Ενδέχεται να αντιμετωπίσετε ζητήματα επιδόσεων μετά την εγκατάσταση της ενημερωμένης έκδοσης ασφαλείας 811493 (MS03-013)

Μεταφράσεις άρθρων Μεταφράσεις άρθρων
Αναγν. άρθρου: 819634 - Δείτε τα προϊόντα στα οποία αναφέρεται το συγκεκριμένο άρθρο.
Ανάπτυξη όλων | Σύμπτυξη όλων

Σε αυτήν τη σελίδα

Συμπτώματα

Ενδέχεται να διαπιστώσετε μείωση της ταχύτητας του υπολογιστή σας μετά την εγκατάσταση του πακέτου ενημερωμένης έκδοσης ασφαλείας 811493 (MS03-013) σε έναν υπολογιστή που εκτελεί το Windows XP Service Pack 1 (SP1) ή μετά την αναβάθμιση σε SP1 ενός υπολογιστή που βασίζεται στα Microsoft Windows XP και στον οποίο έχει εγκατασταθεί προηγουμένως η ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας 811493.

Αιτία

Αυτό το ζήτημα είναι πιο πιθανό να προκύψει εάν χρησιμοποιείτε ορισμένες δυνατότητες προγραμμάτων άλλων κατασκευαστών, όπως τα προγράμματα αντιμετώπισης ιών. Για παράδειγμα, το ζήτημα ενδέχεται να προκύψει εάν το πρόγραμμα αντιμετώπισης ιών έχει ρυθμιστεί για ανίχνευση όλων των αρχείων κατά το άνοιγμα ή την εκτέλεσή τους. Αυτό είναι γνωστό ως ανίχνευση "σε πραγματικό χρόνο".

Αυτό το ζήτημα προκύπτει εξαιτίας ενός σφάλματος παλινδρόμησης στις εκδόσεις των αρχείων πυρήνα για Windows XP SP1 (Ntoskrnl.exe, Ntkrnlmp.exe, Ntkrnlpa.exe και Ntkrpamp.exe) που περιλαμβάνονταν στην αρχική ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας 811493. Στις 28 Μαΐου 2003, η Microsoft κυκλοφόρησε μια αναθεωρημένη έκδοση της ενημερωμένης έκδοσης ασφαλείας 811493 για Windows XP SP1, για να διορθωθεί αυτό το ζήτημα.

Για πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με αυτήν την ενημερωμένη έκδοση κώδικα ασφαλείας, κάντε κλικ στον αριθμό του άρθρου παρακάτω, για να προβάλετε το άρθρο της Γνωσιακής Βάσης της Microsoft (Knowledge Base):
811493 MS03-013: Η υπέρβαση του buffer στο χειρισμό μηνυμάτων πυρήνα των Windows θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυξημένα δικαιώματα

Σημειώσεις

 • Η αρχική ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας 811493 εξακολουθεί να διορθώνει το θέμα ευπάθειας ασφαλείας αυξημένων δικαιωμάτων σε τοπικό επίπεδο, σε υπολογιστές που βασίζονται στα Windows XP (με ή χωρίς SP1), το οποίο αναφέρεται στο ενημερωτικό δελτίο ασφαλείας MS03-013.
 • Η ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας 811493 για Windows XP είναι ένα πακέτο επείγουσας επιδιόρθωσης διπλής λειτουργίας, το οποίο περιλαμβάνει ενημερωμένα αρχεία πυρήνα και για την αρχική έκδοση των Windows XP και για το Windows XP SP1. (Το Windows XP SP1 περιλαμβάνει την έκδοση Windows Media Center Edition και την έκδοση Windows XP Tablet PC Edition). Το σφάλμα παλινδρόμησης στην αρχική ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας 811493 επηρεάζει μόνο τα αρχεία πυρήνα του Windows XP SP1.

