

Artikel ID: 818733 - Laatste beoordeling: woensdag 31 december 2008 - Wijziging: 3.2
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition SP1
 • Microsoft Windows XP Professional SP1
Trefwoorden: 
kbautohotfix kbhotfixserver kbqfe kbwinxppresp2fix kbwinxpsp2fix kbqfe kbfix kbbug KB818733

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com