DVD-RW-skivor identifieras inte i Windows XP

Artikelöversättning Artikelöversättning
Artikel-id: 818733 - Visa produkter som artikeln gäller.
Visa alla | Dölj alla

På den här sidan

Symptom

När en DVD-RW-skiva sätts in i dvd-enheten på en dator med Microsoft Windows XP identifieras inte skivan. Det syns till exempel inga filer på den.

Det här problemet kan också uppstå med DVD-RW-skivor som har formaterats som DVD-VR. I vissa DVD-brännare för konsumentbruk används DVD-VR-formatet.

Orsak

Problemet beror på att DVD-RW-skivan läses av Universal Disc Format-drivrutinen, Udfs.sys, med en paketlängd på 32 i stället för 16. För CD-RW används paketlängden 32 block men för DVD-RW 16 block.

Lösning

Service Pack-information

Lös problemet genom att hämta den senaste Service Pack-versionen för Windows XP. Om du vill veta mer klickar du på följande artikelnummer och läser artikeln i Microsoft Knowledge Base:
322389 Skaffa den senaste Service Pack-versionen för Windows XP

Information om snabbkorrigeringen

En snabbkorrigering som stöds är tillgänglig från Microsoft. Den är emellertid endast avsedd att åtgärda det problem som beskrivs i artikeln. Använd den bara på datorer där detta problem uppstår. Snabbkorrigeringen kan komma att testas igen. Om ditt arbete inte störs alltför mycket av detta problem, rekommenderar vi att du väntar på nästa programuppdatering som innehåller den här snabbkorrigeringen.

Om snabbkorrigeringen är tillgänglig för hämtning anges detta högst upp i denna artikel. Annars kontaktar du Microsoft Support för att få snabbkorrigeringen.

Obs! Om det uppstår ytterligare problem eller krävs felsökning, måste du kanske skapa en särskild serviceförfrågan. Normala supportavgifter tas ut för ytterligare supportfrågor och problem som inte gäller den aktuella snabbkorrigeringen. En fullständig lista över telefonnummer till Microsoft Support finns på följande Microsoft-webbplats:
http://support.microsoft.com/contactus/?ws=support
Obs! Samtliga språk som snabbkorrigeringen är tillgänglig för visas i en lista. Om ditt språk inte finns med i listan beror det på att ingen snabbkorrigering är tillgänglig för språket. Den engelska versionen av denna korrigering har de filattribut (eller senare) som visas i följande tabell. Datum och tider för dessa filer anges i UTC-tid (Coordinated Universal Time). Innan du läser filinformationen konverteras den till lokal tid. Du kan se skillnaden mellan UTC-tid och lokal tid på fliken Tidszon i verktyget Datum och tid på Kontrollpanelen. Efter installation av korrigeringsfilen har den här filen följande filattribut eller senare:
  Datum     Tid   Version     Storlek  Filnamn  SP-nivå ------------------------------------------------------------------- 13-maj-2003 01:42 5.1.2600.114  64 000 Udfs.sys   Ej SP 13-maj-2003 00:36 5.1.2600.1222  64 000 Udfs.sys   SP1


Mer Information

Om det fortfarande uppstår problem vid läsning av DVD-RW-skivor på en dator med Windows XP kontaktar du tillverkaren av DVD-brännaren för att få eventuella uppdateringar av den inbyggda programvaran.

Status

Microsoft har bekräftat att detta är ett problem i Microsoft-produkterna som nämns i början av denna artikel.

Detta problem korrigerades först i Windows XP Service Pack 2.

Egenskaper

Artikel-id: 818733 - Senaste granskning: den 23 december 2008 - Revision: 3.2
Informationen i denna artikel gäller:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional Edition
 • Microsoft Windows XP Home Edition SP1
 • Microsoft Windows XP Professional SP1
Nyckelord: 
kbautohotfix kbhotfixserver kbqfe kbwinxppresp2fix kbwinxpsp2fix kbqfe kbfix kbbug KB818733

Ge feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com