  Για πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τα πακέτα επείγουσας επιδιόρθωσης διπλής λειτουργίας για Windows XP, κάντε κλικ στον αριθμό του άρθρου παρακάτω, για να προβάλετε το άρθρο της Γνωσιακής Βάσης της Microsoft (Knowledge Base):
  328848 Περιγραφή πακέτων ενημερωμένης έκδοσης διπλής λειτουργίας για τα Windows XP

Προτεινόμενη αντιμετώπιση

Για να διευθετήσετε το ζήτημα, εγκαταστήστε τη διορθωμένη έκδοση της ενημερωμένης έκδοσης ασφαλείας 811493.

Για πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο απόκτησης και εγκατάστασης της διορθωμένης έκδοσης της ενημερωμένης έκδοσης ασφαλείας 811493, κάντε κλικ στον αριθμό του άρθρου παρακάτω, για να προβάλετε το άρθρο της Γνωσιακής Βάσης της Microsoft (Knowledge Base):
811493 MS03-013: Η υπέρβαση του buffer στο χειρισμό μηνυμάτων πυρήνα των Windows θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυξημένα δικαιώματα

Εναλλακτικός τρόπος αντιμετώπισης

Σημείωση Η Microsoft συνιστά να εγκαταστήσετε τη διορθωμένη έκδοση της ενημερωμένης έκδοσης ασφαλείας 811493 το συντομότερο δυνατό. Εάν δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε άμεσα τη διορθωμένη έκδοση της ενημερωμένης έκδοσης ασφαλείας 811493, μπορείτε να εφαρμόσετε έναν από τους ακόλουθους εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισης.

Μέθοδος 1: Προσωρινή κατάργηση της αρχικής ενημερωμένης έκδοσης 811493

Ανατρέξτε ξανά στο ενημερωτικό δελτίο ασφαλείας MS03-013 για να προσδιορίσετε εάν πρέπει να εγκαταστήσετε την ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας 811493 στο περιβάλλον που διαθέτετε. Εάν το επίπεδο κινδύνου που διατρέχετε σας επιτρέπει να καθυστερήσετε την ανάπτυξη της ενημερωμένης έκδοσης κώδικα, καταργήστε προσωρινά την εγκατάσταση της αρχικής ενημερωμένης έκδοσης κώδικα.

Για παράδειγμα, εάν είστε το μοναδικό άτομο που χρησιμοποιεί τον υπολογιστή ή εάν όλοι οι χρήστες του υπολογιστή είναι διαχειριστές (ή μέλη της τοπικής ομάδας διαχειριστών), δεν είναι τόσο σημαντικό να εγκαταστήσετε αυτήν την ενημερωμένη έκδοση. Για πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με το πεδίο του θέματος ευπάθειας ασφαλείας, ανατρέξτε στο ενημερωτικό δελτίο ασφαλείας MS03-013. Για να δείτε το ενημερωτικό δελτίο, επισκεφθείτε την ακόλουθη τοποθεσία της Microsoft στο Web (στα αγγλικά):
http://www.microsoft.com/technet/security/bulletin/MS03-013.mspx
Εάν διαπιστώσετε ότι μπορείτε να καθυστερήσετε την ανάπτυξη της ενημερωμένης έκδοσης κώδικα, καταργήστε προσωρινά την αρχική ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας 811493, ώσπου να μπορέσετε να εγκαταστήσετε την αναθεωρημένη έκδοση της ενημερωμένης έκδοσης κώδικα.

Σημείωση Εάν τα αρχεία πυρήνα των Windows που έχετε δεν είναι οι εκδόσεις που αναφέρονται για την αρχική έκδοση της ενημερωμένης έκδοσης ασφαλείας 81149 για το Windows XP SP1, το ζήτημα των επιδόσεων του υπολογιστή σας δεν οφείλεται στο θέμα που απασχολεί αυτό το άρθρο. Σε αυτήν την περίπτωση, δεν χρειάζεται να καταργήσετε την ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας 811493.

