Automatikus rendszer-helyreállítás a Windows XP rendszerben

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 818903 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

Összefoglaló

Ez a cikk a Microsoft Windows XP rendszer automatikus rendszer-helyreállítási szolgáltatását mutatja be, és információt ad a Microsoft Windows XP, a Windows XP Service Pack 1 (SP1), valamint a Windows XP Service Pack 1a (SP1a) rendszerrel kapcsolatos támogatási tudnivalókról is.

További információ

A Microsoft javasolja, hogy a felhasználók az átfogó rendszer-helyreállítási terv részeként rendszeres időközönként készítsenek automatikus rendszer-helyreállítási (ASR) készleteket, hogy a rendszer meghibásodása esetén végre lehessen hajtani a helyreállítást. Ezt a módszert az egyéb helyreállítási műveletek sikertelensége esetén szabad csak alkalmazni, például akkor, ha a csökkentett módban végzett rendszerindítás és a legutolsó helyes konfiguráció betöltése sem járt sikerrel.

Az automatikus rendszer-helyreállítás két részből álló folyamat: a biztonsági másolat elkészítését a visszaállítás fázisa követi. A biztonsági másolatot a Biztonsági másolat segédprogram Automatikus rendszer-helyreállító varázslója készíti el. A művelet során biztonsági másolat készül a rendszer állapotáról, a rendszerszolgáltatásokról, illetve az operációs rendszer összetevőihez kapcsolódó összes lemez tartalmáról. Az automatikus rendszer-helyreállítás létrehoz egy olyan fájlt is, amelyben információ található a biztonsági másolatról, a lemezek konfigurációjáról (beleértve az alapszintű és a dinamikus köteteket is), valamint a visszaállítás módjáról.

Ha meg szeretné tekinteni a visszaállítási segédprogramot, akkor a telepítés szöveges módú részében az erre figyelmeztető üzenet megjelenésekor nyomja meg az F2 funkcióbillentyűt. Az automatikus rendszer-helyreállítás az általa létrehozott fájlból olvassa be a lemezkonfigurációk adatait, és visszaállítja az összes lemezaláírást, kötetet, valamint legalább azokat a partíciókat, amelyek a rendszer elindításához szükségesek. A folyamat megkísérli visszaállítani az összes lemezkonfigurációt, de bizonyos körülmények között ez nem biztos, hogy sikerül. Ezt követően a helyreállítási folyamat telepíti az operációs rendszer egyszerű programpéldányát, majd automatikusan elindítja az Automatikus rendszer-helyreállító varázsló által létrehozott biztonsági másolat visszaállítását.

Ha többet szeretne tudni a Microsoft Windows XP operációs rendszer automatikus rendszer-helyreállítási szolgáltatásának beállításáról és használatáról, keresse fel a Microsoft következő webhelyét:
http://www.microsoft.com/technet/prodtechnol/winxppro/maintain/asr.mspx
Az alábbi táblázat azt szemlélteti, hogy az automatikus rendszer-helyreállítási szolgáltatás használható-e a Windows XP rendszer adott verziójában a biztonsági másolat elkészítésekor és visszaállításakor.

A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
Telepített operációs rendszer a biztonságimásolat-készítés időpontjábanVisszaállítás adathordozójaTámogatott vagy nem támogatott
Windows XP RTMRTMtámogatott (kivéve a japán és a spanyol nyelvű verziót)
Windows XP RTMSP1 szervizcsomag előtelepítvenem támogatott
Windows XP RTM és frissítés SP1 szervizcsomagraRTMtámogatott (kivéve a japán és a spanyol nyelvű verziót)
Windows XP RTM és frissítés SP1 szervizcsomagraSP1 szervizcsomag előtelepítvetámogatott
Windows XP SP1 szervizcsomag előtelepítveRTMnem támogatott
Windows XP SP1 szervizcsomag előtelepítveSP1 szervizcsomag előtelepítvetámogatott
Windows XP SP1a szervizcsomag előtelepítve és SP2 szervizcsomagSP2 szervizcsomag előtelepítvetámogatott
Windows XP SP1a szervizcsomag előtelepítve és SP2 szervizcsomagSP1 szervizcsomag előtelepítvetámogatott
Windows XP SP1a szervizcsomag előtelepítve és SP2 szervizcsomagRTMnem támogatott
Windows XP SP2 szervizcsomag előtelepítveSP2 szervizcsomag előtelepítvetámogatott
Windows XP SP2 szervizcsomag előtelepítveSP1 szervizcsomag előtelepítvetámogatott
Windows XP SP2 szervizcsomag előtelepítveRTMnem támogatott
Windows XP RTM és SP2 szervizcsomagSP2 szervizcsomag előtelepítvetámogatott
Windows XP RTM és SP2 szervizcsomagSP1 szervizcsomag előtelepítvetámogatott
Windows XP RTM és SP2 szervizcsomagRTMtámogatott (kivéve a japán és a spanyol nyelvű verziót)
Megjegyzés: A művelet nem támogatja a Microsoft Windows XP rendszer japán és spanyol nyelvű verzióját.

Amennyiben többet szeretne tudni az egyéb helyreállítási lehetőségekről vagy a biztonsági másolatok használatáról, hajtsa végre az alábbi műveleteket.
  1. Kattintson a Start menü Súgó és támogatás parancsára.
  2. Az alábbi lehetőségek közül választhat:
    • Írja be a Keresés mezőbe a helyreállítás áttekintés kifejezést, majd kattintson A keresés megkezdése gombra.
    • Írja be a Keresés mezőbe a biztonsági másolat használata kifejezést, majd kattintson A keresés megkezdése gombra.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 818903 - Utolsó ellenőrzés: 2005. június 15. - Verziószám: 3.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Windows XP Professional
Kulcsszavak: 
kbinfo KB818903
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com