Για να καταργήσετε την αρχική ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας 811493:
 1. Στον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel), κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο Προσθαφαίρεση προγραμμάτων (Add or Remove Programs).
 2. Κάντε κλικ στην επιλογή Αλλαγή ή κατάργηση προγραμμάτων (Change or Remove Programs).
 3. Κάντε κλικ στο στοιχείο Επείγουσα επιδιόρθωση των Windows XP (SP1) Q811493 (ή στο στοιχείο Επείγουσα επιδιόρθωση των Windows XP (SP2) Q811493) και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Κατάργηση (Remove).
 4. Κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο (Next) και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Τέλος (Finish) για να ξεκινήσετε πάλι τον υπολογιστή σας.
Οι διαχειριστές συστήματος μπορούν να χρησιμοποιήσουν το βοηθητικό πρόγραμμα Spunist.exe, για να καταργήσουν αυτήν την ενημερωμένη έκδοση κώδικα. Το βοηθητικό πρόγραμμα Spuninst.exe βρίσκεται στο φάκελο %Windir%\$NTUninstallQ811493$\Spuninst. Το βοηθητικό πρόγραμμα υποστηρίζει τους εξής διακόπτες:
 • /? Εμφάνιση της λίστας των διακοπτών εγκατάστασης.
 • /u Κατάσταση λειτουργίας χωρίς παρακολούθηση.
 • /f Επιβολή κλεισίματος άλλων προγραμμάτων κατά τον τερματισμό λειτουργίας του υπολογιστή.
 • /z Χωρίς επανεκκίνηση μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης.
 • /q Εγκατάσταση χωρίς μηνύματα (χωρίς αλληλεπίδραση του χρήστη).
Για παράδειγμα, για να καταργήσετε την ενημερωμένη έκδοση κώδικα 811493 σε κατάσταση λειτουργίας χωρίς παρακολούθηση και χωρίς επανεκκίνηση του υπολογιστή, χρησιμοποιήστε την ακόλουθη εντολή:
%windir%\$ntuninstallq811493$\spuninst\spuninst.exe /u /z
Σημείωση Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να ξεκινήσετε ξανά τον υπολογιστή με μη αυτόματο τρόπο για να καταργήσετε εντελώς την αρχική ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας 811493.

Μέθοδος 2: Προσωρινή απενεργοποίηση της ανίχνευσης σε πραγματικό χρόνο του προγράμματος αντιμετώπισης ιών

Για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο απενεργοποίησης της ανίχνευσης σε πραγματικό χρόνο του προγράμματος αντιμετώπισης ιών, ανατρέξτε στην τεκμηρίωση που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα αντιμετώπισης ιών που διαθέτετε ή επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή του προγράμματος.

Για περισσότερες πληροφορίες, κάντε κλικ στον αριθμό του άρθρου παρακάτω για να προβάλετε το άρθρο της Γνωσιακής Βάσης της Microsoft (Knowledge Base):
49500 Λίστα προμηθευτών λογισμικού αντιμετώπισης ιών
Σημείωση Εάν απενεργοποιήσετε την ανίχνευση σε πραγματικό χρόνο, το πρόγραμμα αντιμετώπισης ιών δεν θα ανιχνεύει αυτόματα τα αρχεία κατά το άνοιγμα ή την εκτέλεσή τους, αλλά θα έχετε ακόμα τη δυνατότητα να εκτελέσετε το πρόγραμμα αντιμετώπισης ιών και να ελέγξετε με μη αυτόματο τρόπο τα επισφαλή αρχεία πριν να τα ανοίξετε ή να τα εκτελέσετε.

Κατάσταση

Η Microsoft έχει επιβεβαιώσει ότι πρόκειται για ένα θέμα που αφορά την αρχική ενημερωμένη έκδοση 811493.

Ιδιότητες

Αναγν. άρθρου: 819634 - Τελευταία αναθεώρηση: Δευτέρα, 5 Ιουνίου 2006 - Αναθεώρηση: 4.1
Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο ισχύουν για:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Media Center Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Tablet PC Edition
Λέξεις-κλειδιά: 
kbenv kbprb KB819634

Αποστολή σχολίων

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com